Ron Paul was altijd de vleesgeworden outsider bij de presidentsverkiezingen. Maar nu, als ideoloog van de Tea Party, doet hij het heel goed in de Straw Polls. De slechte vooruitzichten van de Amerikaanse economie kunnen de rest doen. Maar wat wil Ron Paul met de VS? Niet minder dan een revolutie. Lees verder bij Joost-Niemoller.nl of bij DagelijkseStandaard.nl. UPDATE: Jon Stewart maakte gisteren  op hilarische wijze duidelijk hoe de media Ron Paul nog steeds probeert te negeren. FILMPJE

6 REACTIES

  1. Het blijkt dat de Republikeinse corporatisten zo corrupt zijn geworden dat ze niet eens willen dat Ron Paul in beeld komt. Ze vrezen namelijk zijn populariteit en de stemmen die hij gaat winnen. Daar heb je het dus, zowel de Democraten als Republikeinen zijn eigenlijk onderdeel van 1 partij, het collectivistisch-corporatistische verbond. God help America.

  2. Afgelopen week was de uitslag duidelijk, de NL pers meldde alleen Bachmann en Perry…. how come?

    4823 – Michelle Bachmann

    4671 – Ron Paul

    2293 – Pawlenty

    1657 – Santorum

    1456 – Cain

    718 – Perry

    567 – Romney

    385 – Gingrich

    69 – Huntsman

    35 – McCotter

  3. Laten we voorop stellen dat Straw Polls niets voorstellen. Zeker omdat Romney niet eens meedeed.

    Ron Paul doet het atijd goed in dit soort polls. Ze zijn echter totaal niet representatief voor de Republikeinse stemmer, laat staan Amerikaanse stemmer.

    Als Ron Paul door de voorverkiezing als winnaar zou komen, kan Obama opgelucht adem halen en een tweede termijn uitzitten.

    Ron Paul zal veracht ik net als de vorige keer slechts zo’n 10% van de stemmen halen bij de voorverkiezingen. Ga aub geen hoop krijgen op basis van dit soort berichten.

    De harde kern van de Republikeinse stemmer is rechts-collectivistisch met een onliberaal tintje richting persoonlijke vrijheden. Dit net zoals de gemiddelde Democratische stemmer in feite een socialist in schaapskleren is. Ron Paul krijgt van beide groepen geen stemmen. Hoogstens kan hij een grote groep ‘ontevredenen’ meekrijgen.

    Wacht eerst maar eens de echte stemmingen af.

  4. @Bas V [4]:

    Bas dank voor het posten, had bijna blijven geloven dat hij ook hier stilgezwegen bleef.

    Naar de NOS analyse even;
    Daarbij zou Paul niet zo mediageniek zijn: hij komt niet altijd even goed uit zijn woorden, en zijn aparte standpunten zijn aan de modale kiezer misschien lastig uit te leggen.

    De modale Amerikaanse kiezer snapt ook Palin, Obama en de rest niet, toch worden die verkozen en volop op het scherm gegooid.

    Ik hoop dat het journalisme zoals het ooit bedacht is, onafhankelijk zijn van de Euro en Dollar en gedreven door ethiek en de wens om een waarheid te vinden, weer op deze aardkloot terug komt.

Comments are closed.