Dat de privacy van de Nederlandse inwoner zowat tot nul gereduceerd is, hoeven we niet nader toe te lichten. Er is bijna niets meer wat de overheid niet over iedereen weet.

De grote vraag blijft wat iedereen er tegen kan doen?

 
Nu ontvingen we een verzoek van Anne-Marie van Dijk om een bijeenkomst over privacy aan te kondigen.
Uiteraard willen we dat doen, als we een beetje de overtuiging hebben dat het de goede kant op werkt.

 Om te beginnen weet ik dan niet wat ik precies moet denken van AEGEE: Een “Europese”studentenvereniging!!

Zijn die pro of contra EU ( =overheid) ?
En wat betekent dat voor dit congres?

 Gelukkig lijken enkele van de sprekers wel pro-vrijheid.

 OK, hierbij de aankondiging.

Wie heeft er meer informatie over en kan de lezers meer voorlichten?

 Wie kan er aan gaan deelnemen en een verslag schrijven voor de Vrijspreken?

 Hier cc van het verzoek om de happening aan te kondigen:

————————————————

 Deze mail schrijf ik u namens de Europese Studentenvereniging AEGEE-Nijmegen. Wij organiseren op 23 en 24 maart een congres over privacy in het digitale tijdperk. Dit congres is open voor alle geïntereseerden.  Het congres biedt ruimte voor sprekers en deelnemers uit heel Europa.  

Ik benader u vanwege het feit dat ik ons congres in het plaatje van Vrijspreker vind passen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij opnemen: 024 3611585.
Wij zijn op het web te vinden op www.eurprivacy.nl en
www.aegee-nijmegen.nl  

 Met vriendelijke groet,
Anne-Marie van Dijk, Voorzitter EurPrivacy

======================================================================================
Protect your privacy? EurPrivacy!

Internet speelt een steeds grotere rol in ons leven.  Iedere dag delen we meer en meer persoonlijke informatie op het web. Via sociale media delen we vaak onbewust belangrijke informatie met de hele wereld. Om deze reden is het van belang nu na te denken over onze privacy op het internet.AEGEE-Nijmegen, de Europese studentenvereniging, organiseert op 23 en 24 maart een Engelstalig congres over privacy in het digitale tijdperk. Het congres heet EurPrivacy en vindt plaats op de Radboud campus in Nijmegen. Met EurPrivacy duik je in de sociologische, filosofische, juridische en culturele aspecten van privacy in de digitale tijd. Dit doe je met deelnemers en sprekers uit heel Europa.

 Op het congres zullen onder andere Rick Falkvinge van de Zweedse Piratenpartij en Steve Wright van Privacy International spreken. Aan bod komen onder andere: de rol van sociale netwerken als Facebook, het Britse surveillancesysteem, google Streetview, het ACTA-verdrag en het fenomeen Wikileaks.

 Een dagkaart kost 15 euro, een kaartje voor beide dagen kost 25  euro. Lunch en toegang tot het afsluitende feest zijn hier bij inbegrepen. Kaartjes zijn beschikbaar via www.eurprivacy.nl voor meer informatie kunt u mailen naar incoming.eurprivacy@gmail.com   

4 REACTIES

 1. Om je aan te melden hebben ze het volgende nodig:

  Voornaam
  Achternaam
  Email
  Of je vegetarier bent
  Of je allergien hebt
  Geboortedatum
  Geslacht
  Nationaliteit

  Het aanmeldingsformulier werkt via google. Dus die hebben die gegevens ook meteen.

  Vervolgens moet geld per bank overmaken, kan ook per paypal, maar dan moet je je op het kantoor melden 🙂

  De organisatie zelf staat met foto en al op de site.

  Welke privacy?

  Vervolgens eindigd het evenement in een studenten bal, lees:

  lustrum/eindfeest

  Op donderdag 24 maart vieren we het einde van een (geslaagd?) congres met het ‘we are anoymous’ feest in de billabong! De feestcie, onder leiding van Harmke en Kim organiseren een knalfeest, met welkomstdrankje en een prijs voor de minst herkenbare persoon. Geen tijd om achter een RL proxy te kruipen? wij verkopen ter plekke maskers voor €1.50!

  Bon Vivant [3] reageerde op deze reactie.

 2. Als “Europese Studendenvereniging” uit Nijmegen heb je natuurlijk de schijn al snel tegen je.

  Of ik kom weet ik nog niet. Met die overheid is het simpel. Zo lang de burgerij de grens niet aangeeft zal het schenden van privacy op grove en brutale wijze doorgaan. Want de ambtenaartjes zijn lafaards. Maar zo lang de andere een grotere lafaard lijkt, zal de (eerste) lafaard een grote bek hebben. Ik maak het dagelijks mee.

  En ik twijfel er niet aan dat alle Vrijspreker schrijvers en reageerders “speciale aandacht” krijgen van laffe snuffelambtenaartjes. Maar wat wil men ons maken? Geen mooie baan bij de overheid straks??? (LOL).

 3. Nou, even nuanceren: niet alle gevraagde informatie is verplicht, geboortedatum, geslacht en nationaliteit zijn facultatief. Bij “allergie” kun je natuurlijk invullen “ik ben allergisch voor vragen die nodeloos mijn privacy aantasten, zoals sommige vragen op dit formulier”. Verder kun je ook contant betalen, je zult uiteindelijk toch op een of andere manier moeten betalen en in dat opzicht heb je toch alle keuze.

  Je kunt natuurlijk ook een verzonnen naam opgeven, alleen het emailadres moet wel bestaan, om een bevestiging te sturen, maar ook dat hoeft geen probleem te zijn.

Comments are closed.