Iedereen die de berichten over de EU-Griekenland-Nederland een beetje volgt, moet toch alle respect voor die organisatie al lang kwijt zijn. Wat verdere schenkingen aan Griekenland (banken en politici) betreft was er toch een kleine aarzeling in Finland. De nieuwe partij, de “echte Finnen” hebben mogelijk zoveel invloed dat zij verdere schenkingen zouden kunnen blokkeren. Al lijkt het nu dat de oude gevestigde politici toch hun spel kunnen spelen.

Maar zelfs als Finland tegen zou zijn, zullen de EU-politici ook wel wegen weten om daar onderuit te komen. Net als toen het Nederlandse volk NEEN stemde in het referendum, de politici toch deden waar zij zin in hadden.

In hoeverre dreigingen http://euobserver.com/9/32302?print=1 “Als je niet doet wat wij willen, dan …”

vanuit de EU Commissie geholpen hebben om de Finse politici zover te krijgen, is van hier uit moeilijk te beoordelen. Maar het geeft wel aan hoe machtig die EU al is.

“En hoe zit dat met “Nederland”? Doen die mee aan verdere betalingen aan “Griekenland”? Je hoort er hier helemaal niets over!”

Wel, dat is een domme vraag.

Iedereen weet toch dat de Nederlandse politici niets anders doen dan opzitten en pootjes geven.

Zij weten immers dat hun kudde “solidair” en braaf volgend is.

14 REACTIES

 1. Zojuist gehoord dat de echte finnen NIET in de nieuwe regering komen. De lange arm van de eurocraten is blijkbaar nog machtiger dan de wil van het volk. Maar de wal gaat het schip vroeg of laat toch keren. Het kan nog een half jaar of een jaar duren maar het gaat ploffen.

  Hoe zit het met Nederland? Tja dat wil ik ook wel eens weten. Ook de zogenaamd eurosceptische partijen zijn muisstil. Zeker de PVV moet beseffen dat als ze ook maar een deuk in een pakje boter willen slaan op veel van hun multiculti punten ze éérst eenzijdig uit de EUSSR moeten stappen. Zie Denemarken die nu besluiten om grenscontroles in te voeren. De PVV zal hoe dan ook teruggefloten worden door het (politiekgestuurde) gerechtshof in brussel als ze iets dergelijks voorstellen.

  Dat vooral de linkse helft “solidair” is met die “arme hulpbehoevende” grieken is ze geraden ook! Ik moet immers ook tegen mijn zin solidair zijn van hen als het gaat om Nederlandse “hulpbehoevenden”. Mijn solidariteit houd niet op bij de grens want ik ben met niemand solidair als me dat van bovenaf verplicht wordt opgelegd.
  Als ze gaan lopen klagen over die bailouts in EUSSR verband moet je ze keihard met hun eigen inconsequente gedrag confronteren.
  Als je gaat voor eigen volk eerst vwb solidariteit ben je geen socialist maar nationaal socialist 🙂

  Doompie [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ja ik wacht al de hele ochtend op een berichtje van Jan Kees dat hij wederom toezegging heeft gedaan..

  Ik kan me het nog goed herinneren: nee wij staan ‘slechts’ borg, we hoeven helemaal niets te betalen, maar gaan er juist op verdienen…..
  Jan Kees aka Hans Christian Andersen, die geloofd ook in sprookjes.

  @GB [1]:

  Sterker nog: de zogenaamde anti EU PVV, zit zelf tussen die eurocraten, en geloof maar niet in een vergelijkbare rol met Nigel Farage.

  Gisteren lieten ze weer eens een excuus vallen in de media omtrent de ‘onkosten vergoeding’ a 4500 euro/maand voor eu lieden.
  Nee wij van PVV nemen met 10% genoegen en de rest storten we terug.. uhhuh..

  Het enige ‘voorstel’ wat ze hebben gedaan is hoofddoekjes verbieden in EU nederzettingen..

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  GB [5] reageerde op deze reactie.

 3. Die van de financiële afdeling van de PVV pleitte zelfs voor het blijven verstrekken van (te hoge) hypotheken waarbij alleen de rente wordt betaald en niet het huis wordt afgelost. Slim hoor als de huizenprijzen al jaren *dalen*.

 4. @Doompie [2]:

  “Het enige ‘voorstel’ wat ze hebben gedaan is hoofddoekjes verbieden in EU nederzettingen..”

  Met die hoofddoekjes maakt de PVV zichzelf steeds belachelijker.

  De “Echte Finnen” zijn tenminste zo consequent dat ze niet aan regering willen deelnemen die geld aan de Grieken betaalt.

  Is er eigelijk al iets van een uitspraak van de PVV over deze nieuwe aanslag op de Nederlandse betaler?

