De FIOT redactie kreeg een radicaal idee aangereikt om,  net als de bankrun die op 7 december gepland staat, een belasting staking te organiseren. Wat we in heel Europa zien, is dat de banken en de overheden nauw samenwerken om de gevolgen van het financieel  mismanagement af te wentelen op de belastingbetalers. U en uw kinderen worden overladen met schulden en dit gevoegd bij de inperking van de burgervrijheden is een rampzalig vooruitzicht.

Uw bestedingsruimte krimpt nu al  elke maand door hogere lasten en minder voorzieningen waarvoor u extra gaat betalen.

Uw roverheid is een veelkoppig  vraatzuchtig monster wat zich voedt met belasting van u. Het parasiteert net zo lang totdat iedereen een burgerslaaf (uw nummer hebt u al (BSN) is geworden die zijn  optimale (belasting)opbrengstcapaciteit bereikt heeft. Na de auto bent u de grootste melkkoe.
Als u maximaal  uitgemolken bent, werkt u full time voor de overheid en krijgt u “zakgeld”. Met zakgeld bedoelen wij het deel dat van uw verdiensten overblijft nadat de roverheid er alle kosten en belastingen van heeft ingehouden. De overheid is nu immers al bezig te regelen dat zij rechtstreeks toegang heeft tot uw bankrekening!

Het is overigens opmerkelijk dat de berichtgeving van de main stream media in Nederland bijna niets meldt over bijvoorbeeld de burger/studenten protesten in Ierland, Londen, Lissabon, Griekenland en alleen een klein item over de Italianen maakt.
Nee,  uw premier loopt te lobbyen voor het WK-voetbal en de burgers worden in slaap gesust door De Jager en de Voice of Holland.

Ierland levert ons geld op volgens De Jager. De werkelijkheid is dat de Ierse banken voor tientallen miljarden door Nederlandse,  Duitse en Franse banken gefinancierd zijn. Nog maar even de pensioenfondsen buiten beschouwing gelaten. Als de Ierse banken vallen gaat ook het Nederlandse banksysteem onderuit. Dat is geen main stream nieuws. De eerste geruchten dat de ECB het totale bail-out bedrag fors gaat verhogen geeft de waanzin weer. Het is hetzelfde als dat u uw monopoly geld gaat kopiëren. Het is waardeloos geld en je krijgt er alleen maar meer waardeloos geld bij. Het “sprookje van de keizer zijn kleren” wordt door de overheden op een onvoorstelbare manier opgevoerd. En op het eind krijgt iedereen een kille koude douche. Ik zou de voorstelling maar verlaten voor het eind, door uw bezit veilig te stellen.

Mij ontgaat de logica waarom mismanagement van Banken beloond wordt met enorme bail-outs en een zzp-er of een mkb-er die door de economische situatie kopje onder dreig te gaan, gewoon kan verzuipen.  Het is zoals ze zeggen de winsten van de banken worden geprivatiseerd en de verliezen gesocialiseerd.

Overheden met hun repressie en intimidatie methoden  wanen zich steeds oppermachtiger. Dit komt natuurlijk doordat ze nooit tegenstand krijgen ondanks de weerstand die ze opwekken. Alle verbeteringen of kritiek pareren ze met hun uitdijende bureaucratische ambtenarenkorps. Met een belasting staking raak je de roverheid in zijn hart.

De taxrun kan er uit bestaan dat iedereen de inlevertermijn van zijn inkomstenbelastingaangifte voor 2011 even ophoudt. Dit moet 30 april  binnen zijn.  Als je dat niet doet krijg je een herinnering  en vraag daarna uitstel aan. Mogelijk loopt het systeem hier al vast. Als 50.000  of meer mensen te laat hun aangifte indienen kan de militante tak van de overheid  (de belastingdienst) geen sancties opleggen. Dit is de wet van de massa.
Verder zijn er allerlei varianten denkbaar zoals de OWBZ en u kunt er nog wel paar bij verzinnen.
Alleen een dergelijk signaal kan de oppermachtige roverheid tot het inzicht brengen dat zij er zijn voor de burgers en niet andersom.
En dat bij haar burgers het water tot de lippen komt. Een dergelijk signaal zal laten zien dat de burgers ook nog een mening hebben en tot actie kunnen overgaan.

Het belangrijkste doel is om een boodschap te vinden die mensen mobiliseert en tot een vreedzame actie over laat gaan. Naar de overheid toe is deze vertraagde indiening een duidelijk signaal dat een kritisch niveau bereikt is en dat zij rekening moeten houden met de burgers.
Wij kunnen dan niet alleen onze tanden ontbloten maar in een vervolgfase echt gaan bijten.

