Freedomainradio interviewt Chris Whalen. Christopher is de auteur van het boek, “Inflated: How Money and Debt Built the American Dream.”

[HTML1]

 

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

6 REACTIES

 1. @ferry [2]:
  Helaas is het probleem dan ook het enige wat er in de docu correct werd neer gezet. Der oplossing was weer zeer marxistisch.
  Het blijft moeilijk om meerdere correcte logische stappen te kunnen maken met ons brein dat door staatseducatie misvormd is.

 2. vrijspreker zolang wij geld storten op de rekening van de staat zijn zij baas en wij slaaf dit is te stoppen waarom zou ik liegen.begin een petitie tegen inkomsten belasting ik beloof je miljoenen zullen tekenen en daarmee pak je het speeltje van de politiek af ik zeg doen voor het volk.

 3. HET IS AFGELOPEN MET “EUROPA”, MET DE EURO, MET DE DOLLAR, MET WINSTEN UIT ONROEREND GOED, MET ONDERNEMEN,EN MET DE GEVESTIGDE WERELD(STRUCTUREN) ZOALS WIJ DIE TOT VANDAAG KENNEN.

  WIJ BEGRIJPEN DAT.

  NU NOG DE EERSTE POLITICUS!

  Van de afgelopen 2 dagen:

  IMF-topman Dominique Strauss-Kahn is overgebracht naar de gevangenis van Rikers Island in New York. De gevangenis bevindt zich op een eiland in de East River, ten noorden van de wijk Queens. De IMF-topman is in staat van beschuldiging gesteld wegens een ,,criminele seksuele handeling”, poging tot verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De nieuwszender MSNBC meldde dat de Fransman de vrouw in de badkamer van zijn hotelsuite dwong tot orale seks.

   De ministers van Financiën van de eurolanden zijn akkoord gegaan met een noodlening aan Portugal van 78 miljard euro. Een ingewijde heeft dat bevestigd. Portugal zal in ruil voor het geld, dat deels door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wordt betaald, fors moeten saneren en hervormen.

   Griekenland krijgt een deel van zijn schulden waarschijnlijk kwijtgescholden of mag langer over de terugbetaling doen. Het zijn tegemoetkomingen waarover de landen van de eurozone in besloten kring nadenken om Griekenland te helpen.

   De staatsschuld van de Verenigde Staten heeft het wettelijk vastgelegde maximale niveau van 14,29 biljoen dollar (10 biljoen euro) bereikt. De Verenigde Staten geven vandaag voor 72 miljard dollar aan staatsobligaties uit, waardoor het maximale niveau van de staatsschuld wordt bereikt. De overheid zal nu federale pensioenpotten aanspreken om aan zijn verplichtingen te voldoen, aldus het ministerie.

  Minister van Financiën Timothy Geithner riep het Congres vandaag opnieuw op het schuldplafond te verhogen ‘om het vertrouwen in de Verenigde Staten te bewaren en catastrofale gevolgen voor de burgers te voorkomen’.

   De verkoop van nieuwbouwwoningen in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met ongeveer 15 procent gezakt ten opzichte van diezelfde periode in 2010. Neprom, de vereniging van projectontwikkelaars, wijt de afname aan de strengere inkomenseisen die banken bij het verstrekken van hypotheken stellen. Neprom verwacht dat de verkoop van nieuwe woningen in het tweede kwartaal verder afneemt naar 5000 woningen.

   31 procent van de werkende moeders overweegt minder te gaan werken of om helemaal te stoppen met werken als de regering het uurtarief voor kinderopvangtoeslag verlaagt naar 5 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de organisatie Voor Werkende Moeders (VWM) onder 569 respondenten. Mensen die gebruikmaken van kinderopvang, krijgen daarvoor een toeslag van de overheid.

   De detailhandel heeft last van een ‘koopvacuüm’. Consumenten houden de hand op de knip uit onzekerheid over de eigen toekomst en die van de wereldeconomie. ‘Dat speelt in vrijwel alle sectoren met uitzondering van de supermarkten’, zegt directeur Laurens van den Oever van onderzoeksbureau GfK Retail & Technology. GfK houdt de verkopen bij van ruim 3500 winkelbedrijven. De omzet in de verschillende non-foodsectoren staat overwegend in de min. Zo staat de verkoop van muziek, games en dvd’s 12 procent in de min in de eerste drie maanden van het jaar, boeken moeten het met 3,5 procent minder stellen. De totale verkoop van kleine huishoudelijke apparaten loopt 2 procent achter.

  De Nederlandse consument blijft vooral thuis.

   Dat internetwinkels meer en meer de handel van ‘stenen winkels’ overnemen is niet iets om uit economisch oogpunt verheugd over te zijn. De internetwinkels huren in het overgrote deel geen vestigingspanden, nemen geen gas en elektra af, nemen geen pinautomaat, geen extra internetaansluiting, (bijna)geen verzekeringen, en kunnen het werk in verreweg de meeste gevallen af zonder inhuur van extra personeel. Tegelijk nemen de verkoopvolumes bepaald niet toe. Het geld dat de consument op zijn beurt ‘bespaart’ door online te winkelen, geeft de overheid wel mooi de kans dit terstond door te sluizen naar Ierland, Griekenland, Portugal…

Comments are closed.