 5. @Doompie [2]:

  *Het enige ‘voorstel’ wat ze hebben gedaan is hoofddoekjes verbieden in EU nederzettingen..*

  Ze gaan puur voor de beeldvorming maar het grote plaatje laten ze i.t.t. Farage liggen. Waarom?
  Volgens mij omdat we op het gebied van financiën binnen die partij alleen maar te maken hebben met imbecielen. Ze hebben blijkbaar het socialisme en keynesiaanse economische model overgenomen van de rest van de partijen ewn onderscheiden zich alleen nog van andere partijen op het nationalistische en culturele vlak. Je zou ze nationaal socialisten kunnen noemen alhoewel ik minder moeite heb met deze groep dan de cultuurrelativistische multiculti socialisten. Die zijn nog een flink aantal graden erger.

  Ook Eddie Willers bevestigd deze vermoedens van mij in @3 vwb de opstelling van de PVV naar de huizenmarkt.

 6. @Bert [6]:

  GEWELDIG: dit zal best helpen die arme Grieken wat ontspanning te geven nu het plan is:
  –Pensioenleeftijd van 53 naar 67 te brengen
  –13/14 maand te laten vervallen
  –BTW 2 of 3 procent verhogen.

  Daardoor veroorzaakte spanningen kunnen dan op de racebaan ontladen worden.

  Als ik dat geweten had, zou ik helemaal geen bezwaar tegen die hulp gehad hebben. Laten we de Jager vragen het Nederlands deel te verdubbelen.

  BELACHELIJK!!!

 7. Er is maar één echte partij die de EU de nek om kan draaien en dat is de burger zelf. Zolang de koppen alle kanten opstaan zal de EU gewoon zijn ding kunnen blijven doen. Een schrale troost is dat de EU uiteindelijk zichzelf de das om zal doen, met als consequentie dat wij de rekening mogen betalen. De EU is hoe dan ook gedoemd om te mislukken. Misschien is het beter helemaal niet tegen de EU te verzetten, een boom die door en door rot is valt vanzelf om, ook zonder bijl.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=592842&r=1&tbl_archief=&

 8. GEHEIME VERGADERING TWEEDE KAMER
  Het advies van de eurobaas Jean-Claude Juncker om in het geheim te vergaderen en te liegen werd vandaag al (gedeeltelijk??) opgevolgd door Jan Kees de Jager.

  Politici terugroepen van reces en in het geheim vergaderen. Over de hulp aan Griekenland.
  Wat besproken werd is geheim. Conclusies zijn geheim.

  U zult het wel aan den lijve ondervinden en zeker in uw beurs.

 9. Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen. Dit gaan wij echt niet betalen! Dachten jullie dat Amerika zijn schulden gaat betalen? Griekenland? Portugal? Engeland? Niemand gaat de schuld betalen! Het is geld vers van de pers dat tot schuld gemaakt is door het bankwezen. Deze schuld kan dus kwijtgescholden worden. Feitelijk betalen we hem in inflatie zolang het systeem op poten blijft.

  Als het systeem eenmaal plat ligt weet niemand wat er gebeurt, maar het lijkt mij persoonlijk stug dat we een staatsschuld een veelvoud van nu gaan aflossen.

  Dat zou betekenen dat de andere landen dit ook gaan doen en daar ziet het niet naar uit 🙂 en lijkt me niet waarschijnlijk.

  peetar
  kinderpindakaas.blogspot.com

 10. @peetar [11]:
  Ik ook Peter, binnen 5 jaar. Vote with your feet! Als zelfs dit het makke schapenvolk al niet meer wakker schudt, puur omdat ze het niet individueel direct merken in hun portemonnee en langetermijndenken de Europese systeemslaaf vreemd is, heb ik alle hoop in dit continent verloren.

 11. Als men de kracht van de EU en de euro wil laten zien, dan zou men Griekenland vol overtuiging er moeten uitknikkeren. I.p.v. absolutie geven zou men daadkracht kunnen laten zien en overtuigd moeten zijn van de kracht van de euro die alleen kan bestaan uit sterke landen die zwakkere mijdt als de pest. De euro kan zonder rotte landen, de euro zal alleen gezond kunnen blijven als men zieke landen eruit dondert. Men kan ogenschijnlijk niet zonder landen die feitelijk nooit hadden mogen toetreden, maar hoeveel landen zijn er nog meer die nooit hadden mogen toetreden of die zelfs nog toe zullen treden? Misschien alleen daarom probeert men dit dode paard weer op de benen te krijgen? Want als er één gaat gaan er meer. Het doormodderen met de Grieken en andere landen is simpelweg een heel veeg teken, de euro is een waardeloze munt die nog hele, lelijke klappen gaat krijgen, alleen omdat men te laf is te straffen of zuiver in te grijpen…..

Comments are closed.