De grotere lessen in geweld die gehaald kunnen worden uit de gruwelijke slachting in Noorwegen.[HTML1]

Moslims en Uitkeringen:

Hier is een eenvoudig gedachte-experiment om ons te helpen met begrijpen waarom moslims naar Europa komen.

[HTML2]

freedomainradio.com * The largest and most popular philosophical conversation in the world.

 

11 REACTIES

 1. @Nico de Geit [1]:
  Ik heb idd ook het idee dat dat niet klopt. Het zou wel kunnen dat je een soort schifting krijgt. Mensen met ambitie vluchten naar een land waar relatieve vrijheid is om talent te ontwikkelen. Mensen met weinig ambitie vluchten liever naar een welvaartsstaat. Zo kan het idee onstaan als je in een welvaartsstaat hokt, dat je denkt dat alle asielzoekers alleen op uitkeringen uit zijn.
  In een vrijere samenleving denk je:goh wat werken die luit hard.

  Liberty 5-3000 [5] reageerde op deze reactie.

 2. Stefan Molineux zegt, dat de oorlogen die het westen voert tot stand komen door de bevolkingen in andere landen (Libie, Afghanistan etc.) negatief af te schilderen. Ik denk dat het tegendeel waar is. Interventionistisch buitenlands beleid is juist een uitvloeisel van het multiculturalisme. Als alle culturen gelijk zijn en allemaal even vrijheidslievend, dan zijn bevolkingen in onvrije landen dus zielig en moeten geholpen worden tegen die nare dictator. En dus moet het westen met bommen het land van die verschrikkelijke dictator af helpen… Dat daarbij slachtoffers vallen is dan een bijzaak die het hogere doel van vrijheid voor het onderdrukte volk moet dienen…

  Het idee, dat niet iedere cultuur even vrijheidslievend is komt niet op bij cultuur-marxisten…. Het is echter wel belangrijk om te beseffen. Het is geen toeval, dat in Iran de vrijheid nog minder is dan in Nederland….

 3. als je een baan hebt kom je op straat te staan.waarom precies hoe zit dat eigenlijk?wel het zit zo de staat heeft de spaar en pensioen gelden gestolen en als je ontslagen wordt krijg je niks geen ww of soos omdat de staat aan het verharden is dus als je binnen korte tijd geen werk vind ben je zwerver.alex jones had gelijk 3 jaar geleden de middeklasse wordt kapot gemaakt.op dit moment zijn er 20.000 zwervenden in nederland en de staat voert een programma uit om daar miljoenen van te maken een soort 2de usa dus volgens bilderberg plan.ons sociale stelsel is geheel volgens bilderberg plan kapot gemaakt omdat de bevolking kapot moet de politiek voert het gewetenloos uit.het moraal van dit verhaal dankzij bilderberg en de illuminati maakt iedereen kans om zwerver te worden.

 4. @pcrs [2]: @Nico de Geit [1]:

  Gesteld wordt dat nieuwkomers/moslims hier niet naartoe komen vanwege ons sociale stelsel. In Oekraïne nemen ze ook vluchtelingen op, niemand komt. Dan vraag ik me af waarom ze West-Europa weten te vinden, en Oost-Europa niet.

  Volgens mij, ik kan het verkeerd hebben, is dit een straw man.
  Hij vertelt dat de massa juist denkt dat nieuwkomers hier komen vanwege ons sociale stelsel.
  Hij pareert dat met de stelling dat het veel eenvoudiger ligt. Het gaat om de vrijheid die de westerse wereld biedt in tegenstelling tot de geweldafvoerputten waar zij in leven.

  De Oekraïne brengt natuurlijk niet hetzelfde idyllische plaatje emotioneel teweeg als west-europa en de USA.
  Dat lijkt mij logisch.
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [10] reageerde op deze reactie.

 5. Hij stelt: De 1e generatie kwam voor werk. (En dat klopt. Ze werkten en kwamen niet voor uitkeringen).

  Echter deze generatie leerde dat je eenvoudig een uitkering / huisvesting / e.d. kunt krijgen als je ‘zielig’ bent. Het ‘over the top’ verzorgingssysteem lag hieraan ten grondslag.

 6. @Liberty 5-3000 [7]: je vraagt je idd af of propaganda ’they attack us for our freedom’ ook werkt op de keuzes die asielzoekers maken. Zou best kunnen.
  Ik heb het gevoel, niet meer dan dat, dat mensen toch een welvaartsniveau als proxy voor vrijheid nemen. Ze gaan er vanuit dat veel welvaart veel vrijheid betekent. Ik denk dat hier een groot tijdsverschil tussen zit. Vrijheid leidt idd tot welvaart, maar nadat die vrijheid weg is, kan er nog een hoop opgepotte welvaart uitgegeven worden.
  Als je een beslissing neemt te vluchten moet je kijken naar waar de vrijheid gaat komen en niet waar hij geweest is, ik denk dat dat nogal eens fout gaat als je alleen naar het welvaartsniveau kijkt.

 7. @Liberty 5-3000 [5]: “De Oekraïne brengt natuurlijk niet hetzelfde idyllische plaatje emotioneel teweeg als west-europa en de USA.”

  Weet je dat wel zeker?

  Niemand betaalt belasting in de Oekraine.
  Er heerst een wild-west kapitalisme.
  Er lopen daar vrij veel ‘oligarchen’ en self-made men rond, bulkend van het geld.
  Huizen kopen doe je met een plastic zak gevuld met cash. 🙂
  Uitkeringen, daar doen ze vrijwel niet aan, zoals elk oud baboeshkaatje je kan bevestigen.
  Straten: een ramp! Roverheid heeft immers geen geld.
  Treinen, idem dito.

  Maw een libertarisch paradijs? Eigenlijk wel.

 8. Oslo: ‘alle verkrachters van niet-westerse afkomst’

  In Noorwegen is de kans dat een verkrachter van niet-westerse afkomst is erg groot. In Oslo was 100% van de verkrachters in het afgelopen jaar van niet-westerse afkomst. Deze cijfers blijken uit een politie-rapport dat afgelopen juni verscheen. De verkrachter is meestal werkloos of is als asielzoeker naar Noorwegen gekomen.

  Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=h1DiIhg3kwc

Comments are closed.