De Libische leider Muammar Kaddafi is gevangengenomen. Welk gevolg heeft dit voor de Vrijheid van het Libische volk? Update: Daffy is dood.

 

 

Bekijk de resultaten
Laden ... Laden ...

 

78 REACTIES

 1. Tegenwoordig weet men het niet meer of berichtgeving waar is of niet, met alle berichten die later blijken niet te kloppen.

 2. De slachtingen in Libië werden mede mogelijk gemaakt door de Navo. De Navo voor alle bemoeienissen waar zij geen ene mallemoer mee te maken hebben. De Navo die zich voor het karretje van Sarkozy Bonaparte heeft laten spannen. En de kosten?
  Oh, die verhalen we d.m.v. bezuinigingen gewoon over de rug van de burgers. Kan iemand mij overigens uitleggen waarom die geweldige Navo niet ingrijpt in Syrië?

  Ron Paul Fan [6] reageerde op deze reactie.
  CMPT [13] reageerde op deze reactie.

 3. Ben eigenlijk wel geneigd het te geloven; als het niet Kadaffi was dan zou die op een onbewaakt moment ‘kiekeboe’ kunnen zeggen en daarmee zijn vijanden belachelijk maken.

  Het verschil met bin Laden was natuurlijk, dat die al in december 2001 was overleden; die had nooit meer kiekeboe kunnen zeggen.

 4. Volgens Al Jazeera is het de NATO geweest die Kadaffi’s konvooi heeft aangevallen.

 5. Enkele citaten uit de NOS die de vreugde weergeven:
  http://nos.nl/artikel/305634-euleiders-onderdrukking-libie-ten-einde.html :

  De Europese leiders Barroso en Van Rompuy stellen namens de –Europese Unie en Europese Commissie dat de dood van Kadhafi het einde van een tijdperk van depotisme en onderdrukking markeert.
  –Eerder zei Rutte al de vondst van Kadhafi “goed nieuws” te vinden
  –Ook in de Tweede Kamer is opgetogen gereageerd op de vondst van Kadhafi. De fractieleiders Pechtold (D66) en Sap (GroenLinks) noemden het net als Rutte mooi dat Kadhafi is gevonden. Blok (VVD) sprak zelfs van “uitstekend nieuws”.
  Fractievoorzitter Slob van de ChristenUnie noemt Kadhafi’s dood een opluchting voor vele Libiërs.
  Cohen noemde het einde van Kadhafi het begin van het nieuwe Libië
  En Wilders reageert: “Einde aan het Kadhafi-tijdperk. Geen tranen voor die dictator. En nu maar hopen dat het nieuwe regime niet nog repressiever wordt”.
  De Hoop Scheffer. De Europese Unie kan wel een belangrijke rol spelen in het opbouwen van een staats- en rechtsapparaat in Libië,
  –de Libische vice-ambassadeur in Nederland al-Tabouli. “We kunnen nu eindelijk een nieuwe weg inslaan met ons land.”
  Hij hoopt dat Nederland de nieuwe Libische leiders zal helpen om van Libië een vrij democratisch land te maken.

  Japie dHS vertelt al dat er doorgegaan moet worden met het sturen van geld van de belastingbetaler.
  En de ambassadeur vraagt er al rechtstreeks om!

  Wie weet,, hoeveel het vermoorden van Kadaffi tot nu toe gekost heeft?

  lonelymind [21] reageerde op deze reactie.

 6. @Rycardo [2]:
  Syrië (en Iran) is volgens mij, zoals Libië onder Kadaffi was, een soevereine staat met een eigen Centrale Bank en een eigen banksysteem. Die oorlog op grond van humanitaire redenen kan dus nog wel komen. In het nieuws is al genoeg aanleiding te vinden. Je zou kunnen zeggen dat de omstandigheden voor een aanvalsoorlog al voorbereid worden. Zowel in Syrië als in de MSM.

  lonelymind [16] reageerde op deze reactie.

 7. “Fractievoorzitter Slob van de ChristenUnie noemt Kadhafi’s dood een opluchting voor vele Libiërs.”

  De hoeren en de tollenaars zullen Slob voorgaan.

 8. Net als de Egyptenaren met Mubarak gaan de Libiërs nog terugverlangen naar de periode dat hij aan het bewind was. Ze gaan er ernstig op achteruit straks, zeker de vrouwen.