Het ideale scenario ontstaat als we met deze actie ook een realistisch merkbaar doel kunnen bereiken. Iets waaruit duidelijk blijkt dat de actie resultaat oplevert. Graag suggesties daarvoor. Je kunt bijvoorbeeld al denken aan bevriezen van de  OWBZ op het niveau van 2010. Maar meer ideeën zijn welkom. Of is het idee van een taks revolutie te radicaal en moeten we het loslaten?

Op http://www.zonnewind.be vindt u een boekbespreking van het boek van  David  De Graw “The Road Through 2012: Revolution or World War III.” De samenvatting hiervan is zeer verhelderend. En het beangstigende is zijn analyse is dat wat gebeurd is en nu gebeurt.  De geschetste trend is te beangstigend om te negeren.  De inhoud gaat over:

§  I – Het bankenkartel heeft nog één troef achter de hand

§  II – Geweld aan de horizon
§  III: De IMF-opstand, stap 3.5
§  IV: De roep om oorlog
§  V: Zetten op het grote schaakbord

§  VI: De wapenindustrie

§  VII: De geschiedenis herhaalt zich

Stel uw 1e daad en geef uw mening voor de verdere opzet van deze taxrun actie! En geeft meteen adviezen hoe de actie op te zetten met een maximaal resultaat en het risico voor de deelnemers uit te sluiten. Geef dit artikel kudo’s zodat het breed gelezen wordt.

Uw adviezen en opmerkingen graag bij reacties, of aan: tax@fiot.nl

26 REACTIES

 1. Naar iemand, die niet kalender kan lezen, luister ik maar liever niet. De beste staking is een koopstaking van alle goederen, die buiten de strikt noodzakelijke dingen gaat, dus alleen voedsel kopen en alleen wat echt vervangen moet worden. Niet verboden en veel effectiever.

  Wim Lex van Max. [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Vilseledd [1]: De kop zal wel een foutje zijn. Ze bedoelen vast 2011. Maar het is bekrompen dat je daar een heel idee op afrekent. Je hebt het bovendien ook niet begrepen. Met een koperstaking tref je o.a. de mkb-ers en slechts voor een klein deel de roverheid. Jij bent vast een voorbeeld burger voor de overheid. Al goed geconditioneerd dus dat geeft hoop.

 3. Ik heb dat ook wel eens geprobeerd. Dan krijg je een hoop dreigementen, boetes, dagvaardingen en dwangbevelen van de koningin. Uiteindelijk betaal je meer of je moet echt gaan brommen. Dan moet je wel met heel veel zijn om de gevangenissen te overladen. Desnoods gooien ze kinderverkrachters er uit als hun bron van inkomsten in gevaar komt.
  Ik denk overigens dat je bij niet betalen van de ozb, je huis in beslagnemen en te koop zetten of het direct van je bankrekening halen of van je inkomen inhouden. Bij een dergelijke aktie, moet je ook al je bezittingen buiten hun bereik hebben. Het wordt allemaal wel heel lastig, volgens mij is de slavernij waterdicht. Wat je wel zou kunnen doen is minder gaan werken, probeer je fiscal footprint te minimaliseren. Ik dacht vroeger altijd dat de inproduktieven het probleem waren, maar het zijn juist de grootverdieners die het monster in leven houden.
  Waar ze verder niets tegen kunnen doen is toenemende apathie, dalende geboortecijfers en de neiging in een ander land te gaan wonen. Meestal krijgen nieuwkomers een introductie afpersingstarief, totdat ze geworteld zijn.

 4. “Ze bedoelen vast 2011. Maar het is bekrompen dat je daar een heel idee op afrekent.”

  Dat bedoel ik nog niet eens. Als dat andere simpele feit niet ingebakken zit in een stel hersens, waarom zou ik de andere voortkomselen daaruit dan vertrouwen?

  “Je hebt het bovendien ook niet begrepen. Met een koperstaking tref je o.a. de mkb-ers en slechts voor een klein deel de roverheid.”

  De bedoeling is alles te treffen, het hele baantjeswezen, dus het MKB, maar ook de overheidsbedrijven en het grootwinkelbedrijf. Als je het MKB wil sparen, dan koop daar dan je eetwaren.

  “Jij bent vast een voorbeeld burger voor de overheid”

  Ik ben noch koop- noch leentokkie; met een Dagobert Duck als mij waren we al afgezakt naar het niveau van Albanië.

