In een zee van kleptocratisch, corporatistisch geweld met als dieptepunt de 600 miljard dollar nieuw nepgeld van Ben ‘Helikopter’ Bernanke, heb ik deze week toch een paar kleine eilandjes van libertarische hoop gevonden. Allereerst was daar de gelanceerde Nederlandse goudpetitie om het nare, ontwrichtende bolwerk genaamd DNB te laten kraken. Inmiddels bijna 100 handtekeningen. Ten tweede waren daar de eclatante overwinningen van vader Ron Paul als afgevaardigde van Texas en zoon Rand Paul als senator van Kentucky. Hier de overwinningsspeech van Rand. En tenslotte zag ik op Lewrockwell.com dat bij een The Economist conferentie zowaar de grote vrije markt econoom Friedrich von Hayek positief werd behandeld. De persoonlijke vrijheid zal overwinnen.

10 REACTIES

 1. @Bon Vivant [1]:
  Hij heeft het niet gered.
  Er is trouwens een enorme informatie stoornis voor alles wat te maken heeft met libertarisme in Amerika gaande. Van oorsprong politiek libertarisch activisme wordt gekaapt (bijv door Palin). Hetzelfde geldt voor libertarische media. Glenn beck loopt nu de libertarier uit te hangen, terwijl hij voorheen voor de bailouts was, voor de oorlogen, voor de patriot act, voor geloof in global warming, voor belastingverhogingen. Hij presenteert zich als een soort Alex Jones tegenwoordig, waarbij hij wel goede dingen zegt die normaal niet op de msm te horen waren. Heel erg vaag.

 2. @Hub Jongen [4]:

  Rand is niet vernoemd naar Ayn Rand, aldus Ron Paul. Zijn naam voluit is Randal, en Ron noemt hem nog steeds liefkozend Randy.

 3. Maar inderdaad, ook redenen om blij te zijn, naast de idiote acties van de FED deze week. Ron Paul word hoogstwaarschijnlijk ook voorzitter van een monetair commitee, waardoor hij opnieuw kan proberen de fed te auditen, en vervolgens uiteraard te slopen.

  Ook UberKeynesian Paul Krugman wordt mooi voor het blok gezet.
  Oostenrijks econoom Robert ‘Bob’ Murphy daagt hem uit voor een debat over businesscycle theory, en je kan een toezegging doen voor als krugman accepteerd, al het geld dat wordt opgehaald door Murphy gaat naar een goed doel. Oftewel, Krugman moet het debat accepteren of hij moet uitleggen waarom hij het debat ontwijkt zelfs nu dat 50.000 usd zou opleveren voor een goed doel.
  Zie: http://www.krugmandebate.com

 4. Libertarisme wordt toch steeds meer op de kaart gezet ondanks kaping van de teaparty door allerlei gristenmalloten. Rand Pauls toespraak is o zo waar; de overheid KAN geen welvaart creeeren.
  Ondernemende indidividuen wel.

  Goed bezig hier bij de vrijspreker!
  Ik heb zojuist even de petitie ondertekend.

  vrijeradikaal [9] reageerde op deze reactie.

 5. @GB [7]:

  In een zee van kleptocratisch, corporatistisch geweld met als dieptepunt de 600 miljard dollar nieuw nepgeld van Ben ‘Helikopter’ Bernanke, heb ik deze week toch een paar kleine eilandjes van libertarische hoop gevonden. Allereerst was daar de gelanceerde Nederlandse goudpetitie om het nare, ontwrichtende bolwerk genaamd DNB te laten kraken.

  Goed bezig hier bij de vrijspreker!
  Ik heb zojuist even de petitie ondertekend.

  Ik niet en was ook zeer zeker niet van plan om hem te ondertekenen.

  Eigenlijk krijg ik momenteel heel sterk de indruk dat er zwaar propaganda gaande is om je nationale bank af te breken , en mijn instinct zegt dat het wel eens verstandiger zou kunnen zijn om “de controle ” over deze instelling weer terug te veroveren.

  Want “DE NEDERLANDSE BANK” is na de oorlog toch door de staat genationaliseerd ?

  Dus jij bent ook aandeelhouder…..NIET DAN ?

  Mijn advies : Wat je ook doet….zorg dat de Nederlandse Bank in bedrijf blijft.

  Grijp de Staten Generaal ( in facto uw republiek ) hernieuwd bij de ballen en dwing hun….Ronald Reagan zei het al eens : if you got them by the balls…their hearts and minds will follow.

  Doe alles . maar een ding niet : vernietig je Nationale Bank…want dat is precies wat ze willen!

  GB [10] reageerde op deze reactie.

 6. @vrijeradikaal [9]:

  *Eigenlijk krijg ik momenteel heel sterk de indruk dat er zwaar propaganda gaande is om je nationale bank af te breken , en mijn instinct zegt dat het wel eens verstandiger zou kunnen zijn om “de controle ” over deze instelling weer terug te veroveren.*

  Het is geen nationale bank maar het is de bank voor de nationale elite. Zonder enige transparantie naar het voetvolk toe.
  Je moet die corporatistische bank eerst tot de grond toe af breken wil je hem terugveroveren. Waarom en vooral WIE zou je de terugveroverde “controle” trouwens over een dergelijke instelling willen geven?
  Ik zie geen enkele reden waarom je de huidige DNB met haar huidige bestuurders in de lucht zou moeten houden.

  De enige taak van de DNB die ik belangrijk vind is goudbewaking (met daaraan gekoppeld de door goud gedekte geldhoeveelheid) en een jaarlijkse controle hiervan door een onafhankelijke instantie. Toezicht houden op financieele markten door de DNB is zinloos en verspilde moeite. Dat zou door de laatste jaren wel duidelijk moeten zijn voor iedereen.
  Daarom naar full reserve en zakenbanken.
  Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor waar ze hun geld stallen. Bij full-reserve banken kan men zijn geld veilige stallen tegen weinig of geen rendement en bij zakenbanken kan men rendementen maken met alle risico’s die daarbij horen.
  De wet is er voor om financieele oplichters keihard aan te pakken. Wellink is er daar trouwens eentje van naar mijn stelligste overtuiging.
  Een update van de goudvoorraden zou dit duidelijk maken.

Comments are closed.