Joseph Stalin zei dit: “Een sterfgeval is een tragedie, honderd sterfgevallen is een statistiek” of “Vermoord één man en je bent een moordenaar, vermoord er een heleboel en je bent een held”

Dit zelfde gaat op voor een enkeling die diverse moorden pleegt om een politieke ideologie te verspreiden, of een leger van een land dat precies het zelfde doet maar dan met 35.000 militairen en honderdduizend slachtoffers.

Het is natuurlijk schandalig , ja zelfs monsterlijk, wat Breivik heeft gedaan en mijn medeleven gaat dan ook uit naar de nabestaande.

Dit neemt echter niet weg dat men schande spreekt van een enkele moordlustige doorgeslagen politiek voorstander van extreem rechts (of eerder extreem nationalistisch/socialistisch zoals hitler ook was), en de ogen sluit voor de rest van de wereld.

Wanneer we van een principe uit gaan dat een moord om je Politieke denkbeelden over te brengen of als PR stunt niet te tolereren is. Waarom bombarderen landen dan Libië? Waarom zitten landen als Nederland dan in Afghanistan? Waarom helpt de Nederlandse overheid dan mee in Irak? Waarom geeft Nederland steun aan oorlog voerende rebellen, die ook een revolutie willen ontketenen?

Maar vooral, waarom krijgt een soldaat een lintje en onderscheiding, en Breivik niet? Of waarom moeten de politici die steun geeft aan de VS voor een moordmissie in Irak en afghanistan en bijhorende militairen dan niet brommen in het gevang?

Is een enkele moordenaar voor politieke doeleinde, erger of op enige wijze anders, dan 35.000  getrainde professionele killers die vanuit de politiek moeten moorden voor politieke doeleinde? Op het aantal na natuurlijk.

Zit er een wezenlijk verschil in, of sluiten mensen liever de ogen voor deze onaangename waarheid.

Zegt u het maar.

Zoek de verschillen.

Deze fotos zijn aan de ene kant van Anders Breivik en de anderen van de soldaten die we moeten respecteren, omdat ze in opdracht van politici mensen neer moeten knallen.

In beide gevallen is gemoord voor politieke doeleinde, preventieve aanvallen, ” Shock and Awe” of simpelweg iemand kleineren omdat zijn politiek jou niet aanstaat.

De een krijgt een medaille, de andere de tralies. Is moord voor de een anders dan voor een ander?

Of is moord gewoon moord. En dient het in geen enkel geval geaccepteerd te worden.

28 REACTIES

 1. De mensen die dagelijks aan het MSM-infuus hangen menen het verschil tussen goed en kwaad heel goed te weten. Dat wordt hen voorgekauwd door het persbureau, De Volkskrant, de Telegraaf, RTL of NOS.

  In het boek Animal Farm van George Orwell heb je een kudde schapen die steeds blaten ‘vier poten goed, twee poten slecht’. Daar lijken ze wel wat op.

  De daad van Breivik geweldig vinden zal wel bij wet verboden zijn. Kritiek op NAVO-bombardementen misschien ook. Voor de MSM-junkies is het allemaal heel vanzelfsprekend.

  Voor mij is het allemaal surrealistisch – zijn ze allemaal gek geworden?

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Nico de Geit [1]:Ik denk dat het precies andersom is: Er bestaat niet zoiets als een land en iedereen die een grote pet opzet en die controle over dit denkbeeldige gebied wil uitoefenen, heeft de coolaid van de MSM gedronken. Hij is gaan geloven in het concept dat hem slaaf heeft gemaakt.
  Er is niets in de realiteit dat een land bepaald, grenzen zijn verzonnen. Je gelooft in gevaarlijke sprookjes.

  vrijeradikaal [9] reageerde op deze reactie.

 3. Het verschil is dat Breiviks slachtoffers onze doden zijn.
  We hadden er zelf bij kunnen zijn.
  In Libie, Afghanistan, Irak e.d. zijn het allemaal Talibaan, en die moeten sowieso deaud.
  We doen het toch om hen te helpen?

  Vandaag in het nieuws: stenger wapenvergunningen controleren…
  Als ik de mensen ken, en het geld heb, weet ik dat ik binnen een uur alle wapens kan krijgen die ik kan bedenken.
  Daar heb ik geen vergunning voor nodig.