 9. @CMPT [13]: Je moet niet alles geloven wat je wordt voorgeschoteld door de MSM. Die ‘humanitaire oorlog’ in Libië heeft minmaal 50.000 Libiërs het leven gekost. Is niks humanitairs aan; de Libiërs hadden welvaart en veel vrijheid; vrouwen konden ongesluierd presentatrice bij de TV worden, scholen waren gratis, etc.

  Klinkt allemaal erg socialistisch, maar Khadaffi liet de olierijkdom wel ten goede komen aan zijn volk, anders dan de Nederlandse dictators bv. met het aardgas hebben gedaan. Dat is gewoon verkwanseld, waarbij de eigen burgerij meer voor dat gas betaalde dan wie dan ook. Gekoppeld aan de olieprijs. Met dank aan de echte socialisten van de Partij van de Afbraak.

  Khadaffi was uiteraard geen lieverdje, maar je moet tribale landen niet beoordelen naar westerse maatstaven. Zoals hiervoor al opgemerkt: de Libiërs gaan er nog spijt van krijgen. Maar er was dan ook niets spontaans aan deze ‘opstand’.

  En Slob moet zijn mond gaan spoelen; hij heeft niets te maken met interne aangelegenheden van soevereine landen. Khadaffi heeft hem nog nooit schade berokkend. Walgelijke meeloper.

  CMPT [17] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [18] reageerde op deze reactie.

 10. @lonelymind [16]:
  Ik onderschrijf uw reactie van harte. Met mijn stukje bedoelde ik namelijk dat de ‘humanitaire oorlog’ onder valse voorwendselen gevoerd wordt. Het bezit van soevereiniteit naast een eigen CB en banksysteem lijkt mij een goede reden voor oorlog. Kadaffi (R.I.P.) is dus gewoon vermoord.

 11. @lonelymind [16]: Khadaffi was uiteraard geen lieverdje, maar je moet tribale landen niet beoordelen naar westerse maatstaven. Zoals hiervoor al opgemerkt: de Libiërs gaan er nog spijt van krijgen. Maar er was dan ook niets spontaans aan deze ‘opstand’.

  Hear, hear.

  Overigens bestaan ‘de Libiers’ niet. Ik heb begrepen dat de scheidslijnen tussen de facties tribaal waren. Maar als je de NATO aan je kant hebt, dan hoef je niet per se in de meerderheid te zijn. Het zal wel weer de volgende imperialistische Pyrrhus-zege blijken te zijn. De overwinning op het slagveld gaat hand in hand met de collapse thuis. Ik denk dat ze in Libie nog wel zullen onthouden wie aan welke kant stond en dat als de Amerikanen thuis door hun hoeven zakken, de strijd in Libie weer zal oplaaien, zo niet eerder.

 12. @Ron Paul Fan [6]:

  Ja dat weet ik wel. Was een beetje sarcastisch bedoeld.
  Heb toch een beetje een vieze smaak in mijn mond.
  Navo gedraagt zich in dit soort zaken als een Huurlingen
  leger. Waar het meest te halen valt……….daar gaan we
  knokken.

 13. @Hub Jongen [12]: Wilders ziet de bui dus ook al hangen.

  Die gore Hoop-Scheffer ziet nu al mogelijkheden Libië aan het schulden-infuus te hangen; Libië had geen staatsschuld en dat is het IMF en haar leden al lange tijd een doorn in het oog.

  Hoe kun je nou macht uitoefenen over een land dat geen schulden bij je heeft uitstaan?

 14. Net op het journaal, de Libiers waren onder K. het rijkste land van Afrika en per hoofd rijker dan Russen, Turken en Chinezen.

  Dat gaat nu dus geheid veranderen.

 15. Multiculturele/multiethnische entiteiten zoals Joegoslavie, Iraq en Libie, kunnen alleen maar door een dictator, of het Amerikaanse leger, bij elkaar worden gehouden. Vallen die weg, valt het zootje uit elkaar.

 16. To all of you : KHADAFFI IS STILL ALIVE ! ! !

  Net als Hitler, Saddam enz …

  Omdat ze nog voor hun rekrutering/plaatsing/inauguratie (=kroning) “The Deal” hebben aanvaard : “gewoon meespelen met de Powers That Be” … !

  “Kings don’t kill Kings’ , REMEMBER ?!?

