Op sommige fora, met name op geenstijl, is een anti baby boomers tendens geconstateerd.altruisme werkt (voor mij)
Baby boomers hebben massaal voor onze vrijheid in de jaren 60 gedemonstreerd.

En vervolgens deze vrijheid tot publiek eigendom verklaard,
onder overheidstoezicht en met overheids subsidie uiteraard.

Linkse hobby’s werden de burger door de strot geduwd,
subtiele dwang niet geschuwd.
Altruïsme als morele superioriteit,
was de grondslag van ons beleid.
Wij verwierpen rationaliteit,
en gingen voor in de klassenstrijd.

De macht van het collectief,
brak de kapitalistische dief.
De nog overlevende ondernemingen
zullen we met EU regelgeving bedwingen.

Uit luiheid werden gastarbeiders geïmporteerd,
wat is daaraan nu verkeerd?
Waarom sparen voor de oude dag?
Er is altijd een volgende generatie die de rekening betalen mag.

Waarom sparen als een staat ook kan lenen?
Je eigen rekening betalen, dat kan je toch niet menen?
Voor ons een pre-vut met 57 jaar
we hebben het lekker voor elkaar.
Zolang degenen die onze AOW betalen
de 67 maar halen.
Solidariteit is een groot goed,
zolang je zelf maar niet betalen moet.

In Slochteren sluimerde een vermogen
dat hebben we lekker leeggezogen.
De staatsschuld explodeerde,
maar niemand die het deerde.

De uitkering een verworven recht,
de burger financieel geknecht.
Multiculti de nieuwe heilstaat,
de eigen identiteit vergaat,
de Nederlander behoeft thans een reservaat.
Nu, nu is het te laat,
de belasting druk kent geen maat
alles, Alles is voor de staat.

Waarom  zo vraagt u zich misschien af, dient deze rijmelarij? Ik zelf wil een maatschappij die afstand neemt van hetgeen tot stand is gebracht door de baby boomers generatie. Want die hebben Nederland in negatieve zin veranderd. De overheid enorm uitgebouwd, vrijheden verkwanseld en zichzelf ingekapseld in tal van bestuur en overlegorganen. Beschermd door een woud van regelgeving en omgeven door ambtenaren en semi overheidsdienaren.

Op Vrijspreker wordt soms op ambtenaren gescholden. Ik heb daar een dubbel gevoel bij. Want de reden dat er zoveel regels zijn en de ambtenaren zoveel te zeggen hebben is dat voorgaande generaties dat mogelijk hebben gemaakt. Met name de baby boomers.

Het noodzakelijke afstand nemen van het verleden om daarna een volgende stap te zetten richting meer vrijheid kan je volgens mij beter doen door de baby boomers te ontmaskeren.  Dan door te schelden op hun instrumenten, de ambtenaren. Het kwaad dat moet worden bestreden is het gedachtengoed van de “succesvolle” baby boomers. En niet hun instrumenten, die verdwijnen vanzelf als we echt afstand gaan nemen van het onderliggende altruïstische fundament van de babyboomers.

Vandaar dat ik liever de schuld leg bij de baby boomers dan bij de ambtenaren en soms denk dat ik als ik op ambtenaren scheld oorzaak en gevolg door elkaar haal. Het naïeve geloof in een maakbare en door afgedwongen inkomensoverdrachten rechtvaardigere maatschappij; gecombineerd met het ieder jaar ver boven je stand leven, luiheid, en geclaimde morele superioriteit welke de baby boomers ten toon hebben gespreid dient te worden ontmaskerd. Het is een inferieure ideologie van zichzelf moreel superieur wanende mensen die helaas nog steeds opgang doet en erkenning vindt.

52 REACTIES

 1. Vooral baby boomers zijn in de ambtenarij terecht gekomen. Dus je kunt het een niet los zien van het andere.

  Mijn idee is dat de ouders van de babyboomers dijken hebben aangelegd en de kuilen in de weg dicht hebben gegooid.
  Hun kinderen willen de Hedewigpolder weer onder water zetten en hebben intussen overal verkeersdrempels aangelegd.