 4. “Of is moord gewoon moord. En dient het in geen enkel geval geaccepteerd te worden?”

  Natuurlijk is dat wel zo! Het blijft moord.
  Het verschil tussen de Noorse moordenaar en de militairen in Libië (bvb)is simpel.
  De eerste heeft op eigen houtje gehandeld.
  De tweede heeft opdracht/toestemming van de een of andere politicus die van kiezers zijn mandaat gekregen heeft om ook namens hen te beslissen.

  En in dat laatste geval krijgen zelfs christenen die de bijbel aan hun laars lappen (Gij zult niet doden!), toch wel een lintje.

 5. De overheid mag moorden en wij moeten geloven dat het voor het heil van deze mensen gaat. Laat je niet besodemieteren door die overheid en geeft gas terug dat zij de moordenaars zijn van deze onschuldigen mensen en ons manipuleren om in hun naam het goede te doen,zogenaamd door de manipulaties van hun MSM.

 6. We weten dat moorden niet goed is. Dat met twee maten meten ook niet goed is. Je moet dus niet vragen “waarom dit wel en waarom dat niet?”….. de enige uitweg is vaststellen wat goed en wenselijk is en algemeen geldend en wat niet goed is en niet wenselijk: ik heb begrepen dat voor de libertariër dwang/geweld uit den boze is… dus wat mij betreft is het antwoord eenvoudig: geweld is nooit goed. In deze wereld is moorden aan de orde van de dag. Het is allang bekend dat de geweldsspiraal dient te worden doorbroken, gebeurt dat niet dan zal het eindeloos zo doorgaan. Het enige dat ik kan doen is me niet laten verleiden geweld te gebruiken of toch in bijzondere gevallen goed te keuren.

 7. “Of waarom moeten de politici die steun geeft aan de VS voor een moordmissie in Irak en afghanistan en bijhorende militairen dan niet brommen in het gevang?”

  Omdat zij de macht hebben en Breivik niet.

 8. @vrijeradikaal [9]: Je kunt geen dingen neerhalen die niet bestaan. Er zijn alleen mensen in uniform die je in je ballen graaien als je op een vliegtuig wilt stappen, omdat jij hun onzichtbare lijntje overstapt. De laatste keer dat ik reisde was het weer erger geworden.
  Wat er gaat gebeuren nu de economieen aan het achteruitgaan zijn en de slaven denken over weggaan, is dat de enorme hekken en beveiliging opgetrokken om mensen buiten te houden, gebruikt gaan worden om mensen binnen te houden.
  False flag attacks zijn bedoeld om de slaaf zelf om meer bewaking te laten vragen, misstanden met immigratie zijn ook bedoeld om de slaaf de hekken van zijn eigen concentratiekamp te laten bouwen.
  Die problemen met immigratie, zijn er alleen vanwege de immorele verzorgingsstaat en de gedwongen afdrachten.
  De schulden zijn maximaal opgebouwd en de goede tijden zijn voorbij, nu begint de pijnlijke aflossing en is het belangijk dat er hoge hekken zijn die je weerhouden van vluchten. Dat is precies waar je voor pleit.

  leo [17] reageerde op deze reactie.

 9. Stom van die Breivik!
  Hij heeft niet goed opgelet. En dat na alle voorbeelden van de laatste jaren.

  Als je moordt, doe het dan in naam van democratie! Dan kun je er zoveel vermoorden als je wilt en daarna gewoon gelukkig vrij rondlopen op je Texaanse ranch.

  Tristan was ook zo stom om dat niet te doen. Conclusie was dat tot 2 keer aan toe een heel land in rouw was terwijl dat helemaal niet hoefde.

  Ik moord in naam van Alah.
  Ik moord in naam van democratie.

  De drugsverslaafde licht iemand op.
  De bankier licht iemand op.

  De inbreker jat mijn geld.
  De gemeente jat mijn geld. (jaarlijkse bewuste hoge WOZ taxaties)

  Hier gebeurt overal hetzelfde, maar bij de ene denkt de burger dat er niks aan de hand is en bij de ander houd hij er bijna een trauma aan over. De ene kan er levenslang voor krijgen en de ander een medaille van de koningin, een fikse bonus of hij kan erdoor promoveren.

