Ron PaulNaar aanleiding van Wikileaks stelt Ron Paul de volgende vragen:

1 heeft het Amerikaanse volk het recht de waarheid te weten aangaande de nu gevoerde oorlogen in Irak, Afghanistan, Pakistan en Jemen?

2 Zou de bredere vraag gesteld kunnen worden hoe een soldaat uit het leger toegang heeft tot zoveel geheime informatie?

3 Waarom is de woede voornamelijk gericht op Assange, de boodschapper, en niet op het falen van de overheid om haar geheime informatie te beschermen?

4 Wordt de 80 miljard dollar die we per jaar uit geven om informatie te vergaren goed besteed?

5  Wat heeft geleid tot het grootste aantal doden: de leugens die ons in een oorlog hebben gevoerd of de onthullingen van Wikileaks middels de vrijgave van de Pentagon Papers?

6 Indien Assange kan worden veroordeeld voor de misdaad van publicatie van informatie die hij niet heeft gestolen, wat zijn dan de consequenties met betrekking tot het eerste amendement en de onafhankelijkheid van het internet?

7 Zou de echte reden voor de wijdverbreide aanvallen op Wikileaks niet vooral liggen in een verborgen abjecte buitenlandse politieke agenda  gericht op een groot imperium, in plaats van dat het gaat om nationale veiligheid?

8 Is het niet zo dat er een groot verschil is tussen het onthullen van geheime informatie welke de vijand in een echte  oorlogssituatie helpt, wat verraad is, en het onthullen van informatie die de leugens van de overheid om geheime oorlogen te voeren, dood en corruptie onthult?

9 Waar is de tijd dat het als patriottisch beschouwd werd om tegen je regering in te gaan op momenten dat de regering fout zit?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Toelichting en noten

Dit is een snelle vertaling van de 9 punten uit een daily Paul artikel, ik heb niet het hele artikel vertaald, alleen zijn 9 specifieke vragen.

8 REACTIES

 1. Vraag 10: Waarom wordt al die drukte, al dat geld, inclusief inschakelen van Interpol, gedaan om een man vast te pakken en te houden die door twee vrouwen is uitgenodigd mee naar hun huis (en hun bed) te gaan en die dan (misschien) geen condoom gebruikte?

  Mijn blinde kat vertelt me dat het echt niet om dat condoom gaat. Wat denkt u?

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.
  Devidas [4] reageerde op deze reactie.
  Def [5] reageerde op deze reactie.
  odin pier [8] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]: Inderdaad. Dit is een punt waar indien een te groot deel van het volk zwijgt een volgende stap gezet gaat worden. Een artikel op “The Atlasphere” stelt het zo: Ever wonder why the media so rarely gives the full story of what happens behind the scenes? This is why — because when they do, governments can be vicious in their response. And when that happens, it’s up to the public to stand up for our democratic rights to a free press and freedom of expression. Never has there been a more vital time for us to do so. Dit is een moment waarop het publiek toch wel zou moeten spreken. Er is geen keuze. Niet spreken betekent een nogal vervelende toekomst, waarin de volgende die zich verzet tegen bijvoorbeeld geheime oorlogen een nog veel hogere prijs gaat betalen dan Assange nu.

  linkje: http://www.theatlasphere.com/columns/101210-patel-wikileaks.php

 3. @Hub Jongen [1]:
  “Mijn blinde kat vertelt me dat het echt niet om dat condoom gaat. Wat denkt u?”
  Haha. Ik moest even lachen 🙂 Maar aan de andere kant triest natuurlijk..

 4. Maakt het wat uit of informatie wel of niet met ons wordt gedeeld? Uiteindelijk worden we van alle kanten voorgelogen en als informatie ons al bereikt dan is het niet meer dan informatie die ons moet bereiken. Informatie die ons iets duidelijk maakt zodat we allen instemmend “ja” knikken. 9/11 was een mooi voorbeeld om een eenduidig “ja” te krijgen en gaf een aantal landen het recht om Irak en Afhanistan binnen te vallen, landen die reeds lang op het verlanglijstje stonden.

  Wat zal er voor info bij ons moeten komen, wat zal er moeten gebeuren om een breed gedragen “ja” te krijgen om daarmee landen die nu op het verlanglijstje staan binnen te kunnen vallen? Mij benieuwd wat er nu weer uit de grote hoed wordt getoverd.

  “Het zijn schurken tegen de schurken en met boeven vangt men boeven.”

  K.U.T. natuurlijk dat de rekening ligt bij de burger en men zelfs in sommige gevallen zijn leven moet geven voor het spel dat zij spelen….It’s all about the money!!

 5. informatie articuleert de 100% juiste overdracht van wat gebeurt in verschillende fracties, nl. actoren (actief/passief/proactief/latent), werkwoord, koppelwoorden
  Verschillende luisteraars/lezers kunnen een gelijk beeld scheppen van hetgeen er gebeurt

  disinformatie is alles beneden die 100%
  die behoeft dan correctie – maar hoe is dit gefaciliteerd in de constellatie van een massa, een bedrijf, een gemeente / provincie / land / continent / wereld?

  misinformatie is de toestand dat de disinformatie regeert en dat er nooit meer zicht op een einde van die toestand komt vanwege actoren die er baat bij veinzen te hebben : ergo, totale chaos om de chaos

  remedie is de informatie die zich op natuurlijke wijze herstelt evt. met behulp van rechters die hun vak verstaan ; liever nog in besef van wat vrijheid is om je verantwoordelijkheid met de ander op te pakken en te nemen

  eindnoot
  elke burger een toezichthouder én klokkenluider op die momenten dat het nodigt – scherpt ook elke burger zelf

 6. @Hub Jongen [1]:

  quote vrijmetselaars aka bilderberg groep!

  whe alway,s give the public their heroes!!!

  want hun niet willen dat wij zien komt echt niet op tv Ron Paul hoort bij hun en wikileak,s zijn marionetten strategische zetten in hun schaakspel het gaat allemaal veel dieper dan wij ons kunnen voorstellen mensen word wakker!!! we zitten in een fysieke en spirituele gevangenis laat je niet afleiden en de verkeerde richting op sturen alle kranten in nederland zijn van 1 man de media word gecontroleerd de banken grote bedrijven het zijn de zelfde mensen macht corrupeerd en absolute macht corrupeerd absoluut!!!

Comments are closed.