Vandaag donderdag 1 september heerst er wat betreft de internationale politieke sfeer betreft, een deels plechtige deels opgewekte sfeer. Geheel ongepast. Vandaag is een dag van treurnis. Er wordt de bijl aan de wortel gelegd van een teer kasplantje.

De bewoners van Libië hebben eerder deze week spontaan besloten, door het in de praktijk te brengen, voortaan in libertarische harmonie samen te leven. Ten teken daarvan is er vreedzaam (auto-)verkeer, zijnde bankenen de winkels geopend, staan mensen keurig in de rij om geholpen te worden, en ontbreekt het beeld van roverij en plunderingen dat geassocieerd wordt, en -helaas- ook vaak voorkomt, daar waar een overheid haastig de aftocht heeft geblazen. “Maar, als je geen overheid hebt, wie zorgt er dan voor de nutsvoorzieningen?” Ondanks de eerdere gevechten die gezorgd hebben voor honderden onderbrekingen in de elektriciteitskabels wordt Tripoli nog steeds van stroom voorzien! Weliswaar zijn er veel black-outs maar de stroomvoorziening als geheel is niet uitgevallen.

Er kan van worden uitgegaan dat het overgrote deel van de Libiërs niet de werken van Murray Rothbard heeft gelezen; toch hadden zij ‘For A New Liberty’ en “Power & Market’ niet nodig om te beseffen hoe een vreedzame samenleving zonder overheid kan werken. Er is geen toezicht op de banken, of opgedrongen bescherming aan hun klanten, toch hebben deze vertrouwen in hun banken. Winkels hebben vertrouwen in hun klanten dat deze zullen betalen, en dezen wederom hebben het vertrouwen dat de producten die zij aanschaffen, aan hun verwachtingen zullen voldoen.

De vraag: “Ja maar als er geen overheid is hoe bepalen we dan aan welke kant van de weg het verkeer rijdt?”, hebben de Libiërs ook al beantwoord zoals iedereen die tv-reportages uit Libië kan waarnemen; het verkeer rijdt rustig over de wegen. Aangaande wapens: “Ja maar wat gebeurt er als iedereen zomaar zonder vergunning wapens en munitie bij zich mag hebben?” Er is de laatste dagen veel geschoten in Libië, door de opstandelingen in ernst, op overheidsaanhangers, maar nog meer uit vreugde over het verdrijven van de dictator. Toch zijn er geen berichten over crimineel gedrag daarbij middels bedreigingen, roof, bijvoorbeeld van de schaars aanwezige benzine, of van afrekeningen. Wellicht zijn deze er wel maar het zijn dan incidenten, want verslaggevers reppen er niet van.

In zekere zin heeft Khaddafi de Libische burger voorbereid. In ad afgelopen veertig jaar zijn de gebruikelijke organen van staat door hem afgeschaft, politie, leger, en andere instellingen, tot er een betrekkelijk kleine groep staatsinstituties over was, die hij in de laatste drie maanden in de steek heeft gelaten. Journalisten waarvan de meesten in traditionele denkkaders vastzitten, verhalen nu verbaasd van de vreedzame ontwikkelingen buiten het overgebleven strijdgebied, en laten -typerend- daarbij vooral boze ambtenaren zien die al maanden niet meer betaald worden.

Toch is het een trieste dag.
Tweeënveertig jaar geleden werd op deze dag het betrekkelijk vreedzame bewind van koning Idris omvergeworpen door wat we nu zouden noemen, een “verwarde man’, helaas ook een zeer gewelddadige.
Maar nog belangrijker, vandaag komen zestig landen in Parijs bij elkaar om te besluiten hoe het meest efficiënt een eind te maken aan de hiervoor beschreven vreedzame en libertarische situatie. Zoals een krantenkop het stelt: “World leaders gather for “friends of Libya” conference” . Ja ‘vrienden’, ZELFbenoemde vrienden.

Zij stellen in het vooruitzicht hoe zij ‘veiligheid’ in Libië gaan brengen. En hoe ze staatsinstellingen gaan terugbrengen, onder het mom van “democratische instituties”. Hoezo ‘democratisch’? Heeft iemand de Libische burgers iets gevraagd?! En als deze staatspilaren dan terug zijn, dan zal er, zoals de verwachting is, over acht maanden een legitimatievijgenblad in stelling worden gebracht, onder de gebruikelijke naam die daarvoor geldt, “verkiezingen”, en zal er formeel een eind komen aan wat de Libische burgers werkelijk voor zichzelf besloten hadden.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Door een trage en daarna weggevallen internet verbinding op een vakantie adres heeft dit artikel helaas enige tijd incompleet op de site gestaan zoals Bud terecht opmerkte

6 REACTIES

 1. Diverse NAVO-landen aangeklaagd bij het Internationale Strafhof:

  This is one European individual’s submission to the International Criminal Court:

  otp.informationdesk@icc-cpi.int,

  Dear Sir,

  NATO members who have been participating in air strikes in Libya include France, Britain, the United States, Canada, Denmark, Belgium, The Netherlands, and Italy.