 5. Goed idee! De tax revolts komen er aan! Volg maar de trend research intitute van celente… en dit zal werken… kijk maar is met het succes dat ze met de TSA boeken…

  http://www.trendsresearch.com/index.htm

  People who chose not to fly on Wed: UP 12%

  And guess what?

  Reports are scanners were roped off in some airports,
  less people were selected for gate r***, and “pat downs”
  were less invasive.

  48% of Americans are seeking alternatives to flying.
  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter [10]:

  48% of Americans are seeking alternatives to flying.

  Volgens no agenda is het de bedoeling mensen in de trein te krijgen. Siemens is druk aan het lobbieen voor een hoge snelheidstrein. Buffet heeft in treinen geinvesteerd. Nu iedereen uit het vliegtuig pesten en de investering is winstgevend. Daarna natuurlijk ook scanners bij de treinen en supermarkten.

 7. Hoe wil je overigens belastingbetaling staken, als het automatisch wordt ingehouden?

 8. WOGNUM Minister De Jager van Financiën wil dat een oproep om je geld van een bank te halen strafbaar wordt gesteld.
  LAAT STAAN DE BELASTING ! (3)1 APRIL = POLITIEK CORRECT

  Jhon

 9. Ik denk dat het inderdaad beter is om een datum af te spreken waar we een maand of twee geen geld uitgeven behalve dan aan de huur/Hypo/stroom/water en gas.

  De maanden ernaartoe slaan we van te voren een voorraad eten/drinken/onderhoud artikelen in. Als genoeg mensen hieraan mee doen dan merkt de overheid direct een dip in inkomsten.

  Het is ook een goede training voor het leven op een noodvoorraad, iets dat we allemaal zo ie zo nodig zouden hebben.

  Hoe langer men zoiets kan volhouden hoe harder de overheid het merkt.

  En het helpt om de maanden dat er geen geld uitgegeven wordt om de overtollige geld van je bank te nemen. Hier heb je dan ook meteen een soort bankrun met al zijn gevolgen.
  Bon Vivant [18] reageerde op deze reactie.

 10. “Minister De Jager van Financiën wil dat een oproep om je geld van een bank te halen strafbaar wordt gesteld.”

  Ach, dat kun je inkleden: “Ik heb gehoord, dat er opgeroepen wordt het geld op 7 december van de bank te halen. Aangezien dit serieuze proporties begint aan te nemen, keur ik dit af.” Als je niet meer mag zeggen, dat Nederland vol is, dan zeg je, dat het druk is.

  “De maanden ernaartoe slaan we van te voren een voorraad eten/drinken/onderhoud artikelen in.”

  Dat is niet nodig. Er is ook een variant, die we decennia kunnen volhouden, als het moet. Gewoon eten kopen, geen onnodige zaken als deodorant, parfum, vakanties, uit eten, kerstgeschenken, electronische apparaten, boeken etc. Zo miniem mogelijk uitgeven en het gespaarde geld omzetten in goud en wat echt overblijft, verbranden. Zo leren we het systeem, dat op geldschepping ook geldvernietiging moet volgen.

  .M [23] reageerde op deze reactie.

 11. GRAAG, op deze draad meer voorstellen, ideeën, op het oorspronkelijke voorstel van FIOT.
  Uiteraard zijn de alternatieven en nieuwe mogelijkheden ook welkom.
  Belangrijkis dat er iets gebeuren gaat.

 12. Ik geoof er heilig in dat we in een periode van heftige deflatie terecht zullen komen. Hoeveel gratis geld er ook gedrukt zal worden. Niemand wil de troep meer hebben.Dit is de meest effective weg om de boel te laten instorten en het mooiste is dat ze niemand de schuld kunnen geven behalve henzelf.

 13. @Alex [14]:

  Voor de shop-a-holics die dan jeukende handen krijgen: koop goud en zilver (munten en ‘bullion’) in plaats van de gebruikelijke consumentenmeuk.

  Overigens maakt FIOT zich 2x belachelijk door als datum 31 april 2010 te kiezen. Hoe suf kun je zijn als je zit te werken op een computer met internetverbinding en overal kalenders beschikbaar om even de datum te tjekken? In een andere draad kwam FIOT ook al raar uit de hoek.

  Hub Jongen [19] reageerde op deze reactie.

 14. @Hub Jongen [19]:
  Ach, wie blundert op het podium is al gauw mikpunt van spot. Het had makkelijk kunnen worden voorkomen.

