Terwijl het volk middels social media steeds vaker leert dat politici en bankiers liegen, verzwijgen en zichzelf over de rug van een ander verrijken, probeert diezelfde elite social media en het Internet in het algemeen te omarmen. Dit leidt tot kansloze en tot mislukken gedoemde initiatieven.

Neem onze vijanden van de ECB. Zij hebben een YouTube kanaal geopend. Je kunt echter geen reacties achterlaten, zoals ik wilde doen bij één van hun gevaarlijke filmpjes. Een vorm van moderne censuur en haaks staand op het zogenaamde streven van publieke instellingen om transparant te zijn. Waarom uberhaupt social media inzetten als je regel 1, interactie, niet toepast? Het kanaal is zodoende gedoemd te mislukken.

Ander voorbeeld. Het Financieele Dagblad, zogenaamd een toonaangevende financiële krant. Vroeger, tot ik denk zo’n 4 maanden geleden, was het mogelijk commentaar achter te laten bij artikelen. De comments waren doorgaans beschaafd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld De Telegraaf, maar vaak kritisch op overheid en banken. Ergo, de mogelijkheid om comments achter te laten is geschrapt. Vermoedelijk om de bancaire adverteerders te pleasen. Leuk en aardig, maar op termijn destructief. Mensen zijn gewend geraakt aan interactie en financiële sites als Zerohedge.com zullen er alleen maar door groeien.

Het Internet biedt vrijheidsstrijders kansen om de boodschap over te brengen en aan te tonen dat de keizer naakt is. De politiek, banken en traditionele media weten er niet goed mee om te gaan. Het leidt zelfs tot hun val, zoals ook is gebleken in door Facebook/Twitter gevoede demonstraties in Noord-Afrika.

7 REACTIES

 1. De ‘elite’ heeft net zo veel verstand van communicatie via internet als Wim Kok van een computer-muis. Daarom zullen de volgende stappen: reguleren, verbieden en belasten zijn.

  De overheids-websites zijn doorgaans ook de meest irritante en slecht doorzoekbare van allemaal. Financieel Dagblad is makkelijk: niet kopen, niet klikken op banners/Adwords op hun website (tip: gebruik AdBlock).
  Doompie [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Jhon [2]:

  De mens is feitelijk ergens altijd al slaaf geweest, gewoon omdat het kan en de mens het toelaat.

  De mens, in zijn algemeenheid, zoekt net als water de weg van de minste weerstand. De mens is bang voor frictie of om buiten de groep te vallen en gaat zonder protest mee in de vaart.

  Er zijn ook mensen die helemaal niets doorhebben of het helemaal niets door willen hebben of het gewoon totaal geen lor interesseert dat ze worden ingemetseld en aan kettingen worden gelegd.

  Om lang verhaal kort te maken: de moderne techniek, het digitale tijdperk maakt het uiteindelijk mogelijk de mens simpelweg te chippen.

  De enkeling die opspeelt zal worden geëlimineerd door het systeem of door de kudde worden verstoten.

  Want let maar op, de toekomst zal het uitwijzen: lastige, recalcitrante en weerbarstige ‘gekken’ die te veel opspelen en zich verzetten met allerlei mogelijke middelen, op allerlei mogelijke manieren, deze mensen zullen worden opgesloten of stilletjes worden bevorderd naar het hiernamaals.

  Welk recht of welke macht zal een mens nog hebben zodra hij volledig is te sturen en te controleren door de/een overheid? Men zal dan alleen nog hun recht onder hun macht hebben, dus blijft er weinig recht meer over. Je zult NPP en VPP hebben, Non-Powerful People and Very Powerful People. Misschien zal er nog een kleine groep nodig zijn om te kunnen blijven sturen en dat zullen de PP, Powerfull People zijn.

  Kijk naar Khadaffi, Mubarak, kijk naar Hoessein, kijk naar het hele MO, deze lui waren misschien powerful in hun beleving, maar niet powerful van dezelfde orde en moeten nu kort na elkaar van het toneel verdwijnen.

 3. Wat denkt men dat men waard is als mens in de ogen van de machtigen?

  Wie kan aantonen dat we NIET worden geregeerd door mensen met een zeer sterke afwijking?

  Men is automatisch geneigd om Westerse regeerders als gezond of verstandige mensen te omschrijven….Sommigen beschikken misschien over een redelijk tot een hoog intelligentiequotiënt en gaat men daarom automatisch er van uit dat ze beschikken over een gezonde en zuivere geest.

  Maarrrr, evenzo zou(den) (een) Westerse regeerder(s) met een redelijk tot hoog IQ in combinatie met een redelijk tot hoog ziekelijke machts- en geldgeilheids syndroom omschreven kunnen worden als zeer staatsgevaarlijke voor de globale wereld.

  Denkt men dat alleen dat negers in Afrika in staat zijn om zonder mededogen of gevoel een ander af te slachten? http://www.kaotic.com/8866_Necklacing-In-Africa–Two-Men-Burnt-To-Death-In-Tire-Bonfire.html Maar dat de heren en dames die de leiding hebben in het Westen van een betere en grotere geciviliseerde orde zijn en zij hun volk liefhebben zoals ze zichzelf liefhebben?? En ze daarom ons niets zouden aandoen of het goed met ons voorhebben??

