De mainstream media, er is al veel over geschreven op deze site, maar vandaag zou ik graag deze documentaire onder de aandacht brengen. Deze 1 uur durende documentaire laat aan de hand van enkele (Grote) casussen zien hoe de media het volk misleid, welke technieken ze daarvoor gebruiken, en hoe de feiten verdraait worden.

Ook word duidelijk aangetoond dat er constant communisme wordt gepropagandeerd, en hoe de CFR in dit plaatje past. Wie maakt er eigenlijk het nieuws? Belangenverstrengeling, vriendjes politiek en waarom er zoveel met “global issues” word geschermd zijn slechts enkele van de besproken onderwerpen.

(Fragment uit de documentaire)

De grote bazen, de redactie van gedrukte media, de senior producenten, uitvoerende producenten van visuele media – dat zijn de mensen die de ideologische vooringenomenheid hebben en,  wat waarschijnlijk bijna net zo belangrijk is, hun persoonlijke vriendschappen. Ze gaan naar dezelfde ‘Country-clubs’, ze gaan naar dezelfde diners, ze socialiseren met veel van de mensen welke ze coveren. De mainstream media, terwijl de Amerikanen er op vertrouwen dat ze dagelijks worden geïnformeerd met de laatste berichten over de wereldwijde en binnenlandse gebeurtenissen,  heeft een recente studie,  uitgevoerd door de Cronkite School voor Journalistiek, uitgewezen dat bijna 67% van de Amerikanen geen vertrouwen heeft in de grote media en hun nauwkeurigheid van rapportage.

Vraag Amerikanen waarom ze de media wantrouwen en de antwoorden zijn over het algemeen vaag. Immers, zijn verslagen van nieuwsmedia misbruik normaal niet te vinden op de voorpagina of tijdens het avondnieuws. Toch bestaan ze??. Vandaag de dag, is het in de mainstream media meer zaak betere carrièrekansen te creëren dan de waarheid rapporteren .

De CFR handhaaft haar doel welke is om “Amerika’s begrip van de wereld te laten toenemen.” Echter, het eigenlijke doel van deze zeer exclusieve club wordt onthuld door de zeldzame vermaningen door de insiders zelf. In de vroege 60’s verzamelde, een Professor van de Georgetown University,  informatie voor een boek dat gunstig zou zijn voor het netwerk van machtige mannen, de oprichter van de CFR. Gedurende twee jaar, heeft professor Carroll Quigley toestemming om de vertrouwelijke documenten en geheime verslagen van dit netwerk te onderzoeken.

Quigley onthuld dat deze mannen hun doel is “om een mondiaal systeem van financiële controle, in particuliere handen, in staat om het politieke systeem van elk land domineren, en de economie van de wereld als een geheel te maken.” Kortom, ze zoeken totale en stilzwijgende controle van de hele wereld, en de CFR is het meest zichtbare kanaal voor de uitvoering van die agenda.

(Einde)

Zelfs als u al dacht veel te hebben gezien van de zwendel in de MSM, kan deze documentaire erg openbarend zijn.

http://video.google.com/videoplay?docid=6632255652046262625#

Duur: 60 minuten

Als u denkt, gezien dit een Amerikaanse documentaire is, dat dit in Nederland anders is? Beoordeel dan de nieuwsitems nogmaals na het bekijken van deze documentaire.

14 REACTIES

 1. Hoe zou het komen dat vrijwel alle kranten in NL dezelfde nietszeggende artikeltjes van het ANP plaatsen, al dan niet in bewerkte vorm? Hier en daar aangevuld met een standaardartikel van een andere centrale redactie en soms een echt authentiek artikel. Ik koop en lees het al lang niet meer, behalve dan hun websites maar die neem ik niet al te serieus.

  Soms is de propaganda ronduit hilarisch, zoals op de website van Elsevier, waar ‘wetenschapsredacteur’ Simon Rozendaal zich soms in alle bochten wringt om recht te praten wat krom is (bijvoorbeeld atoomellende, benoemde burgemeesters, dubieuze vaccins).

 2. Soms is de propaganda ronduit hilarisch…

  Zeg mij wat. In verwijzing naar dit artikel: http://www.metropoly.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=778:propaganda-de-telegraaf-a-cleanair-anti-rookactie-&catid=44:nieuws

  …gaat De Telegraaf fijntjes door. Elke dag weer opnieuw.

  Zie bijvoorbeeld vandaag weer de foto bij een 6- voudige moordenaar: http://www.telegraaf.nl/binnenland/9804840/__Killer_eist_tbs-verlof__.html?p=23,1

  Er is slechts 1 ding wat ik niet begrijp.

  Frankrijk -en de wereld- is met stomheid gelagen over de sexuele escapades van de IMF voorman. Mensen vragen zich af “hoe is dat toch mogelijk”?

  Tja, maar als de Telegraaf met een beetje fotoshoppen nu een foto van een rokende Strauss- Kahn zou weten te produceren -wat een fluitje van een cent is- , dan zou ‘de wereld’ in koor uitroepen “Oh ja, dat kon je wel verwachten, verbaasd me niets”.