  I would like to make formal charges against the NATO alliance for war crimes committed in Libya.

  France, Britain, the United States, Canada, Denmark, Belgium, the Netherlands and Italy are joint members of the NATO alliance, and all have broken their UN mandate and committed a catalogue of war crimes in Libya.

  Because of their influence over the mainstream press in my country (UK), I cannot even provide a full and complete list of their offences. However, the following are documented and I demand that the ICC takes appropriate action and has the leaders of the NATO alliance charged with the following heinous crimes against humanity:

  13 May 2011: The murder of 11 Muslim imams in Brega.

  30 April 2011: The bombing of the Downs Syndrome School in Tripoli

  30 April 2011: The bombing of a Gaddafi residence, murdering Saif Gaddafi, his friend and 3 Gaddafi children.

  12 June 2011: The bombing of the University of Tripoli. Death toll not yet established.

  22 July 2011: The bombing of the great manmade waterway irrigation system, which supplies most Libyans with their drinking water.

  23 July 2011: The bombing of the factory which makes the pipes for the water system, and the murder of six of its employees.

  8 August 2011 The bombing of the Hospital at Zliten, resulting in the murder of a minimum of 50 human beings, many of them children. The bombing of hospitals is against all international laws, and a most grievous crime.

  9 August 2011: The bombing of the village of Majer, resulting in the murder of 85 civilians: 33 Children, 32 women and 20 men.

  The persistent ongoing bombing of the civilian populations in Zliten and Tripoli, death toll not yet established. NATO is committing
  genocide and I DEMAND that the ICC address this matter with urgency.

  David Cameron has admitted that UK special services have assisted the terrorists on the ground: this is against the UN mandate which allowed NATO to intervene in Libya, and is a war crime.

  From the word ‘go’ there have been reports of atrocities committed by the mercenaries (the so-called ‘rebels’) upon the black citizens of Libya. These atrocities appear not to have abated.

  Many of the rebels have been identified as Al Qaeda members. NATO working with known terrorists is a war crime and against all international laws.

  It is also my belief that NATO lied about their reasons for invading Libya; therefore I demand that the ICC investigate these lies and hold the NATO alliance responsible.

  I also charge the ICC with working with NATO to spread propaganda and fear among the Libyan people, namely by announcing that the NTC had in their custody Saif al Islam Gaddafi and Muhammad Gaddafi on the night on which the terrorists (NTC) entered Tripoli. This was a blatant lie and clearly shows collusion between the NTC terrorists and the ICC.

  Libya is not Afghanistan or Iraq, and NATO will be held accountable for their crimes in Libya.

  As this is a matter of great urgency, I demand that the ICC address these charges immediately, as the genocide is ongoing.

  I am not a lawyer and I have no legal training, but as a citizen of the UK & EU I demand justice. NATO is acting illegally, UK tax money
  is financing this travesty, and under EU and international law the ICC must deal with the charges I have documented, with the utmost
  seriousness.

 2. Wat heerlijk dat we onze eigen ONAFHANKELIJKE ARNOLD KARSKENS ter plaatsen hebben om een neutraal verslag te doen van de werkelijke situatie in Libie ter plaatsen.
  Zou die man nu zelf niet in d egaten hebben dat het aardig begint op te vallen dat hij de semi woordvoerder van defensie is.Oke om ee beetje geloofwaardig over te komen moet hij zo nu en dan een haakse mening laten horen op het nederlandse defensie beleid maar ik ga er vanuit dat Karskens ofwel op de loonlijst staat van de MIVD om de propaganda oorlog aan te voeren ofwel free-lance zijn onkosten mag declareren bij Buitenlandse Zaken.Dat hij zo graag z door de modder wil sleuren laat wel zien wat voor een zelf ingenomen mannetje het is.

  Overigens laat de vaderlandse media precies zien hoe ver we al zijn met Mind Control.99 Procent pure misleidende nieuwsfeiten die maar 1 regiseur lijken te kennen.

  Mijn tv heb ik juist vanwege deze feiten de deur uit gedaan.
  Maar hij eet uit de handen die hij zogenaamd kritisch volgt.Wat zou zijn rang zijn of loonschaal binnen de overheid

Comments are closed.