  Zoals Chris Robinson van The Black Crowes het ooit zei “Hoezo is de Hippie generatie verantwoordelijk voor goede muziek? Het zijn hun ouders die het mogelijk hebben gemaakt. Toen de hippies zelf aan de macht kwamen in deze industrie is er voornamelijk kutmuziek op de markt gebracht.”
  Oscar [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Ivor Biggun [1]:

  De laatste generatie met nog een rest van de oorspronkelijke cultuur zijn degenen die opgevoed zijn door degenen die de cultuur van voor 1914 nog hebben meegemaakt. Maar degenen die echt gevormd zijn door de oorspronkelijke cultuur waren reeds volwassen in 1914. Zij zijn allemaal dood. Alle thans levende mensen in het westen zijn in meerdere of mindere mate aangetast door (cultuur-)marxisme, feminisme, multi-cul, en wat dies meer zij. Het is geboden om te analyseren welke gedachten en welke uitingen voort zijn gekomen uit het cultuur-marxisme en deze stuk voor stuk te bestrijden. Dat is van levensbelang als wij nog iets dat lijkt op een westerse beschaving overeind willen houden.

  De generatie der babyboomers (geboren 1946-1955) is inderdaad de generatie die het meest extreem is. Vrijwel iedereen van die generatie is links. Opvallend is dat ik bijna geen vrienden en kennissen heb die babyboomer zijn. Sterker nog…er schiet mij geen één babyboomer te binnen waar ik mee om ga.

  @beek [2]:

  In de ene periode is er een andere heersende moraal dan in een ander periode. Mensen die gevormd zijn door het gedachtengoed van de jaren ’60 van de vorige eeuw hebben een andere moraal dan degenen die in de jaren ’80 en ’90 het failliet van alle jaren ’60 ideeen gade hebben geslagen.

 3. Het is als bij de nazi’s en de kampbeulen die de tribunalen hebben ontlopen en overleefd. Op hun 80ste worden ze dan alsnog voor de rechter gesleept en geconfronteerd met wat ze hebben aangericht.

  De jongere generatie is het zat. Dat men solidair was met de generatie van voor WOII is logisch. Die mensen hebben een leven gehad dat getekend is door wereldoorlogen, een zware crisistijd en grote inspanning tijdens de wederopbouw. Een karig leven vol ontberingen.

  De babyboomers hebben daar driedubbel de vruchten van geplukt. Zij hebben een luizenleventje gehad. En zadelen de jongere generatie op met een onvoorstelbare schuld. En een totaal verziekte maatschappij. Het wordt tijd de babyboomers alles af te nemen wat ze van vorige en toekomstige generaties hebben gestolen. Laat ze maar creperen op hun oude dag, net als die kampbeulen.

  http://www.hate68.com/
  beek [5] reageerde op deze reactie.
  Oscar [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Peter de Jong [4]:

  Zulk generaliserend denken op een site die het individu benadrukt. Ik zie de jeugdtribunalen al verschijnen: legt u maar eens uit wat u deed de afgelopen 40 jaar. En bewijs het maar eens dat u vrijuit dient te gaan. Zo kan men blijkbaar zomaar ineens een verdachte worden. Zo beginnen dus de bijltjesdagen; met generaliserende beschuldigingen.

  Peter de Jong [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Peter de Jong [4]:

  Wat moet het heerlijk zijn om in, pakweg, 1948 geboren te zijn geweest. Opgroeien in een tijd met jaar in, jaar uit, meer welvaart. Gaan studeren in de hippietijd. Vrolijk rondneuken, drugs gebruiken en lekker mee doen met studentenopstanden. Marx, Sartre en Marcuse lezen. Na je studie in een gammavak een zwaar gesubsidieerd baantje met veel vakantiedagen. Vóór de verhoging van de pensioenleeftijd met pensioen en ondertussen de linkse paljas uithangen. In de jaren ’70 de anti-autoritaire opvoeding promoten, ‘baas in eigen buik’, pedoseksualiteit verheerlijken en de RAF moreel steunen. En natuurlijk ook Salvo Ellende in Chili en Pol Pot in Cambodja. CPN stemmen. Dan in de jaren ’80 heel erg tegen Janmaat en tegen rasjisme en fasjisme zijn, tegen kruisraketten en natuurlijk solidair zijn met de gastarbeiders en de asielzoekers. PSP stemmen. Harry Mulisch lezen. Dan in de jaren ’90 critici de mond kunnen snoeren en belachelijk maken. Groen Links stemmen. In de jaren ’00 begint het tot de samenleving door te dringen dat er iets mis is met het jarenlang uitgedragen gedachtengoed, maar het pensioentje is veilig gesteld, de standpunten worden niet herzien. De progressieve clichés worden herhaald. Bâh, de levensloop van de babyboomer is werkelijk in elk tijdvak zum kotzen.

  beek [7] reageerde op deze reactie.
  beek [10] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [19] reageerde op deze reactie.