  Tenminste, in de denkwereld van deze krant…

 3. Inderdaad, die Elsevier maakt er ook altijd wat moois van ja. De BP ramp een rampje noemen. Kernenergie proberen ze al 2 maanden goed te praten. Iedere week staat er wel een artikel over en ze geven zelfs seminars erover. Je kan goed zien wie hun sponsors zijn zeg maar. Het is een echte pro Amerikaans blad die alle oorlogen zo´n beetje goedkeuren.En die Afshin Elian propageerd er ook op los met zijn Iran.

  Een leuk blad om de leugens te achterhalen.

  De hele Irak oorlog is gebaseerd op propaganda. Net als die oorlog nu in Libie. Mensenrchten zijn geen doel op zich, het is een middel om landen binnen te vallen voor eigen belangen.
  Libiers zijn het rijkste van alle Arabieren. Zij verdienen een veelvoud van al hun buurlanden. Ze hadden gratis onderwijs en zorg. En waar valt men binnen? En met welke redenen? Mensenrechten en het belang van het volk waren de redenen. Net als in Irak toen. Libie wacht nu hetzelfde lot als Irak: Totale chaos en armoede waar nog eens in de 4 maanden een klein artikel over geschreven gaat worden.

  Ik snap niet dat er geen grote opstanden komen tegen onze Europese regimes die zich een democratie noemen. Verbergen ze alles nou zo goed voor ons of worden we allemaal door de artikels van Ikea verblind?

  Nico de Geit [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Cyclope [3]:

  ‘grote opstanden’

  Ook die worden georkestreerd door de machtigen.

  De media is er ook goed in bepaalde clubjes in een bepaald daglicht te plaatsen. Ongewenste clubjes worden doodgezwegen of er wordt ingezoomd op lieden waar niemand bij wil horen. Gewenste clubjes krijgen veel aandacht en daar worden aantrekkelijke personen naar voren geschoven.

  Cyclope [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico de Geit [4]:

  Helaas heb je gelijk.

  Ze kunnen ons alles laten geloven met beelden. In Syrie en Libie worden regeringen beschuldigt van burger moorden. En dit terwijl ze met bewapende opstandelingen te maken hebben.Maar zo wordt het verhaal niet uitgelegd natuurlijk.

  Alsof ze zich hier in Nederland zouden inhouden tegenover een bewapende menigte.
  Je zou in zo’n situatie precies hetzelfde zien als in Syrie of Libie.

  Maar ja, net als dat 9/11 goed van pas kwam om Irak en Afghanistan binnen te vallen, komen die opstanden ook goed van pas om voor eens en altijd van die Ghadaffi af te komen.

  Doompie [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Troy Ounce [6]:

  Yup, it’s Magic!

  @Cyclope [5]:

  Starker nog, dat is precies zo als 9/11, helemaal van a-z opgezet.

  Ook die opstanden zijn namelijk geregisseerd door de US.
  Sinds 2008 zijn ze in Egypte, Jemen, Libië, Syrië en meer Arabische landen groeperingen aan het sponsoren, “opleidingen” aan het ofwel democratie aan het indoctrineren, en de “arabic spring” aan het plannen.

  Kijk maar eens naar de groepen welke “spontaan het democratisch licht hebben gezien” .

  Ik bedoel: Er is geen bewijs dat Libië/Gadaffi is begonnen, noch een aanklacht. Alleen een veroordeling door de media..Precies zo als met Bin Laden (die is nooit veroordeeld voor wat dan ook, slechts aangeklaagd voor een vermeende aanslag op 2 amerikaanse-ambassades, maar vrijgesproken).

  New York Times heeft er een internet stukje over geschreven welke enigszins zaken laat schemeren, maar je moet erg goed kunnen filteren om het eruit te lezen.

  Wat meer concrete info over de opgezette opstanden ishier wel te vinden..

  Uitgaande dat de geschiedenis zich herhaalt, zal ik vast een voorspelling doen.
  In de docu word duidelijk gemaakt dat de hele Lewinsky affaire is opgezet om iets anders te coveren (zie docu).
  De kans dat dit met DSK nu ook zo is, is aannemelijk groot.
  Iets met failliet griekenland, en/of iets met niet eens zijn met het verruimingsbeleid..

  De elite zien de publieke poppetjes als vervangbaar, en als er iets groots dreigt uit te komen wat de ware elite raakt, wordt het poppetje veroordeeld dooe de media. Media die bol staan van een affaire/beschuldiging zonder bewijzen/.. om het werkelijke verhaal dood te zwijgen.

  De massa schapen geloven de alternatieve (echte waarheden) verhalen niet, gezien dat de andere zo breed wordt uitgemeten in de media..

  Gelukkig beginnen de Nederlanders ook wel te twijfelen aan de onafhankelijkheid van de media, en de waarheden van de gepubliceerde verhalen..Helaas is het geloof nog altijd groot..

