Vrijspreker: Vandaag wilt U het hebben over frommelwetgeving. Wat is dat precies?

Opperdienaar: Bij frommelwetgeving regel je een voordeeltje voor een vriendje of voor jezelf door het in een ander stuk wetgeving te verbergen (dat al reeds een voordeeltje voor je is). Het is een camouflagetechniek.

Vrijspreker: Hoe kun je dat doen? Mensen lezen die wetten toch?

Opperdienaar: De laatste ontwikkelingen op afpersingsgebied komen uit de VS. Die hebben al tijden dat wetten van meer dan 1000 paginas, een half uur voor de stemming pas openbaar worden gemaakt. Het is al vaak gebleken dat de mensen die er over stemden die wetten niet gelezen hadden. Dat is ook onmogelijk gezien het aantal paginas. Misschien is het ook iets dat ze liever niet lezen, want het zou kunnen dat het congreslid dat naast je zit, er meer geld heeft uitgesleept dan jij. De patriot act is een beroemd voorbeeld. In de patriotact staat dat Boeing 1.37 miljard krijgt en Northrop Grumman 350 miljoen. Maar er staat ook in dat 40 mensen in Wasington DC geld krijgen om te rappen en dansen over beveiliging. Stel dat jij het congreslid bent dat zich om heeft laten kopen in ruil voor 18000$ voor Segway scooters voor de explosieven opruimingsdienst in Santa Clara? Sta je toch even zuur te kijken als je buurman voor miljoenen aan landbouwsubsidies (voedselveiligheid) binnenhaalt.

Vrijspreker: Maar dat soort dingen gebeuren toch zeker niet in Nederland?

Opperdienaar: Ik krijg de indruk dat het gat tussen de VS en Nederland hierin steeds kleiner wordt. Politici leren snel van elkaar dankzij het internet. Zeker emotioneel beladen wetten zoals de patriot act, kunnen veel dingen verborgen worden. Niemand wil als niet vaderlandslievend gezien worden en tegen stemmen. Zo heeft Obama in in zijn nieuwe gezondheidswet weggefrommeld dat munthandelaren een zogenaam 1099 formulier in moeten vullen met alle gegevens van hun klanten als deze meer dan 600$/jaar aanschaffen (wat niet bekend is aan het begin van het jaar, dus moet hij voor iedereen zo’n formulier invullen). Kopers van meer dan 10.000$ werden al in de gaten gehouden. Obama heeft er voor gezorgd dat de wetgeving die natuurlijk zijn lobbiesten in de pharmaceutische industrie goed spekken pas volgend jaar ingaat. Hier in Nederland is dit idee opgepakt en nog eerder ingevoerd dan Obama zijn gezondheidswet heeft ingevoerd. De verhoging van het BTW tarief voor zilveren munten in Nederland is afgelopen januari al ingevoerd. Deze wetgeving zat weggefrommeld in de podiumkunst BTW verhoging en kwam eigenlijk voor iedereen als een verassing. Door de munthandelaren de pas af te snijden, wordt het voor de belastingslaven moeilijker de nadelige gevolgen van het gelddrukken door de heersers te ontwijken, zodat die alles in bailouts op kunnen kopen.

Vrijspreker: Raadt u mensen aan om de wetten goed na te pluizen?

Opperdienaar: Dat heeft geen enkele zin. Ze hebben geen enkele invloed. Je moet het vergelijken met de bezetting van 40-45. Toen bezette de Duitse overheid Nederland (voordat de Nederlandse overheid Nederland bezette) en verbood het de onderdaan om meer dan 5 gram aan goud te bezitten. Dat was net even pech voor de onderdaan, want een gouden tientje bevatte 6.72 gram goud. Ook het Napoleonneke met 5,7 gram goud was niet toegestaan door de heersers. Tijdens de oorlog ging het op de zwarte markt wel een faktor 40 omhoog. Het is net als de 600$/jaar 1099 formulieren, je kunt net geen 1 ounce gouden munt meer aanschaffen, is dat even pech. Overigens nam de nederlandse bezetter direct nadat de duitse bezetter vertrokken was alle geld in beslag onder leiding van Lieftinck (Het tientje van Lieftinck). Hierbij sprak hij tot de natie in de volgende gedenkwaardige woorden:

