Meer info:

IMDB

Wikipedia

Officiële website

Officiële Twitter pagina van de makers

Voorgaand topic (Veel libertariërs kijken met spanning uit naar de film Atlas Shrugged die op 15 april aanstaande in de theaters gaat verschijnen…)

19 REACTIES

 1. Ik ga 3 socialistische vrienden trakteren op deze film. Als iedereen dat doet, moeten we toch een kritieke massa aan het denken kunnen zetten!

 2. Nou, als ik die trailer zie, heb ik weinig zin om naar de film te gaan kijken. Het is allemaal clichématig en van dat zenuwenwerk: flits – boem – pang, je krijgt geen moment rust. Ok, het is nog maar een trailer, dus het kan alleen maar een korte samenvatting zijn, maar toch – ik vermoed dat het symptomatisch is voor het idee achter de film dat je geen enkel rustpunt krijgt. Ik vrees dat dit weer zo’n moderne film wordt, waarin alles snel en flitsend moet zijn, snel wisselende en liefst “aparte” camerastandpunten, veel gezoom. Dat vind ik helemaal niet in de geest van het boek, waarin vaak de spanning langzaam wordt opgebouwd – iemand als Hitchcock had daar wel raad mee geweten.

  vrijeradikaal [13] reageerde op deze reactie.
  Harry [15] reageerde op deze reactie.

 3. De reacties en commentaren vanuit Nederland die ik tot nu toe gehoord heb, staan diametraal tegenover elkaar.

  Is het niet voorbarig om na een trailer van 2 minuten een oordeel te geven over een film over een boek van 1000+ pagina’s?

 4. @Uncle Scam [3]: @vrijeradikaal [8]:

  Zowel Ayn Rand als Ron Paul zijn geen libertarier.

  Ayn Rand is een Objectivist en heeft zelf ook het libertarisme afgewezen. Terwijl haar boek “Atlas Shrugged” geniaal was, was ze in werkelijkheid vaak tegenstrijdig en wist met intellectuele gymnastiek altijd de conclusies te trekken die haar op dat moment het beste uitkwamen. Vandaar dat objectivisten nu makkelijk de neocon agenda kunnen ondersteunen.

  Ron Paul is een ‘constitutionalist’, en omarmt daarmee de Amerikaanse grondwet, een grondwet dat zelf ook geen rechtmatige en moreel legitieme autoriteit heeft. Het is immers in het leven geroepen door een elite en niet unaniem omarmt door alle Amerikanen (lees “No Treason” van Lysander Spooner), en heeft in wezen dus net zo weinig morele legitimiteit als het verdrag van Lissabon.

  Constitutionalisten zijn paleo-conservatieven, geen libertariers. Zij geloven in de soevereiniteit van de afzonderlijke staten t.o.v. de federale overheid, alsof dat voor een vrij individu zoveel verschil zou uitmaken (of je nu onderdrukt wordt door een federale overheid of de overheid van een afzonderlijke staat.
  Als je in Nederland in plaats van luisteren naar de nationale regering, naar de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen zou moeten luisteren, zou ik gedwongen zijn naar GroenLinks te luisteren).

  Echter, in het land der blinden is eenoog koning. Ron Paul zou (voor zover je een politicus überhaupt ooit kunt vertrouwen) voor massale verbetering zorgen in het huidige fascistische/sociaal-democratische Amerika.
  Als hij ooit kans zou maken, wat ik niet geloof.

  En de rest van de politici is het benoemen niet eens waard.

 5. Voor wat betreft de trailer:

  Ik ben verrast dat er enkele acteurs in meedoen die ik herken, zoals Michael Lerner, Geoff Pierson en Jon Polito.

  Gezien het relatief kleine budget lijken ze er ook het maximale uitgehaald te hebben m.b.t. speciale effecten en schaal.
  Maar ik was voor wat betreft mijn eerste indruk allerminst onder de indruk van het acteer-niveau van de twee hoofdrolspelers.

 6. Ja, ziet er goed uit.
  Trailer is sowieso flitsender dan de werkelijke film, dus daar moet je doorheen kijken. Maar wat ik zo zie, lijkt het resultaat wel zeer de moeite waard

  Kan niet wachten! Het is tenslotte mijn favoriete boek naast de Fountainhead

Comments are closed.