  Zo maar wat zaken die opeens zijn doodgezwegen de laatste weken:

  – Afghanistan, gebeurt daar niets meer?
  – Israël (al wat langer), alleen als ze geen ander gewelddadig nieuws hebben..(ook daar worden geen feiten over genoemd, en wat er allemaal achter zit)
  – Geboorte certificaat van Obama, is dat opeens geen issue meer? is het nu echt omdat Obama zegt dat het echt is?
  – Ivoorkust
  – Bin Laden?????

  Cyclope [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Doompie [8]:

  Klopt helemaal. In Cuba waren(zijn)ze daar ook mee bezig,

  hier het verhaal van de opgepakte Amerikaanse Alan Gross:

  http://www.mo.be/artikel/alan-gross-wacht-op-vonnis-cuba

  De Arabische lente is inderdaad precies zo ontstaan.

  En wij zijn ons enorm aan het vergissen. Wij denken dat internet ons wapen is maar in feite is het hun wapen. Zij kunnen complete opstanden dirigeren via sites als facebook. Wij kunnen daar gewoonweg niet tegenop omdat er bij hun miljarden dollars gebruikt worden om hun doelen te bereiken.

  Kijk maar eens hoeveel miljarden er omgaan in die zogenaamde democratisering van een landje als Cuba:

  http://www.cubanismo.net/cms/nl/artikels/de-regering-van-de-vs-kende-27-miljard-dollar-toe-aan-het-bedrijf-dat-alan-gross-dienst-nam

  2,7 miljard!

 8. @Marc Drost [10]:

  Rockafellas, Goldman Sachs, eigenlijk degene achter de Fed, Die ook zijn aangesloten, of hogere rangen zijn in de societijten clubjes ofwel secret societies, met allerlij satanistische rituelen.. Skulls and bones bijvoorbeeld, maar er is een heel netwerk in de US en uk oa.

  Zoek de Documentaires over de illuminanti maar eens op, die draaien de wereld. Ook de in de documentaire genoemde CFR is daar een onderdeel van…

 9. Als ik het laatste half jaar bekijk dan staat er in de kranten dagen achter elkaar hetzelfde nieuws.
  Je zou haast denken dat op iedere krant nog maar 1 journalist werkt die zijn info van internet afhaalt.Maar dan wel een part-timer aangezien ze vaak ver achterliggen met buitenlandse nieuwsgaring.

  Als je de krantenartikelen nu eens wetenschappelijk zou onderzoeken op nieuwswaarde dan zul je best eens kunnen schrikken.

  Neem nu de oorlog in libie.Er wordt massaal gezwegen over PSY OPS omdat de gewone burger dan wel eens de overeenkomsten kan gaan zien met onze vaderlandse media.

  Neeem nu de mexicaanse griep angst die door de media werd verspreid.Toen burgers met verwijzingen kwamen naar de verkeerd gelopen vaccinatie in de jaren 50 verstompe het officiele geluid al snel.

  Maar men is niet voor niets bezig met het afsluiten van het internet.Men heeft het vaak over de toestand in landen als china en iran als het gaat om het sluiten van het internet maar men wil in het zogenaamde vrije westen zelf ook het internet de snelweg van de absolute controle maken.

  Internet data wordt nu al gebruikt als afpersingsmiddel als men bepaalde gunsten wil afdwingen.
  Het inhuren van een kamermeisje brengt immers veel vragen met zich mee .

  Doompie [13] reageerde op deze reactie.

 10. @zandhapper [12]:

  “Als ik het laatste half jaar bekijk dan staat er in de kranten dagen achter elkaar hetzelfde nieuws.”

  Dat leggen ze ook netjes uit in deze docu:
  Als het vaak genoeg herhaald wordt, is het waar..

  Hier is een leuk artikel daaromtrent te vinden voor wat meer achtergrond info.

  Mexicaanse griep is inderdaad de laatste poging geweest van ‘global issues’. met berichten als:

  “Naar schatting zullen 1 op de 3 mensen geïnfecteerd raken als het virus zich op deze manier blijft ontwikkelen, en dat zijn zorgwekkende aantallen” (<- let op de manier van berichtgeving)

  Helaas heeft NL wel voor 34 miljoen vaccinaties betaald..
  "In juni 2009 heeft Minister Klink besloten 34 miljoen griepprikken te bestellen om Nederlanders"

 11. @Marc Drost [10]:

  “Noem eens wat namen dan. Wie is dan die elite?”

  Informatief filmpje voor je:

  Hoe reëel is het voor de VS nog Israël volop te steunen, nu de lont in het Midden-Oosten-kruitvat steeds korter wordt? Welke rol spelen de belangen van Israël in Amerika’s omgang met Irak en Iran? Hoe oneindig is de Israëlisch-Amerikaanse vriendschap? Mogen in de Verenigde Staten wel kanttekeningen worden geplaatst bij die wederzijdse verbondenheid, of is de Israël lobby financieel en politiek zo sterk dat kritiek op de relatie tot Israël taboe is? En wat gebeurt er met hen die het onzegbare toch bespreekbaar willen maken?

  Meer en filmpje: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/11/de-macht-van-de-israel-lobby-in-de-verenigde-staten/

Comments are closed.