 6. Toch wil ik wat kanttekeningen plaatsen.
  Zelf val ik ook min of meer onder deze groep.
  Als je tot je 20e niet links bent heb je geen hart en als je na je 40e nog links bent heb je geen hersens.
  Mijn vader heeft mij altijd ( spottend) verweten dat ik geen hart heb.
  Ik ben altijd huismeester geweest, ooit bij de rijksoverheid.
  Ik sprak dit altijd goed met het argument dat ik moest zorgen voor een gebouw en de mensen die daar werken. Of dat nou wapenhandelaren, ondernemers of van mijn part ambtenaren waren, was verder niet interessant. Maar de weerzin (en confrontaties) werd te groot.
  Nu ben ik er best trots dat ik nu (op “mijn leeftijd”) een baan bij een vrije markt organisatie heb kunnen vinden. Een “vet” pensioen zit er voor mij echter niet meer in.
  Er zijn ook een heleboel (niet linkse) boomers die behoorlijk buiten de boot zijn gevallen.
  Ik moest en moet nog steeds zorgen voor mijn gezin. Is toch wel erg belangrijk.
  Oscar: Jij discrimineert op leeftijd?

  Oscar [15] reageerde op deze reactie.

 7. @Oscar [6]:

  Op zich wel een fraaie opsomming van zaken die overheersend waren, dat wel. Sinds de val van de Sovjet Unie is er een beetje de klad in gekomen. Er was duidelijk sprake van een agitprop en nuttige idoten.
  Tijd voor een geestelijke catharsis, dat wel; diep nadenken of het allemaal wel zo OK was. Daarbij zouden ook de doelstellingen van zo’n EUSSR opnieuw tegen het daglicht gehouden moeten worden.
  Het schijnt een soort taboe in Den Haag te zijn als je hardop zegt dat Brussel regeert en niet Den Haag. Dat moeten we niet willen, een nieuwe bureaucratische moloch opbouwen die op afstand dicteert, en vooral uitvreet.
  Maar ja, wat doe je ertegen?

  Oscar [22] reageerde op deze reactie.

 8. @beek [7]:

  Ik schets weliswaar een beeld van een babyboomer bij uitstek, maar ik denk echt dat alle babyboomers in meerdere of mindere mate zijn aangetast door abject, ‘progressief’, gedachtengoed. Een uitzondering ben ik vooralsnog niet tegen gekomen.

  @beek [11]:

  Hoezo hoopt u dat? Er zijn ook goede communisten en er zullen best FARC-strijders zijn die bij één op één contact best aardig blijken te zijn.

  beek [13] reageerde op deze reactie.
  Mavado [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Oscar [12]:

  Als libertarisme je ijkpunt is, kan ik wel begrijpen dat je geen uitzonderingen ontmoet.
  Dan is iedereen die aan de democratie meewerkte een nazi?????

 10. @Mavado [9]:

  “Zelf val ik ook min of meer onder deze groep.”

  Aha! De hippies waarmee u lol heeft zijn dus uw generatiegenoten. Het beeld van de babyboomer dat ik in reactie no. 6 schets is er natuurlijk een waarin ik veel kenmerken in één persoon heb gepropt. Niet iedere babyboomer is even extreem.

  “Als je tot je 20e niet links bent heb je geen hart en als je na je 40e nog links bent heb je geen hersens.”

  Dat gaat enkel op als de hele maatschappij door en door links is. Kinderen en jongeren zouden dienen te weten dat de herverdeling die links is, een onvrijwillige herverdeling is en dat je juist geen hart hebt als je voor herverdeling van geld dat door middel van dwang bemachtigd is bent.

  “Oscar: Jij discrimineert op leeftijd?”

  Ik gun ieder individu van de conceptie tot het hospice voor 100 plussers het leven. Ik discrimineer niet op leeftijd, maar op gedrag en opvattingen. Een uiterlijk kenmerk, waaronder zichtbare ouderdom, kan een indicator zijn voor iemands gedrag en opvattingen. Maar dat hoeft niet persé. Als ik een winkel, een recreatiepark, een schouwburg of een tolweg zou hebben en ik moest kiezen tussen het bord ‘verboden voor socialisten, democraten, multi-culti’s en post-moderne nihilisten’ of een bord ‘verboden voor babyboomers’ dan zou ik voor het eerste bord kiezen. Er zullen babyboomers zijn die tegen opvattingen van hun generatie in zijn gegaan. Net zoals de opvattingen van de oprichter van de Vrijspreker, Hub Jongen, totaal anders zijn dan de opvattingen waren van generatiegenoot Harry Mulisch. Dat zou babyboomers ook voorkomen. Ik ken ook wel babyboomers die minder links zijn dan de meesten hunner generatiegenoten. Maar ik ben echter nog nooit een babyboomer tegen gekomen die niet in lichte of sterkere mate door het progressieve gedachtengoed was aangetast. Maar ja, dat dient men in perspectief te zien aangezien gans de samenleving door het progressieve gedachtengoed aangetast is.

