FOK! heeft wederom belangwekkend nieuws. De ministers van financiën van de meest ontwikkelde landen komen bij elkaar om te bepalen hoe de tientallen miljarden dollars aan hulpgeld voor het ondersteunen van democratische processen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten het best kunnen worden besteed.

Bij voorbaat lijken deze ministers het dus al over één ding eens te zijn: er moet democratie komen in die landen. Het panacee tegen allerlei vormen van ellende in de samenleving. Voor de gemiddelde brave burger van onze lage landen is dit geen punt van discussie, maar een gegeven. Wij libertariers zijn echter aanzienlijk kritischer ten opzichte van democratie. Het introduceren van democratie in samenlevingen die vele mijlen van ons af staan neemt bijna de vorm aan van een nieuwe kruistocht. Daar waar we vroeger tegen de Arabieren ten strijde trokken om het heilig land te bevrijden sturen we nu gewapende kerels om ze niet het Christendom maar de democratie op te leggen, uiteraard wederom in hun eigen belang.

Een vorige poging van de westerse wereld om democratie te introduceren betrof Irak. Met terrorisme hadden de Irakezen weing van doen en massavernietigingswapens hadden ze evenmin, dus om maar niet helemaal met de mond vol tanden te staan haalden Bush c.s. het ultieme argument van stal: we gaan er democratie brengen. De vraag die nooit wordt gesteld is of democratie wel werkt in landen die qua cultuur, normen en waarden zo ver van ons af staan.

Irak bijvoorbeeld is verdeeld in drie groepen: de Koerden in het noorden, sji’itische moslims in het zuiden en soennitische moslims daar tussenin. Daar waar de katholieken en protestanten in Nederland erin zijn geslaagd om hun onderlinge geschillen voldoende bij te leggen is het de vraag of dat in andere landen ook het geval is. Wat weerhoudt de sji’ieten en soennieten ervan om wetgeving te introduceren die de Koerden tot tweederangs burgers maakt? Daar waar Nederlanders dusdanig worden geïndoctrineerd dat eenieder zijn eigenbelang met vreugde opoffert aan democratie is het zeer de vraag of dat ook opgaat voor mensen die nog nooit democratie hebben gekend.

Een denkfout die in Westers denken nogal eens wordt gemaakt is dat een strijd tegen onderdrukking automatisch een strijd voor democratie inhoudt. Dat de inwoners van de landen die nu de ‘Arabische lente’ doormaken zich teweerstellen tegen hun onderdrukkers zal ik van harte toejuichen. Dit hoeft echter niet automatisch de introductie van een democratie naar westers model in te houden.

De ministers van financien die in het artikel genoemd worden zouden het over een andere boeg moeten gooien. De miljarden dollars zouden niet voor democratie ingezet moeten worden maar voor vrijheid. Dat is tenslotte datgene waar de Arabische burgers voor hebben gevochten. De introductie van een politiemacht en een rechtssysteem dat liberale waarden verdedigt zou beter zijn dan de introductie van een bureaucratische moloch die zich als een lawine zal uitbreiden. Er zijn gevallen waarin de politie alsmede de rechterlijke macht zich regelrecht antidemocratisch dienen op te stellen. Wat bijvoorbeeld als radicale moslims de baas willen spelen? Democratie heeft daar één antwoord op: dan zijn ze ook de baas. Als we ze dan toch al zo graag willen vertellen wat ze moeten doen, laten we dan verhinderen dat dat gebeurt en voor de invividuele burgers slechts het non-agressieprincipe laten gelden.

Waar zullen de democraten staan als de radicalen de verkiezingen winnen of het staatsapparaat door en door corrupt zal blijken te zijn? Misschien bereiden ze dan weer een nieuwe invasiemacht voor om de gefaalde democratie te vervangen voor een nieuwe.

4 REACTIES

 1. Wat zou de schrijven van dit stuk zelf nu denken over Democratie.
  Wat is er in het westelijk deel van de aarde aan democratie te vinden.

