Ik merk dat er redelijk wat positieve berichten over WikiLeaks op Vrijspreker verschijnen. Onderstaande is een inzending van CassandraTroy (objectivist / libertariër / conservatief), WikiLeaks en vooral Anonymous zijn volgens haar juist niet goed bezig. Het verhaal stond al op haar eigen blog, met haar goedkeuren nu ook op Vrijspreker. – Als je denkt dat hier Robin Hood aan het werk is voor ‘democratie’, openheid en vrijheid, denk dan nog eens.

Kort onderzoek op YouTube wijst uit dat “Operation Payback” door het collectief Anonymous (niet te verwarren met een organisatie voor veteranen) al in de stijgers staat sinds begin september, en misschien wel maanden langer. Het heeft dus niets te maken met de arrestatie van Wikileaks boss, Julian Assange.

Bekijk: http://www.youtube.com/watch?v=zezZSdaYiMk 

Anonymous heeft in het verleden cyberaanvallen gelanceerd ten behoeve van vermeende ‘anti-racistische’ doelen (de Habbo raid en de Hall Turner raid); Project Chanology was gericht tegen de Scientology Kerk vanwege hun bezwaar tegen copyrightmisbruik, en een serie andere doelen, ’tegen de wil van het volk’. Project Chanology liep uit op een reeks klassieke betogingen.

De enige acties, die mogelijk applaus verdienen zijn een actie tegen de Canadese pedofiel, Chris Forcand en hun ondersteuning van de Groene Beweging tegen het Islamofascistische regime in Iran.

Deze video, die een maand geleden op YouTube is geplaatst door Anonymous, is tot de rand gevuld met Marxistische memes en anarchistische thema’s: de armen en onderdrukten, arbeiders en mensen in nood, worden afgewisseld met gelamenteer over de ‘Big’ media, massale kapitalistische corporaties en De Boze Kapitalistiese Machtsstruktuur.

Als je denkt dat dit tegen de regenten gericht is, zit je er flink naast. Dit is gericht tegen de regenten, als het maar geen Marxisten zijn.

Voor de waakzame burger zijn de aanvallen van Anynomous en Wikileaks geen verrassing. Na de acties tegen Paypal, MoneyBookers en Master Card (allemaal symbolen van het ‘kapitalisme’) en een site van de Zweedse overheid (de machtsstructuur), kwamen gisteren een site van het Openbaar Ministerie en een portal van de politie onder vuur, nadat een 16-jarige hacker werd gearresteerd.

Anonymous en Wikileaks zijn niet de enige organisaties die het internet gebruiken als een podium voor de revolutie. Avaaz heeft de Marxistische slachtofferpose aangenomen, en is een petitie gestart tegen de “gemene intimidatiecampagne tegen Wikileaks”.

Opvallend is ook dat Avaaz respect eist voor democratische principes, terwijl de organisatie die ze steunt, alle morele principes met voeten treedt.

De ‘studentenopstand’ in Londen is ook geen toeval. Zelfs de auto van Prins Charles en zijn vrouw Camilla is aangevallen; een gevaarlijke inbreuk op de beveiliging waar het laatste nog niet over gezegd zal zijn.

De vrijheidscoalitie van Mark Rutte mag zich ook schrap zetten voor dergelijke taferelen. Ook zij willen de financiering van wetenschappelijk onderwijs anders gaan aanpakken.

The Coming Insurrection (De Komende Opstand)* staat al enkele jaren in de stijgers. Hij is voortgekomen uit de anti-Irakoorlogsbrigades, en ging sindsdien grotendeels ondergronds. Maar van tijd tot tijd steekt ie zijn lelijke kop op. Wij hebben ze gezien in de rokende puinhopen in de straten van Athene, Marseilles, Parijs en elders (dossier). Nederlandse vertaling ook beschikbaar gemaakt op het officiele anarchistiese platform, Indymedia.

De bedreiging eerder deze week van Wikileaks, om een ‘bom’ te laten ontploffen mocht Assange gearresteerd worden, is ontproten aan iemand met een maffiamentaliteit. Dat Wikileaks diplomatiek materiaal en gevoelige informatie over terreurdoelen heeft gepubliceerd, waardoor mensen in groot gevaar zijn gebracht, zou genoeg moeten zijn om deze lui te ontmaskeren als onverantwoordelijke anarchisten.

Ze willen geen vrijheid voor het volk, maar anarchie en chaos, en dat eindigt altijd in tirannie. Trap er niet in!

* Er is nu een Duitse vertaling verschenen van “De Komende Opstand”. De Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Süddeutsche Zeitung zijn laaiend enthousiast! De linkse krant taz noemt het pamflet ‘beslist rechts’. Lees het allemaal in de feuilletons.

Libertariers zijn wat verward door het geval. Objectivisten hoeven dat niet te zijn: Ayn Rand is erg duidelijk over anarchisme.