  Mavado [18] reageerde op deze reactie.
  dave b. [49] reageerde op deze reactie.

 11. @beek [11]:

  Speedy draait ook al tijdje mee (baby-boomer?)in het libertarisch circuit en speelt graag de advocaat van de duivel.

 12. @Mavado [14]:

  “Ik vind je “eng”. Maar dan in de betekenis van narrow-minded en monomaan.
  Oh ja, generaliseren past ook wel in het rijtje.”

  De ironie doet zich voor dat deze reactie juist bevestigt dat mijn reactie no. 12 geen onzin is. En ik heb het een en ander nog wel met nuance uiteen gezet.

  Ook u is geen uitzondering. Uw narrow-minded en generaliseren dat ‘ook wel in het rijtje’ past ademt de geest van de jaren ’60.

  Alles wat uit te drukken is, is per definitie een generalisatie. En ruimdenkendheid is in veel gevallen helemaal niet goed.

  beek [21] reageerde op deze reactie.
  Mavado [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Mavado [18]:

  Niet doen. Oscar is heel erg serieus. Ik zie hem iig zelden of nooit een grapje maken. 😉

  Hij heeft natuurlijk wel gelijk, dat de babyboomer generatie een fors stempel op de samenleving heeft gedrukt. En op hun kinderen, dus het effect blijft nog lang na-ijlen.

  Je kan zo’n ramp eigenlijk niet overdrijven.

  ===
  “Welfare culture is bad not just because, as in Europe, it’s bankrupting the state, but because it enfeebles the citizenry, it erodes self-reliance and resourcefulness.”
  ~ Mark Steyn

 14. @Oscar [17]:

  Wat te denken van de huidige jongeren (generatie ’80 b.v.) die stemmen op linkse partijen, hier en nu (waarbij we sommige PVV-punten ook als ‘links’ beschouwen)? Die krijgen over 20 jaar ook de zwarte piet, als generatiegenoten?
  Oscar heeft genuanceerd; maar wat vindt de schrijver van dit verhaal hierover?
  Misschien deugen alle generaties niet? Lijkt me een vooruitgang t.o.v. het babyboomerbashen.

 15. @beek [10]:

  Het bloedrode oosterse marxisme heeft sterk aan invloed ingeboet. Mede door de val van de muur en de liberalisering van de Chinese economie. Maar het groen-rode westerse marxisme is echter springlevend. Verzorgingsstaat, multi-cul, EU, klimaatgekte etc.

  Wat daar tegen te doen? Mensen met abjecte opvattingen krachtig wederspreken. Artikelen produceren. Het politieke bedrijf belachelijk maken. Opkomen voor je jezelf, voor je naasten, voor je beschaving. Anderen prikkelen en aansporen hun cultuur-marxistische onzin achter zich te laten. Niet in slaap vallen. Onze vrijheid en onze beschaving staat op het spel.

  Nico de Geit [24] reageerde op deze reactie.

 16. Ik zit net een bericht op Het Vrije volk te lezen: “Britten in 2066 demografisch overschaduwd” http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12467

  Van de week ontmoette ik twee babyboomers. Ze hebben hun huis te koop staan voor acht ton euro’s. Ze kochten het 20 jaar geleden voor ruim drie ton guldens.

  Wie gaat dat huis kopen? En aan wie gaat die persoon zijn huis over 20-30 jaar verkopen?

 17. @Oscar [22]:

  “Wat daar tegen te doen? Mensen met abjecte opvattingen krachtig wederspreken. Artikelen produceren. Het politieke bedrijf belachelijk maken. Opkomen voor je jezelf, voor je naasten, voor je beschaving. Anderen prikkelen en aansporen hun cultuur-marxistische onzin achter zich te laten. Niet in slaap vallen. Onze vrijheid en onze beschaving staat op het spel.”

  Mee eens.

  De situatie op Utrecht CS laat zien dat centrale aansturing niet werkt. Brand in een regelhok zorgt ervoor dat het treinverkeer dagenlang plat ligt.