  Zo’n kopersstaking vind ik zo gek nog niet. Daardoor loopt de staat heel veel BTW mis en dat zal tot gekke dingen leiden. Veel bedrijven moeten maandelijks BTW aangifte en afdracht doen en dat is niet vanwege de rente.
  Verder vind ik dat bij een kopersstaking zo veel mogelijk de aan-de-staat-verwante bedijven moeten worden getroffen. Dus tanken bij onafhankelijke pompen in plaats van Shell en boodschappen doen bij kleine winkels in plaats van bij Appie Heijn. Zo vaak als het kan en waar het mogelijk is…

  Volgens onbetrouwbare main-stream-media zou het spaarloongeld dat een paar maanden geleden is vrijgegeven, nauwelijks zijn gebruikt voor consumptie maar op spaarrekeningen zijn beland.

 15. Eindelijk begint het tot veel mensen door te dringen dat alleen een economische crisis, een volksopstand of een (belastings)staking het tij nog kan keren. Hoera! Leve Ayn Rand. Mijn mening is al jaren, hoe armer ons land wordt, hoe groter de kans dat het hele perferse systeeem van rondpompen van geld in elkaar stort. Wat een zegen als we allemaal straatarm zijn. Geen kansloze analfabeten, criminelen en oorlogsmisdadigers meer uit de 3e werelde die massaal op zoek naar gratis geld onze welvaart opvreten en rotzooi trappen. Geen Barosso’s en kleurloze lakeien als van Rompuij’s meer, want de hele EUSSR en zijn dictatoriale troep is onvermijdfelijk opgerold, geen krankzinnige ontwikkelingshulp meer die alleen maar bedoeld is dictatortjes van miljoenen op Zwitserse banken te voorzien en PvdA’ertjes van een goed gevoel…

  Kortom, hoe eerder de crisis en hoe dieper, hoe groter de kans dat het westen nog gered kan worden van de ondergang.

 16. Lijkt mij een goed idee, ik doe mee. Hoewel ik geld terug krijg van de belasting zal ik dit ook zeker doen.

  Het volgende.

  De mensen die terug krijgen doen aangifte en de mensen boven een bepaald inkomen die moeten inleveren rekken het zo lang mogelijk om maar niet te hoeven betalen.

  Hoe meer de overheid in de min komt hoe beter.
  Ook al zal de ondergang van overheid mijn eigen baan gaan kosten, ik heb het er graag voor over omdat ik mezelf wel staande hou in een vrije markt.

  Ik vermoed alleen dat er binnen no time politietroepen bij mensen aan de deur staan die ook maar fluisteren over een Tax staking.
  Is dar niet strafbaar? (lijkt mij wel dat de grootste maffia aller tijden zich daar voor indekt)

 17. @Vilseledd [15]: “Ach, dat kun je inkleden: “Ik heb gehoord, dat er opgeroepen wordt het geld op 7 december van de bank te halen. Aangezien dit serieuze proporties begint aan te nemen, keur ik dit af.” Als je niet meer mag zeggen, dat Nederland vol is, dan zeg je, dat het druk is.”

  Of nog leuker: “Er schijnt te worden opgeroepen tot een bankrun op 7 december. Schandalig zoiets! Wat als iedereen dit doet en de banken omvallen? Dan hebben de brave burgers die niet meededen op 8 december helemaal niets meer!” 😉

  Je roept alzo niet op tot een bankrun en keurt hem zelfs openlijk af doch … je angstaanjagende waarschuwing zal zelfs mensen die de bankrun schandalig vinden aanzetten hun rekening “veiligheidshalve” toch maar leeg te zuigen. Mwahahah!

 18. Ze hebben best geduld hoor bij de belastingdienst, ze komen gewoon bij iedereen langs een voor een, het kan een poosje duren maar tenzij we afspreken elkaar indien nodig met geweld te beschermen komen ze het vroeg of laat toch echt halen, kamp bewoners betalen vaak weinig belasting door het samenwonen en geweld niet schuwen, hoe groter het kamp hoe meer kans dat je eigen baas kan blijven. Maare misschien dat een financieel draagkrachtige vrijspreker een villawijkje willen kopen waar we dan gezamenlijk de belasting kunnen trotseren want zo een caravan dat zie ik niet zo zitten 😀

 19. Ze zullen ongetwijfeld geweld inzetten. Maar dat is nog niets vergeleken met wat ons in de toekomst te wachten staat. Het wordt er echt niet vriendelijker op. Dus het klopt; we moeten ons organiseren en elkaar steunen. Wat dachten jullie van allemaal stoppen met de hypotheek te betalen vanaf datum x?

Comments are closed.