Een van de bizarre  kenmerken  van het Nederlandse immigratiebeleid is, dat een Nederlander  niet zonder meer  buitenlanders  naar  Nederland kan uitnodigen, ook niet als hij zelf onderdak verschaft en garant staat voor de kosten van een retourbiljet.

De  overheid bemoeit zich hier indringend  mee en werpt belangrijke barrières op, die  ernstige  belemmeringen vormen voor het vrije reizigersverkeer.

De belangrijkste door de overheid gevolgde tactiek  is die van vertraging.  Het is heel gewoon, dat   de overheid voor de belandeling van een dergelijke visumaanvraag  een half jaar nodig heeft.

Naar mijn  schatting loopt de Nederlandse middenstand een aanzienlijke  omzet mis tengevolge van de  visumbarrière,  van het bestaan waarvan de meeste Nederlanders  zich in het geheel niet bewust zijn.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. Een mooi voorbeeld van hoe de burger bezit is van de staat. Uiteraard houdt de staat mensen tegen omdat in het verleden is gebleken dat een hoog percentage immigranten gebruik wil maken van de ‘sociale voorzieningen’, of om werk te zoeken, die ‘rechten’ zijn voorbehouden aan de autochtonen.
  Als autochtone burger mag men geen vrijwillige afspraak aangaan met al dan niet tijdelijke immigrant, ter bescherming van uitkeringstrekkers, subsidislurpers en andere ruifvullers, zonder de staat als beschermheer van dat linkse stemvee.
  Hypocrisie ten top!
  ‘Sociale voorzieningen’ zorgen er wel voor dat juist kansloze on-aangepaste volhardende ruifvullers van buiten ‘onze grenzen’ alsnog naar Nederland trekken als de kans krijgen, wat tot spanningen leidt tussen bevolkingsgroepen.

  Zelfvoorzienende, hardwerkende immigranten in Nederland zijn daardoor ver in de minderheid geraakt vergeleken met hun gelukzoekende medeimmigranten die enkel zijn gekomen om te profiteren.
  Onbezoldigd ruifvuller [6] reageerde op deze reactie.

 2. Dit had niet gemoeten indien de probleemimmigranten met naam mochten genoemd worden.
  Indien een libertaire maatschappij, die libertair is omdat vrijwel iedereen libertair denkt en opgevoed is, te maken krijgt met een horde immigranten die de maatschappij wille politiseren en collectiviseren, moeten de libertairen dan lijdzaam toezien?

  Libertariër [5] reageerde op deze reactie.

 3. @BUD [4]:

  Probleemimmigranten, wat hebben probleemimmigranten te zoeken in een Libertaire samenleving?
  Ten eerste is er al geen sprake van collectief verplichte ‘sociale’ voorzieningen, dus daar kan al geen misbruik van gemaakt worden.

  Ten tweede zal de immigrant voor levensonderhoud dus of op de autochtone uitnodiger moeten teren, of zelfvoorzienend zijn.
  Tijd om rond te hangen om problemen te veroorzaken zal, behalve indien de immigrant over voldoende fondsen beschikt, zal zeer beperkt zijn omdat er gewerkt moet worden.

  Ten derde zullen de basisprincipes van het Libertarisme voor allochtonen veel beter te begrijpen zijn omdat in de landen van oorsprong meestal hogere straffen staan op bvb diefstal, voortgekomen uit een sociale verafschuwing voor misdaden in het geboorteland.

 4. @Libertariër [1]:
  “Als autochtone burger mag men geen vrijwillige afspraak aangaan met al dan niet tijdelijke immigrant, ter bescherming van uitkeringstrekkers, subsidislurpers en andere ruifvullers, zonder de staat als beschermheer van dat linkse stemvee.”

  Hoho, een ruifvuller vult de ruif en vreet hem niet leeg. Ik vul hem ook. Onbezoldigd. Onvrijwillig ook maar dat terzijde. 🙂

Comments are closed.