LiberateAmsterdam – Klassiek-Liberaal/ Libertarisch OpenSeminar

Thema: Crisis? Welke van de 9?

.

Kom ook en demonstreer mee!

LiberateAmsterdam – Klassiek-Liberaal/ Libertarisch OpenSeminar

Zaterdag 10 december aanstaande zal om 11 uur 55 de aftrap worden gegeven voor 4 mooi gevulde uren met klassiek-liberale en libertarische sprekers op het Beursplein in Amsterdam.

De dag heeft als thema “Crisis? Welke van de 9?”   (1) en dat vormt dan ook de leidraad voor deze bijeenkomst in de open lucht én te midden van winkelend publiek.

Sprekers die gaan spreken zijn op dit moment:

Albert Spits,
Hajo Smit,
Frank Karsten,
Victor van der Sterren,
Toine Manders
Lucas Tijema.

Op de website http://www.liberateamsterdam.nl vindt u het meest actuele overzicht van het programma en kunt u lezen welke onderwerpen ter sprake zullen komen door welke spreker.

Het hoofddoel van deze bijeenkomst is om het klassiek-liberale en libertarische gedachtegoed bekend te maken bij het grote publiek. Kenmerk van beide stromingen is de geringe aanwezigheid en inmenging van de overheid in ons leven.

Op dit moment bivakkeert de Occupy beweging nog op het Beursplein. Het is nog niet duidelijk hoe de situatie op 10 december zal zijn, maar vanuit de Occupy beweging is overwegend enthousiast gereageerd op dit initiatief.
Het zijn en blijven in ieder geval twee verschillende én losstaande activiteiten maar elkanders aanwezigheid zal er waarschijnlijk toe leiden dat er interessante discussies gevoerd zullen kunnen worden.

Website: http://www.liberateamsterdam.nl

(1) De 9 crises die onderkend worden zijn (in willekeurige volgorde):

 1. Schuldencrisis
 2. Eurocrisis
 3. EU-crisis
 4. Pensioencrisis
 5. Bankencrisis
 6. Huizenmarktcrisis
 7. Concurrentiekrachtcrisis
 8. Klimaatcrisis
 9. Peak-Oil

Ingezonden door LT

5 REACTIES

 1. Dit is een kans tot actie. Alles is volgens mij goed geregeld. 9 december 4 uur even de link checken of het doorgaat (bij slecht weer dan wel veiligheidsrisico’s kan het worden afgelast). Doe een dagje Amsterdam en kom ook hier even langs!

  Ik heb in ieder geval wat geld gegeven en kan als het goed is een paar uur aanwezig zijn. Dit evenement gaat de wereld niet veranderen, maar het is denk ik wel goed erbij te zijn. Libertarisme alleen beleven achter een laptopje is niet optimaal. Dit soort acties kunnen juist inspirerend werken.

 2. Ratio, mail me jou tel nummer even..
  Kunnen we afspreken, ik ben er ook bij om Vrijspreker materiaal uit te delen en verslag te doen.

  Heb bij de JOVD ook staan lobbyen voor dit evenement, hopenlijk weten die de weg ook te vinden naar Liberate Amsterdam.

 3. @JanC [4]: Ja ik neem het een en ander op, helaas heb ik maar een 4 GB geheugen kaart en kwam er bij dit weekend JOIVD najaarscongres ook achter dat ik dus weinig op kan nemen.

  Als er iemand gaat en een SD kaartje mee kan nemen met wat meer capaciteit, graag. Dan kan ik het helemaal opnemen.

Comments are closed.