  Goed artikel dus!

 10. Een aantal bloggers kregen een e-mail van Breivik. Diverse media noemde de namen van die bloggers. Zijn die bloggers nu verdacht en kregen ze bezoek aan huis?

  Wat Breivik doet moet hij zelf weten, ik kan me voorstellen dat die bloggers niet blij zijn met zijn e-mail. Op die manier worden ze in een oorlog betrokken zonder daar voor gekozen te hebben.

  Bloggers kiezen ervoor om hooguit tot de rand te gaan van wat wettelijk is toegestaan, anders waren ze wel terrorist/vrijheidsstrijder geworden.

  Bloggers houden zich doorgaans aan de democratische regels, Breivik duidelijk niet. Hij behoort duidelijk tot een andere categorie. Toch lopen de bloggers het risico nu ook tot die categorie gerekend te worden.

 11. Volgens het NAP mag je je wel degelijk met (dodelijk) geweld verdedigen. Het doet er dan niet toe of een individu of een groep van individuen (staat) zich verdedigt. Zij kunnen dat zelf doen, maar mogen ook professionals opdracht geven namens hen (dodelijk) geweld uit te oefenen.

  Breivik heeft het eerst via de bestaande politieke kanalen geprobeerd (hij is een tijdje lid geweest van de Vooruitgangspartij, een soort Noorse PVV). Toen dit geen resultaat opleverde heeft hij zijn recht in eigen hand genomen (net als de Unabomber indertijd).

  In zijn manifest geeft hij een 3-fasenplan voor de gewapende strijd in Europa:
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6972/Aanslagen-in-Noorwegen/article/detail/2817678/2011/07/25/Manifest-Breivik-fascinerende-kijk-in-het-hoofd-van-een-terrorist.dhtml

  Voor de komende decennia zijn we dus in oorlog. De nieuwe wereldorde begint in 2083 (400 jaar na het beleg van Wenen). Tegen die tijd is de helft van de Europeanen moslim.

 12. @pcrs [11]:

  Dit is een goede waarneming van de veranderende omgevingsfactoren. Hoe krijg je uitgelegd dat je libertariër bent en geen socialistische slaaf ? De vrijheidsbeleving van het individu wordt nu als strafbaar feit gebruikt om vrijheid volledig te ontmantelen/ onteigenen. De lijfeigenen zijn gemeengoed geworden
  of anders gezegd een gebruiksartikel en dat wordt door onderstaande link verduidelijkt…
  zie wiki
  https://secure.wikimedia.org/wikipedia/nl/wiki/Confiscatie
  Zo begrepen, vrijheid is “mentale” eigendom waar GEEN beslag
  kan opgelegd worden.

 13. http://www.atheistischseculierepartij.nl/index.php/nieuws

  CHRISTELIJKE RELIGIE MINSTENS ZO AGRESSIEF ALS ISLAM.
  zondag, 24 juli 2011 15:57 |
  (bron: NRC en Telegraaf)

  Enige weken geleden werd Nederland opgeschrikt door de gebeurtenissen in Alphen aan de Rijn. Ene Tristan V was nogal intens met religie bezig, hoorde stemmen in zijn hoofd en besloot om met een mitrailleur zes willekeurige passanten in een winkelcentrum naar een andere wereld te helpen. Ongetwijfeld een betere wereld, volgens Tristan.

  Eergisteren was het in Oslo raak: Ook was hier weer eens iemand geïnspireerd door het geloof van de liefde ongeveer op dezelfde manier als de kruisvaarders, de Inquisitie, Mohammed B en Tristan.
  Er kwamen in Oslo bij elkaar 91 mensen om het leven door bommen en geweerschoten. Er is een verdachte: De 32-jarige Anders Behring Breivik. Hij is de hele nacht verhoord en werkt goed mee aan het onderzoek. De Noor, die door de speurders als een “fundamentalistische christen” wordt omschreven, noemt zichzelf een nationalist. Hij staat bekend om zijn anti-islamitische standpunten en vindt dat Noorwegen kritischer moet zijn over de islam.