 18. @Oscar [17]:
  Wat je eens goed moet begrijpen dat iedereen onder andere omstandigheden is opgegroeid.
  Elk mens wordt gevormd door de omgeving waarin hij volwassen wordt .
  Dat kan je iemand gewoon niet kwalijk nemen.
  Ook opportunisme is een overlevingskwaliteit.
  Dat mensen het optimale halen uit de situatie waar ze zich in bevinden, kan je ze moeilijk verwijten.
  Je kan hooguit de boel een beetje ombuigen.

  Als ik met één van jouw hippies praat en hij zegt dat iedereen recht heeft op gratis gezondheidszorg.
  Dan kan ik:
  a) In zijn gezicht spugen
  b) Zeggen: Dat vind ik ook, maar gratis bestaat helaas niet, want enz enz….

  Waar bereik je het meest mee?

  Accepteer mensen zoals ze (gevormd) zijn en OORDEEL NIET.

 19. @Nico de Geit [19]:

  Het verloop is eigenlijk als volgt: eerst steun je het Sovjet-communisme, daarna het Chinese communisme (terwijl je heel erg tegen het christendom en voor vrouwenemancipatie, homorechten en feminisme bent), na de dood van Mao steun je Pol Pot (terwijl je heel erg tegen het christendom en voor vrouwenemancipatie, homorechten en feminisme bent), vervolgens wordt je pacifistisch socialist en anti-kernwapens (terwijl je heel erg tegen het christendom en voor vrouwenemancipatie, homorechten en feminisme bent), pro-eenzijdige ontwapening vredesactivist, milieufan en anti-racist en ten leste ben je een klimaatvriendelijke multi-culti die iedereen die een puntje van kritiek heeft op het stenigen van overspeligen, het van de berg gooien van homo’s of het besnijden van meisjes uit maakt voor fascist, bruinhemd en erger (terwijl je heel erg tegen het christendom en tegen seksistische blanke, Europese, mannen bent).

  Af en toe zijn er spijtoptanten:
  http://www.hansteeuwen.tv/html/post/125.html

 20. Ja hoor en de ouders van de babyyboomers zijn verantwoordelijk voor WO1 en WO2! Wat een onzin het volk en generaties hebben geen macht!
  We worden al eeuwen geregeerd door de VOC later door Shell, Philips etc oftewel de bedrijven, de grote bedrijven, de multinationals, de corporaties!

  Wanneer jullie libertariers schelden op de overheid, vergeet dan niet dat deze overheid een marionettentheater is van die multinationals/ corporaties. Politici handelen in opdracht van de multinationals/ corporaties!

  Misschien is het een utopie maar begin gewoon je eigen bank, je eigen oliemaatschappij of ander energiebedrijf vraag om openheid over patenten etc, schijt aan alle regels we moeten van centraal naar decentraal net zoiets als het internet waar ook alle kennis/rijkdom gelijk verdeeld is over de wereld!

  Oscar [28] reageerde op deze reactie.

 21. @Achilles [27]:

  Behoren politici en topmensen van grote bedrijven dan niet tot een generatie?

  “Wanneer jullie libertariers schelden op de overheid, vergeet dan niet dat deze overheid een marionettentheater is van die multinationals/ corporaties.”

  Dat wordt heus niet vergeten. Kijk de artikelen over corporatisme en de bankensector er maar op na. Maar die multinationals/corporaties zijn juist zo schadelijk omdat zij van de overheid privileges krijgen. Neem alleen al het fiatgeld. Ongedekt papiergeld zou zo goed als waardeloos zijn als de overheid het niet tot wettig betaalmiddel zou verklaren.

  Ik ben een warm voorstander van decentralisering.

 22. @beek [2]:

  Ik kan het bijna niet geloven maar hier ben ik het toch 100% eens met beek.
  Generalisatie is soms noodzakelijk voor communicatie maar het lijkt mij duidelijk dat niet iedereen geboren tussen 1945 en 1955 “schuld” heeft aan de huidige situatie.

  Oscar [31] reageerde op deze reactie.

 23. Waarom babyboomers er uit pikken? Met iedere generatie is de macht van de staat uitgebreid. Wie heeft Hitler naar de macht gestemd? De babyboomers kunnen het in ieder geval niet geweest zijn.

  Lelijk staaltje verdeel en heers is het. De ambtenaren de instrumenten van “de” babyboomers? Alsjeblieft zeg.

  Oscar [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.