  Die ‘opstandelingen’ (=CIA/CANVAS/OPNOR-driven/financed) kunnen namelijk nèt zo goed in de ‘lucht schieten’ als een ‘camera vasthouden’ ; ze weten noch waar ze op schieten, noch wat/wie ze filmden ….

  Samengevat : Khadaffi is definitief met pensioen ; met GOUDEN pensioen ; wij hebben slechts de ‘pampieren’ versie tot onze beschikking binnenkort …

  WAKE UP ! ! !

 17. Het zou me niet verbazen als Kadaffi reeds maanden geleden is gedood en men het nieuws op een gepast moment naar buiten wilde brengen. Maar het zou me ook niet verbazen als men Kadaffi reeds eerder heeft gevangen of dat hij zichzelf onder bepaalde condities heeft overgegeven o.i.d. waarbij men duidelijk wilde hebben wat, waar en hoeveel bezittingen hij had.

  Als ik de films bekijk waarop Kadaffi zijn laatste minuten beleeft dan krijg ik sterk de indruk dat men hem al reeds lange tijd had en hem letterlijk voor de leeuwen heeft gegooid nadat hij voldoende had los gelaten en men beschikte over alle ins and outs.
  IIS [26] reageerde op deze reactie.

 18. @IIS [25]:

  …First we take libye, than we take Iran!

  De grote schoonmaak is bijna ten einde of krijgen we Noord- Korea en Venezuela nog op een rij erbij?…En wij maar denken; “waar blijft toch ons geld en waar komt deze crisis vandaan?”…It’s all so unbelievable fucking easy. …De warlords moeten wel een heel stijve paal in de broek hebben van al het vele geld dat ze zo eenvoudig MOGEN binnenharken.

 19. @IIS [27]: Daffi leefde in een tent, viel wel mee. Laten we wel wezen, als je dochter met zo’n vent naar huis komt, begin je natuurlijk als rechtgeaarde vader een oorlog tegen hem. Maar toch was hij verre vd ergste vh spul. Libiers waren de rijksten van Afrika, al is dat niet zo heel moeilijk natuurlijk. Maar ze waren per hoofd rijker dan Russen, Turken en Chinezen. Maw Daffi zorgde tamelijk goed voor zijn schaapjes. Het idee dat Libie in een fraaie demokressie muteert, compleet met liberalen, socialisten en een Moslim Democratisch Appel, kun je vergeten. Zoals gisteren al bij penw werd gezegd: in Libie is luisteren naar een ander voor watjes en wordt gezien als teken van zwakte. Daffi plus olie is het beste wat zo’n woestijnstaat met een gem IQ van 83 kan overkomen. De brutale executie van Daffi door die door de NATO ondersteunde mob laten al het gezicht vh nieuwe Libie zien. Het meest waarschijnlijke is dat het land wegzakt in chaos, totdat een of ander leger de zaak overneemt, zoals in Egypte. Zeker, Daffi was een dictator en als het moest kon hij meedogenloos doorpakken, maar wel mijn favorite dictator, kleurrijk en excentriek en al met al het beste wat zo’n treurig land als Libie kan voortbrengen.

 20. Als er “weet niet” had gestaan zou ik dat hebben aangevinkt.
  Er is een hoop conflictstof over omdat bevolkingsgroepen lange tijd tegen elkaar zijn uitgespeeld (wie heulde er met Khadaffi en wie niet) en ik hoop dat het Westen niet de indruk wekt er een soort vazalstaat van te willen maken en te “helpen” bij de democratisering want dat zou daar alleen maar kwaad bloed zetten waar de radicale Islam alleen maar wel bij vaart. Het is bij die revolutie gewoon heel spannend want weliswaar allerlei rottige dingen gaan eraan, maar dat zijn wel allemaal moderne of blanke invloeden (Ba’Ath partij, vriendschap met Amerika of Israël, Khadaffi’s socialisme), wat je overhoudt is een grotere vinger in de pap van hun eigen cultuur, de Islam. De grote vraag is dus of de gematigden een kans krijgen of juist de radicalen binnen die grote groep Moslims die daar woont.

 21. Ik geloof er niets van dat Muammar Kadaffi dood is. Eerst bewijs zien. Die vage foto’s en filmpjes zijn geen bewijs, een dood lichaam wel. De Al Qaida/NAVO rebellen beweren dat hij dood is, de westerse media neemt dat bericht klakkeloos over. 95% van de mensen geloven het omdat de MSM het zegt.

  Ron Paul Fan [63] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.