  Opmerkelijk is dat men in Nederland, met de PVV voorop, blijft beweren, dat de islam een agressieve godsdienst zou zijn en de christelijke niet. Niets is minder waar. Een dergelijke mening getuigt van een grove vorm van geschiedvervalsing en is een stompzinnige manier van je kop in het religiante zand steken:

  In de vorige eeuwen hebben de christenen ongeveer driekwart van de aardbol veroverd:
  Het christendom is als afsplitsing van het jodendom aan de oostkust van de Middellandse Zee begonnen en nestelde zich via het Romeinse Rijk stevig in de rest van Europa. Vervolgens werden grote delen van Afrika aan de nieuwe god onderworpen, Noord Amerika, Zuid Amerika, het subcontinent Groenland, de noordelijke helft van het Aziatische continent en Australië. Een smalle strook bestaande uit Noord Afrika, het midden oosten, India en China mochten de andere godsdiensten onder elkaar verdelen.
  Driekwart van de aarde voor de christenen en één kwart voor de rest !

  Tot zover de geografie. Nu de geschiedenis:
  In de tijd van Karel de Grote werd iedereen verplicht het christelijk geloof aan te nemen; zo niet, dan werd men letterlijk aan het zwaard geregen. Men noemde dit “bekering met ijzeren tongen”. Vooral de Saksen en de Friezen verzetten zich hevig. Karel vaardigde een decreet tegen hen uit, dat erop neer kwam, dat de doodstraf stond op het niet aanhangen van het christelijk geloof. In het kader van dit decreet werden in 782 vijfenveertighonderd Saksen onthoofd.
  De kruistochten behoeven nauwelijks commentaar. Ze zijn eigenlijk alleen maar te omschrijven als religiant geïnspireerde genocide met de paus als supermisdadiger.
  Vervolgens kwam de reformatie, die afgezien van wat theologische discussies ook neerkwam op moorden op grote schaal en door de kerk georganiseerde genocide. De katholieken tegen de protestanten ! Figuren als Luther en Calvijn, nog steeds zo bewonderd in religiante kringen waren misdadigers in de meest letterlijke zin van het woord. Christenen die met respect over deze twee criminelen spreken, dienen hun ogen uit hun hoofd te schamen. Maar ze dienen vooral hun geschiedenisboekjes eens goed te bestuderen.
  De slavenhandel was voornamelijk een Hollandse (lees: een protestante) onderneming.

  In de Tweede Wereldoorlog heeft de katholieke kerk ongeveer net zoveel joden aan hun einde geholpen als de nazi’s. De meeste nazi’s waren katholiek ! En Hitler voorop.
  De meeste genocide is gepleegd in naam van jezus (inderdaad, ik schrijf het met een kleine letter). En de socialisten zijn een goede tweede.

  Tot zover de geschiedenis. Nu het heden:
  Door het “anticonceptie-beleid” van de paus vielen er (tot voor kort) per dag net zoveel doden in Afrika en Zuid-Amerika als destijds in Manhattan met de aanval op de Twin Towers.
  Mohammed zou volgens Wilders in de 7e eeuw niet met z’n vingers van kinderen kunnen afblijven. De meeste katholieke priesters kunnen het nu nog niet !
  Hoe kort geleden is het bloedvergieten van de Ierse protestanten en katholieken ? Ook daar zijn meer slachtoffers gevallen dan in Manhattan.
  Ons leger heeft alleen al in Afghanistan meer doden veroorzaakt dan Osama bin Laden met z’n vliegtuigen.
  In Irak hebben christelijke troepen (USA, Engeland) met politieke steun van het gereformeerde Nederland honderd maal zoveel doden veroorzaakt als Al Qaeda. De gebeurtenissen in de Aboe Graib gevangenis geven een goed beeld van het gedrag van de christelijke universal soldier.

  ASP commentaar:
  Wilders stelt, dat de islam agressief is en het christendom niet.
  De ASP stelt, dat het christendom minstens zo agressief is. En altijd geweest is.
  En daarom willen wij, itt de PVV, àlle religies uit het openbare leven weren.

  Frans van Dongen
  (voorzitter Atheïstisch Seculiere Partij)

  Nico de Geit [20] reageerde op deze reactie.