  Het is vaak de koloniale gedachten dat alles wat uit het westen komt automatisch beter is.Kijk we roepen allemaal dat we in Nederland mogen zeggen wat we willen en vrij mogen denken.

  Maar als ik nu op de dan in Amsterdam een demonstratie ga houden voor het afzetten van de regering of het verdrijven van het koningshuis dan duurt die vrijheid maar een paar minuten eer ik van rijkswegen een vakantie van enkele uren of dagen heb gewonnen.

  Het mooiste voorbeeld van deze westerse onzin is het gejammer van Wilders.Hij wil en mag alles roepen maar als een ander wat gaat roepen dan is hij er met zijn vingertje snel bij om het verboden te krijgen.

  In een land met de grotste wapenhandel en het hoogst aantal telefoontaps is de ware democratie nooit een feit geweest.

  Als iemand in Afrika zichzelf een half miljoen in de zakken schuift noemt men dat in het westen in koor corruptie.Als hetzelfde gebeurd in het westen zoals bij bijvoorbeeld een GVB dan noemt men dat aan de afspraken voldoen die men in het contract heeft afgesproken.

  Maar wie de geschiednis een beetje kent weet dat die manier va doen uiteindelijk een uitbarsting van volkswoede zal kennen.De rellen in Engeland waren een goed voorbeeld.En de politiek die de plunderaars zo scherp veroordeeelden hebben niet het besef dat zij met hun onterechte declaraties het voorbeeld waren.

  In nederlad lijkt alles rustig maar voor wie kwaad wil zoals bijvoorbeeld een Charles Groenhuijsen is het heel eenvoudig om de relaties binnen de samenleving verder op scherp te zetten.

  Reacties en colums die zonder tussenkomst van een redactie online worden gezet.Het is wachten op de eerste hack-actie die reacties gaat plaatsen die tot geweld zullen lijden.

  Maa de vinding van het internet is voor inlichtingendiensten een geschenk uit de Tesla hemel.Je kunt alle gangen en gedachtes van de burgers nagaan door je aan een persoonlijk netwerk te verbinden door het manetje van de pc te installeren.

  Er zijn voorbeelden te over dat men het internationaal al doet al was het maar oa. met die kranten die telefoons etc hackten .
  Democratie is net zo´n leugen als de katolieke kerk.Een ander verbieden wat je zelf graag doet en aangezien er niemand boven jouou staat doe jij vrolijk verder.

 2. Zandhapper.

  Perfect verwoord ik kon het niet beter zeggen.
  Ook ik denk dat er in de toekomst genoeg mensen zijn die dit alles “zat”zijn.
  Het gegraai, de leugens, de onderdukking, de privacyschending enz enz.
  Het is fout om te denken dat het “hier” beter is en toestanden zoals nu in het midden oosten “hier” niet kunnen plaatsvinden.
  Als de situatie maar slecht genoeg wordt dan worden mensen “hier” ook onrustig en ontevreden.
  Een schavot op een marktplein waar elke zondag de graaiers, leugenaars enzo terecht gesteld worden zou zomaar waarheid kunnen worden.
  mensen worden wakker en gaan beseffen dat b.v. het koningshuis een criminele organisatie is.
  dat “onze” koningin behoorlijk gekleurde uitspraken doet die absoluut als nondemocratisch bestempeld mogen worden.
  Zei is een koninging voor de gelijk denkenden en de rijken en geen koningin voor “het volk”.

  Enfin we kunnen hier een apart onderwerk over beginnen maar het past niet in deze discussie.

  groet

 3. Libië – ‘Wie wil deze oorlog?’

  Door Nico de Geit – In Bani Walid, twee uur rijden zuidelijk van de Libische hoofdstad Tripoli vinden zware gevechten plaats. In Bani Walid bevindt zich de Warfalla-stam die besloten heeft de stad niet op te geven, maar te verdedigen tegen de agressors. Aan de andere kant de NAVO-rebellen die proberen zich een weg naar de stad toe te vechten. De NAVO-rebellen is van alles beloofd: een betere toekomst, geld, macht, een verblijfsvergunning voor een westers land, enz.

