Bovenstaand teletekst bericht geeft een totaal verkeerde voorstelling van zaken. Het beeld wordt geschetst dat …

… men aan het onderhandelen is over ENORME bezuinigingen.

Verder valt  het laatste blokje op. Die is vermoedelijk door de conciërge gemaakt.

 

Laten we eens een kijkje nemen naar de werkelijke aard van de bezuinigingsvoorstellen. Noem het een reality check.

Tja, dat is even slikken. De bezuinigingen van zowel de Democraten als de Republikeinen stellen werkelijk geen ene donder voor. Als de US zo door blijft gaan, valt de dollar straks en zal Europa (en dus ook NL) worden meegetrokken in de ellende.

Je zou kunnen stellen dat er, los van de laatste alinea, geen leugens zijn verteld. Maar dat is te makkelijk. Want waarom noemen ze het dan een ‘cruciaal begrotingsoverleg’ ? Wat is er cruciaal aan die paar kruimels?

Je gaat je toch afvragen wie de berichten voor NOS teletekst maakt. Op de website heb ik het niet kunnen vinden.

Moeten deze lieden niet persoonlijk aangesproken worden voor het gevaar waar ze NL in brengen? Of slapen we lekker verder?

Plaatje: ingedut Nederlands schaap dat denkt dat zijn schijnwelvaart altijd zal blijven bestaan.

10 REACTIES

 1. De stukkies worden (waarschijnlijk) gemaakt door de stagiaire die net nog in de bezemkast zat met Hans Laroes.

  Leuk om weer eens een teletekstje te lezen: Jezus Obama, heiland van de linxmens, wordt weer eens dwars gezeten door die valse gemene slechte foute republikeinen (had ik al gezegd dat zij RECHTS zijn?). En zo kan lieve Sintebama de wereld niet zegenen met Zijn goede werken. En Hij bedoelt zo goed.

  Daarom lees ik de teledrek niet meer. Terug naar de economie. De welfare-warfare staat zal niet bezuinigen, maar via inflatie een soort van ‘quantitive easing’ doen. Is makkelijker. Kijk maar eens naar de prijsstijgingen van goud, zilver, grondstoffen en voedsel.

  Ondertussen reguleert een junkie het nederlandse financiele stelsel. Volgens relnicht Micha Kat. http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/8119/breaking-wellink-medicijnen-junk.html
  Ratio [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Ratio [3]:

  sport waar de staatszenders fors voor betaald hebben met afgeperst geld. hierdoor betaalt de voetbalhater onder de dreiging van geweld mee aan het in stand houden van de eredivisie.

 3. Kunnen ze niet eens vermelden waardoor het komt dat Amerika zulke gigantische begrotingstekorten heeft?

  De rol van de FED wordt niet genoemd, we weten dat er een bailout was van $ 600 biljoen in 2008. Die is opgelopen tot meerdere triljoenen $. Verder zijn er duizenden documenten vrij gekomen door toedoen van Bloomberg van banken die speciale leningen hebben ontvangen van de FED. http://freegovinfo.info/node/3236
  Waaronder de centrale bank van Libia ook vele miljarden heeft ontvangen.

  Over Libia gesproken, waar ze nu een oorlog zijn begonnen. Niet te vergeten Iraq, Pakistan, Afganistan. Wat denk je dat al die oorlogen kosten om gaande te houden.

  Kortom als ze echt willen bezuinigen moeten ze
  1.De FED sluiten 2. Stoppen met oorlog.

  Die 10 miljard waar ze over hebben is peanuts. Das niet eens genoeg om de bonussen van de mega banken te betalen…haha

 4. Over die paar kruimels hebben we het nog niet eens. Schijngevechtje tussen republikeinse en democratische corporatisten (what’s the difference) voor de bühne.

  Wat me vooral opvalt uit die laatste alinea is het stuitend gebrek aan logica.

  Naar huis sturen van ambtenaren van NIET-essentiële diensten zou een ernstige economische schade veroorzaken???
  Begrijp ik het woord niet-essentieel niet of teletekst/obama?

  Het klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren; geen geld meer om niet-essentiële diensten van de overheid draaiende te houden.
  Zou in Nederland een verademing zijn dus laat maar komen die recessie.

 5. lol lees ik het nou goed dat er in de laatste alinea ook nog eens gesuggereerd wordt dat het ontslaan van 100 duizenden ambtenaren slecht is voor de economie?? Dat is me ook wel een hahaatje waard

Comments are closed.