 14. @ASP Nieuws [19]:

  Wat een hokjesdenken en een simplificatie van het probleem: alsof het om twee strijdende godsdiensten gaat. Oude vrouwtjes beroven, homo’s lastig vallen en overlast veroorzaken, dat is de dagelijkse problematiek.

  Een barbaarse ideologie spreekt barbaarse mensen aan. Niet die barbaarse ideologie is het probleem, maar de barbaarse mensen.

  Wat jij doet is het probleem reduceren tot stikkertjes zonder te kijken naar de werkelijke problematiek.

 15. @Nico:
  Hokjesdenken of niet.
  Het erbij halen van de godsdienst door mensen is een vrijwaring dat ze zelf niet hoeven te denken en zich kunnen beroepen andere geschriften. Die door velen erkend worden.

  Op grond van deze wijze van ‘on’verantwoord niet zelfstandig handelen is men barbaars bezig in zijn handelen, dat ben ik met je eens.
  Maar we mogen mensen toch wel wijzen op hun eigen zelfstandighandelen?
  Of zijn we bezig om onbewust een nieuwe godsdienstentwist/oorlog te ontketenen.

  Nico de Geit [23] reageerde op deze reactie.

 16. Goedemorgen medebewoners van deze prachtige planeet, AARDE!!
  Door evolutie zijn wij geworden wat wij geworden zijn !Wij noemen ons mensen ,mensen zo is ons verteld staan bovenaan in de pikorde ,dwz , wij zijn de baas over alles ! Daarnaast is ons wijsgemaakt dat wij goed en tevens slecht zijn en in religieuse kringen wordt opgemerkt dat er een hemel en een hel is en goed en kwaad ! Door deze dualiteit te scheppen en onder dwang in de geesten gepompt te hebben ,ziehier het resultaat! Het ene geloof bestrijdt het andere geloof , het ene geloof is beter dan het andere! Wat is nu wijsheid ,wijsheid is zien wat is !! Wat is ,is inderdaad totale geestelijke armoede ,onbewust zijn en als kuddevee achter een partij ,ideologie of geloof aanhollen! Zolang dit zo blijft ,blijft de ellende zijn werk doen en is vrede een utopie!!Dus begin bij jezelf als je de wereld wilt verbeteren ,je zult zien dat dat reeds enige verlichting in zich draagt .
  Plezierige dag , groet Jaap Koopman Schoonebeek.

  Gé [25] reageerde op deze reactie.

 17. het verschil is dat het doel van militairen is om andere militairen of strijders te doden en niet het massaal afslachten van onbewapende burgers. Ondanks dat dit wel gebeurt door militairen.

 18. @John Vrij [21]:

  ‘Het erbij halen van de godsdienst door mensen is een vrijwaring dat ze zelf niet hoeven te denken’

  Dat doen die mensen omdat ze daar behoefte aan hebben. Het probleem zit in de aard van die mensen, niet in een of andere ideologie.

  Welke religie of ideologie iemand aanhangt interesseert mij niet, als hij zijn eigen broek maar ophoudt en anderen met rust laat.

  Nieuwe Nederlanders maken buitensporig gebruik van de verzorgingsstaat en velen van hen willen Nederland veranderen in een islamitisch land. Als een islamitisch land zo geweldig is, was dan daar gebleven.

  Mensen als Breivik zijn niet gediend van die gewelddadige opdringerigheid en richten hun pijlen op hen die de poorten van het fort wijd open hebben gezet voor de vijand.

 19. Dank je Ge, wat is het toch jammer dat zo weinig mensen elkaar verstaan en goed en regel boven alles verheffen.
  Als je kunt zien en ziet hoe mooi het bijvoorbeeld s,morgens is als de natuur ontwaakt ,vanuit de stille nacht,is ruziemaken en of beter weten het laatste waar je aan denkt .

  Groet Jaap koopman Schoonebeek.

 20. Beste D.G. Neree, Laat indien je geweld wordt aangedaan
  het denken achterwege en je zult zien dat zelfverdediging geen regel of wet is ,maar een natuurlijk verschijnsel!
  Plezierige dag , groet Jaap Koopman Schoonebeek.

Comments are closed.