Zie ook:

The title of my book and the blog is The Path to Tyranny. The book describes how the demand for free gifts from the government leads to tyranny. But this road does not always lead straight to tyranny. It often falls into anarchy first. (…) This is the real reason so many today advocate anarchy and anti-globalization. They do not really want anarchy. Instead, they want to establish a situation which would call for immediate order, to be established by the government and “intellectual elites.” First stage is anarchy, second is totalitarianism. These “anarchists” hope they can direct events towards socialism, as they successfully did in Russia in the 1910s and attempted to do in Italy and Germany, though other collectivist regimes beat out the socialists and communists, though both the Fascists and Nazis adopted socialist platforms to win favor among the people. (…) >>>

Gerelateerd

– Telegraph: “WikiLeaks: Julian Assange ‘could face spying charges’
– Telegraph: “Anarchist groups threaten to target Royal Wedding
– Telegraph: “Alan Johnson ‘amazed’ at Royal couple police protection communication breakdown

Ingezonden door CassandraTroy, op verzoek van Def  : o )

http://plein2010.blogspot.com/2010/12/de-revolution-is-begonnen.html

Oh, bijna vergeten:

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

16 REACTIES

 1. @CassandraTroy, dit gemanipuleerde goebels artikel is een belediging voor dit intellectuele forum, denk je dat wij uit een ei komen ???
  Wie geeft de LIQUIDATIE OPDRACHTEN ????
  Palin ging nog net niet zo ver om de Amerikaanse regering op te roepen Assange dead or alive te vinden. Een voormalig adviseur van de Canadese premier Stephen Harper hield zich níet in. Deze Tom Flanagan zei op de Canadese zender CBC enkele dagen geleden dat Assange geliquideerd moet worden. De regering-Obama intussen onderzoekt alle juridische middelen om het WikiLeaks-opperhoofd te pakken te krijgen.

  Hahahahaha

  Jhon

  pcrs [16] reageerde op deze reactie.

 2. “De vrijheidscoalitie van Mark Rutte…”
  Bedoel je hier die Stasi-Gestapo regering van de borreltafel bij Harry Mens?

  Ik heb weinig sympathie voor bovengenoemde ‘hackers’ en ik heb nog minder sympathie voor Amerikaanse politici die hun vieze spelletjes aan het daglicht willen onttrekken en doen alsof de hun wetten wereldwijd geldig zijn.

  Wat dat laatste betreft zijn die vragen van Ron Paul, in het andere artikel, uitstekend.

 3. Waarschijnlijk hebben de linkse(socialistische) anarchisten niet door, dat wanneer er anarchie is er bgeen socialisme mogelijk is, omdat die alleen kan bestaan door ondersteuning van een bevelhebber in een bepaalde vorm, die alle vrijheid ontneemt.
  (democratie is ook een optie, zie PvdA/SP/PVV/VVD)
  Als je anarchie hebt heb je geen overheid meer om geld te stelen en van de armen te geven.
  Tenzij kleine groepen het zelf gaan stelen en er vervolgens niemand is ze te vervolgen.

  Iets wat onmogelijk is in een vrijemaatschapij omdat de veiligheid geprivatiseerd is en daar makkelijk een stokje voor steekt.

  Dan hebben de hackers wel goede banen, dat dan weer wel. Want de beste krijgt een baan als security professional in netwerken.

  Anonymous en zijn acties tegen scientology zijn goed maar of ze nu werkelijk zo socialistisch zijn stuk voor stuk denk ik niet.
  anonymous lijkt eerder een groep van deiverse politieke stromingen die deze noemer gebruiken enkel voor 1 doel.
  Demonstraties onder anonimiteit en veiligheid van getale.
  “Holy shit, the internet has arrived”
  leuk slogan om als libertarier te gebruiken.

 4. Is er ook een tool die deze belachelijke youtube filmpjes weer omzet in de originele tekst?

 5. Hoogstwaarschijnlijk kennen de “vrijsprekers” de website van the daily bell wel; zie http://www.thedailybell.com

  Ze hebben sinds het onstaan van heel de affaire een aparte kijk ontwikkeld op de hele toestand.

  Ze zijn er nog niet definitief uit, wegens het ontbreken van materieel bewijs, maar hun standpunt komt erop neer dat Assange een “middel” is om een “doel” te bereiken. Een middel in handen van de “elite/overheid” wel te verstaan.

  vrijeradikaal [11] reageerde op deze reactie.

 6. Wat een strawman verhaal. Wikileaks is niet gelijk aan Anonymous. Dit artikel brengt nauwlijks argumenten tegen Wikileaks naar voren.

 7. Aan de schrijver van dit artikel en alle andere klagers:

  Wat zou nou WEL een goede actie zijn die daadwerkelijk verandering teweeg zou kunnen brengen?

  Want met alleen maar kankeren dat de mensen die iets ondernemen “links” zijn daar komen we niet ver mee he?

 8. @Egor [13]: De dialectiek van Marx kennen we nou onderhand wel. Het platte wereldbeeld dat bestaat uit twee soorten mensen: onderdrukkers en onderdrukten. Dit wordt inmiddels door postmoderne collectivisten als Wolf in een paar andere varianten herhaalt. Wikileaks en hun logica is niets anders dan Marx 5e editie in een nieuw, hip jasje.

 9. @jhon [1]: Ik zou even het filmpje van Molyneux over wikileaks bekijken en dan vliegen de liquidatie opdrachten je om de oren.
  Obama geeft trouwens toe dat er een liquidatie lijst is van Amerikaanse staatsonderdanen, die nergens toe veroordeeld zijn door een rechtbank en bij wie hij een prijs op het hoofd heeft gezet.
  Wie er op die lijst staat, zegt hij, is staatsgeheid, maar 1 naam is bekend. Da is van iemand die ook wel eens gezellig bij het Pentagon op de lunch is geweest, vlak voor 11 september.

  Verder ws er ook iemand (weet niet wie, maar google gerust) die wilde dat Assange zijn zoon gemarteld zou worden.
  Maar ik denk niet dat jij iemand bent die graag de onderste steen boven haalt.

Comments are closed.