  Voormalige Sovjet-satelliet

  Libië was tot 1989 een Sovjet-satelliet. Veel Sovjet-satellieten werden – al dan niet vrijwillig – opgeslokt door het Westen. Rusland is het zat en liet haar tanden zien in Georgië in 2008. Ook is Rusland niet gediend van islamisten die van Tsjetsjenië een islamitisch land willen maken. China heeft miljarden geïnvesteerd in Libië. Van zowel Russische (RT) als Chinese staatsmedia (Xinhua) komt nauwelijks of geen informatie, sterker: de westerse berichten worden overgenomen. Achter de schermen zal er door Rusland en China hard gewerkt worden aan hun belangen. Informatie verzamelen in oorlogsgebied is lastig en door die informatie openbaar te maken zou de contactpersoon ter plaatse in gevaar kunnen komen, bovendien is de informatie van strategisch belang, vandaar waarschijnlijk de stilte.

  Bloedbad

  De Warfalla-stam tegen de NAVO-rebellen. De Warfalla-stam is bewapend met een enorme hoeveelheid wapens uit het Sovjet-tijdperk, maar mogelijk ook met wapens van de laatste generatie waaronder de S-300, BUK, Tor-M1 en Igla luchtverdediging. De NAVO-rebellen worden momenteel bestookt met Grad-raketten, ook bekend als Stalin-orgels. Een enorme hoeveelheid raketten wordt afgevuurd vanuit mobiele lanceer-installaties, waarna de raketten kilometers verderop uit elkaar spatten, en granaatscherven enorme schade aanrichten. De NAVO beschikt over gevechtsvliegtuigen, helikopters en kruisraketten waarmee de loyalisten worden bestookt. Op de grond bevinden zich een verzameling islamisten en huurlingen die het vuile werk mogen doen, ondersteund door westerse adviseurs.

  Wie wil deze oorlog?

  Dat de Warfalla-stam zich verzet tegen de agressie van een vreemde mogendheid is niet meer dan logisch. De NAVO is de knokploeg van westerse landen. Als Libië geen olie had zou deze oorlog er niet zijn. Frankrijk zou straaljagers leveren aan Libië, maar Libië kocht haar straaljagers liever in Rusland. Sarkozy raakte verhit en sloeg dreigende taal uit waarop de familie Kadaffi het geld terug wilde van Sarkozy’s verkiezingscampagne. De westerse mainstream media (MSM) opende een grootschalig media-offensief om Kadaffi te demoniseren, Kadaffi zou zijn eigen volk aanvallen en andere misdaden begaan. Het resultaat van de NAVO-agressie tot nu toe: tienduizenden doden en nog veel meer gewonden. Zonder NAVO-steun maken de islamisten en andere revolutionairen geen enkele kans, het is dus vooral een oorlog van westerse machthebbers tegen de Libische machthebbers waarbij enorm menselijk leed te betreuren valt.

  BRICS-landen steunen de strijders loyaal aan Kolonel Kadaffi – voor zover bekend – tot nu toe slechts met woorden, maar het is niet ondenkbaar dat BRICS-landen de agressie van het Westen op enig moment niet meer accepteren, hetgeen kan resulteren in een conflict met wereldwijde omvang.

  http://nicodegeit.wordpress.com/2011/09/11/libie-wie-wil-deze-oorlog/

 4. Heeft de hack van DIGINOTA te maken met het feit dat deze provider is gebruikt om vanuit het westen de diverse opstanden te organiseren door het versturen van miljoenen emails en tweet berichten en valse oproepen tot opstand op sites als FACEBOOK,etc.Wat zouden wij oordelen als door wie dan ook honderd procent bewijsbaar wordt aangetoond dat het westen dor digitale terreur een regime change heeft doorgevoerd.Maar men heeft wel altijd die dubbele moraal met de hechte banden tussen CIA,MI6 en DAFFY

Comments are closed.