  Wij zijn als massa misschien interessant, maar wij als individu zijn steeds minder belangrijk of totaal overbodig geworden. Het menselijk individu is uitgestorven, de massa is, de macht stuurt.

 4. Goede reactie van IIS. Heerlijk om een dergelijke comment te lezen, ik sta hier helemaal achter.
  Lees de Bijbel om te zien hoe of wat.
  De Bijbel is gedominiseerd in het Westen, maar wat een waarheden zijn er vermeld in de Bijbel !!
  Er staat duidelijk in wie de wereld naar de knoppen helpt; de illuminati en de paupacy, rk kerk (=geen Christendom mede vanwege vele heidense ingenestelde gebruiken (heiligenverering, kerstmis, carnaval etc etc en vooral vanwege: ‘hij (antichrist systeem) zal zich aan de wereld laten zien als (de vervanger van Jezus) God, respresitant van God’….ai , het zionisme (WELK volk ter wereld is reeds in de geschiedenis 400 jaar in slavernij geweest…?? Met ketens..? Er staat duidelijk in de Bijbel dat God ZELF het nieuwe Jeruzalem ter aarde zal brengen. De ‘joden’ zijn Khazars, Ashkenazi’s (russen/georgie).. De ware Israelieten zijn de nakomelingen van de Trans-Atlantische slavenhandel naar de Amerika’s… oke wie zijn dat dan dus..?? Juist ja, de ‘afro Americans’, de ‘Surinamers’ etc.

  Lees je de Bijbel, dan begrijp je waarom ‘de elite, de politici’ zijn zoals ze zijn, doen wat ze doen. Alles wordt duidelijk en leuk…is anders. Je wordt niet depressief of iets dergelijks, maar je gaat inzien wat er speelt in de wereld. Alle ‘domme’ televisie programma’s bekijk je niet meer, je richt je op de Bijbel of andere lectuur en je start jouw eigen kleine strijd tegen het systeem. Jij bent wie je bent, je bent niet alleen een kuddedier, als het moet dan ben je een autonoom mens met keuzes! Niks is zeker in deze wereld en dat hoeft ook niet. Bewustwording is belangrijk, dan pas begrijp je daadwerkelijk de Bijbelse Boodschap van ‘vertrouw op de Here, uw God’ en weet je dat jij zelf niet alles in de hand (kan) hebben, maar dat de dingen zijn zoals ze zijn en voorspeld zijn in de Bijbel.
  Helaas is de wereld zo lief en leuk niet, maar jij kan wel lief en leuk voor anderen zijn. Help elkaar zo veel je kan, wees er voor elkaar. Leef aub niet voor jezelf alleen. heb mededogen voor je medemens. Wees anders dan anderen. Gij geheel anders!!!

 5. Goede reactie van IIS. Heerlijk om een dergelijke comment te lezen, ik sta hier helemaal achter.

  Mijn comment:
  Lees de Bijbel om te zien hoe of wat.
  De Bijbel is gedemoniseerd in het Westen, maar wat een waarheden zijn er vermeld in de Bijbel !!
  Er staat duidelijk in wie de wereld naar de knoppen helpt; de illuminati en de paupacy, rk kerk (=geen Christendom mede vanwege vele heidense ingenestelde gebruiken (heiligenverering, kerstmis, carnaval etc etc en vooral vanwege: ‘hij (antichrist systeem) zal zich aan de wereld laten zien als (de vervanger van Jezus) God, representant van God’….ai , het zionisme (WELK volk ter wereld is reeds in de geschiedenis 400 jaar in slavernij geweest…?? Met ketens..? Er staat duidelijk in de Bijbel dat God ZELF het nieuwe Jeruzalem ter aarde zal brengen. De ‘joden’ zijn Khazars, Ashkenazi’s (russen/georgie).. De ware Israelieten zijn de nakomelingen van de Trans-Atlantische slavenhandel naar de Amerika’s… oke wie zijn dat dan dus..?? Juist ja, de ‘afro Americans’, de ‘Surinamers’ etc.

  Lees je de Bijbel, dan begrijp je waarom ‘de elite, de politici’ zijn zoals ze zijn, doen wat ze doen. Alles wordt duidelijk en leuk…is anders. Je wordt niet depressief of iets dergelijks, maar je gaat inzien wat er speelt in de wereld. Alle ‘domme’ televisie programma’s bekijk je niet meer, je richt je op de Bijbel of andere lectuur en je start jouw eigen kleine strijd tegen het systeem. Jij bent wie je bent, je bent niet alleen een kuddedier, als het moet dan ben je een autonoom mens met keuzes! Niks is zeker in deze wereld en dat hoeft ook niet. Bewustwording is belangrijk, dan pas begrijp je daadwerkelijk de Bijbelse Boodschap van ‘vertrouw op de Here, uw God’ en weet je dat jij zelf niet alles in de hand (kan) hebben, maar dat de dingen zijn zoals ze zijn en voorspeld zijn in de Bijbel.
  Helaas is de wereld zo lief en leuk niet, maar jij kan wel lief en leuk voor anderen zijn. Help elkaar zo veel je kan, wees er voor elkaar. Leef a.u.b. niet voor jezelf alleen. heb mededogen voor je medemens. Wees anders dan anderen. Gij geheel anders!!!

Comments are closed.