“Geldzuivering is niet alleen nodig om zwarte winsten op te sporen en om diegenen die zwarte winsten hebben gemaakt te treffen, maar ook omdat wij, na vijf jaar van Duitse afpersing, zo berooid zijn als niemand voor mogelijk kan houden. (..) Beperking van de geldomloop moet verhinderen dat door een overmaat van geld niet loyale elementen de beschikbare goederen aan de markt ontrekken, waarbij mensen met kleine vaste inkomens worden gedupeerd.”

Kortom hij was zo berooid dat hij al het geld van de onderdanen moest stelen (zuiveren) en als je niet aan boord van zijn programma was (niet loyaal), of je geld had verdiend door mensen in de hongerwinter voedsel te leveren, dan was het niet de bedoeling dat je nog wat terug kreeg voor je inspanningen. Verwacht dus niet bij de volgende crisis dat je bij boeren nog wat voedsel kunt kopen met geld dat ’te zuiveren’ is oftewel geld dat op moment van spreken kennelijk niet zuiver is.

4 REACTIES

 1. “Maar dat soort dingen gebeuren toch zeker niet in Nederland?

  Ik vraag me af of dat “wegmoffelen” in Nederland nog zin heeft.
  De politici hoeven dat helemaal niet te doen, zij voeren gewoon eenvoudig hun zin uit.
  Zie de in het referendum afgekeurde EU-grondwet die gewoon in het Verraad van Lissabon wordt ingevoerd.

  Zie de missie naar Kunduz-Afghanistan waar 80 % van het volk tegen is, maar die gewoon doorgaat (met minstens een half miljard weggegooid belastinggeld)

  Zelfs intern in partijen gebeuren dergelijke dingen. Zie GroenLinks waar bijna iedereen tegen de missie van 50 politie-opleiders onder bescherming van 500 militairen en 4 F-16’s is. En het congres gaat akkoord met de zelfbevrediging van een motie van treurnis!!!

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.
  Def [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]: Kennelijk doen ze het toch nog. Voor bepaalde zaken schamen ze zich kennelijk meer dan voor andere.
  Zeker wat in de VS ‘porc’ of ‘earmarks’ genoemd wordt, wordt meestal weggemoffeld.
  ‘we kunnen mensen voor onbepaalde tijd opsluiten’ is ook zo’n boodschap die wat garnering nodig heeft.
  Maar ik begrijp wat je bedoelt, ze lijken overal mee weg te komen, dus waarom niet gewoon met soldaten over straat gaan marcheren?

 3. @Hub Jongen [1]:

  “Ik vraag me af of dat “wegmoffelen” in Nederland nog zin heeft.
  De politici hoeven dat helemaal niet te doen, zij voeren gewoon eenvoudig hun zin uit.”

  A European is disarmed in the face of a dictatorship: he may hate it, but he feels that he is wrong and, metaphysically, the State is right. An American would rebel to the bottom of his soul. . . . Defiance, not obedience, is the American’s answer to overbearing authority.
  “Don’t Let It Go,” Philosophy: Who Needs It, 213

  Ik denk dat de NL’er/Europeaan het diep van binnen wel fijn vind zo. Ze zullen nooit (of iig een stuk minder snel) eens hard op de op rem trappen.

  Nu is er natuurlijk een kleine groep die zich wel wil afzetten van de elite. Die groep moet de krachten bundelen en geen aandacht meer besteden aan de massa.

 4. Het is zeer opmerkelijk dat de woorden van deze fictieve opperdienaar steeds meer de woorden van pcrs zelf zijn.
  Pcrs schijnt zich te identificeren met opperdienaar?
  Verlangt hij heimelijk naar eenzelfde positie?
  Waarom legt iemand zijn eigen opvattingen in de mond van een fictieve minister???

Comments are closed.