Hilarisch inkijkje in de verknipte psyche van de SP politici. Want Veerle Slegers, SP fractievoorzitter in Tilburg, stopt er volgens diverse media mee. De reden ervan is veelzeggend…

 

De reden dat Veerle Slegers er mee stopt is (tromgeroffel…, daar komtiedan…): ze is het er niet mee eens dat zij 75% van haar inkomsten in de partijkas moet storten. Want zo kan ze, als kostwinner, geen redelijk gezinsinkomen verwerven.

Dat het woordje “partijkas” bij mij enge communistische gevoelens oproept, zal wel een persoonlijke afwijking zijn. Maar de humor, dat een SP-functionaris het niet eens is met de verplichte afdrachten, is natuurlijk geweldig, nietwaar?

Mevrouw Veerle Slegers, ZO voelt dat dus om onder dwang het grootste deel van je inkomen te moeten inleveren. Fijn hè, dat socialistische? Of nu zeker eventjes niet omdat de geldroverij ook bij u in de beurs geschiedt?

“Het moet eerlijker”, hè mevrouw Veerle Slegers? Dat is toch de SP-slogan? U vindt het vast eerlijker, als die geldroverij bij een ander gebeurt, is het niet?

En zo zien we de kern van dit politieke tuig: “roven is goed, maar wél bij een ander”.

18 REACTIES

 1. Het moet eerlijker is de slogan van de PvdA, dus iets meer controle is op zijn plaats.

  Qua socialistische hypocrisie maakt dat uiteraard niet uit; socialisme is een ernstige hersenafwijking die veelal ongeneeslijk is, en die het herkennen van deze hypocrisie onmogelijk maakt.

  Iets met cognitieve dissonantie…

  MMAP [3] reageerde op deze reactie.

 2. Scherp! Maar het is inderdaad zo, kom de rooie niet aan hun eigen geld. Een socialist is iemand die eist dat anderen hun geld afgeven en iemand die zijn eigen geld afgeeft wordt altruist genoemd. Altruisten zijn aanmerkelijk dunner gezaaid dan socialisten, weet iemand hoe dat komt?

  Overigens is het curieus dat de SP eist dat het geld naar de partijkas gaat in plaats van naar Verworpenen der Aarde die van de honger omkomen. SP-socialisme is nationaal-socialisme maar omdat die term wat bevlekt is roep ik de rooie heren op de term ‘nationaal-solidariteit’ te hanteren.

 3. @lonelymind [1]: Mijn excuses, je hebt gelijk. De slogan hoort bij “die andere rooien”. Nou, die weten dan hopelijk dit artikeltje ook te vinden.

 4. “……dat een SP-functionaris het niet eens is met de verplichte afdrachten,>……”

  Is dit een eerste stap op weg naar het libertarisme?
  Moeten we haar niet feliciteren met deze herkenning en naar de Vrijspreker verwijzen?

 5. SP socialistisch ?
  NEEN communistisch !
  De zeer velen die daar op willen stemmen ,
  weten niet wat dat is .
  En die zijn nooit in Oost Europa geweest VOOR de perestrojka .
  Ik wel , wat had ik echt medelijden met die mensen ,
  onschuldig in de gevangenis .
  Het hele land was EEN GROTE GEVANGENIS .
  En iedereen was een spion ……..
  Was je geen spion , dan was je verdacht ,
  en had je HEEL VEEL PROBLEMEN !

  Ron Arends [9] reageerde op deze reactie.
  Merrekie [11] reageerde op deze reactie.
  Peter [14] reageerde op deze reactie.
  Joep [17] reageerde op deze reactie.

 6. Bij vele politiek uitspraken kun je “voor ons” eraan toevoegen.

  Dus, “Het moet eerlijker, voor ons”.

  Met die toevoeging kun je volgens mij een hele website vullen.

  Hmm.

  http://www.samenvooronseigen.nl is nog vrij. Nee, ik heb geen tijd. 🙂

 7. @Ron Arends [9]: En als zodanig een concurrent voor socialisme. Daarom had die mislukte Oostenrijkse schilder ook zo’n hekel aan communisten…

 8. Maar dat ze 75% (zal wel meevallen toch) van haar inkomen moest afstaan, dat wist ze al, voordat ze bij de SP kwam, of vlak na haar lidmaatschap. De SP is een behoorlijk linkse partij, maar wel de enige, die voor haar principes staat. Dat principe is, dat je geen politiek bedrijft om rijk te worden, maar om het land te dienen. De folderaar, de beheerder van het SP-huis en de politicus zijn allemaal even belangrijk en doen hun werk hoofdzakelijk als vrijwilligerswerk, waarbij het kamerlid dan een modaal inkomen mag houden. Ben je het daar niet mee eens, dan moet je niet eerst tekenen en dan gaan miepen. Een SP-principe zowel als een libertarisch principe is, dat je je aan je contract houdt.

  Fractievoorzitter van een gemeenteraad is geen voltijdsbaan en moet het ook niet worden, want anders wordt het gemeentebestuur een zaak van werklozen, arbeidsongeschikten en gepensioneerden. Doordat de SP die afdrachtregeling heeft, trekken ze ook werkende mensen aan.

  lonelymind [13] reageerde op deze reactie.
  Frank Wijers [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Vilseledd [13]:

  Dat principe is, dat je geen politiek bedrijft om rijk te worden, maar om het land te dienen.

  Ondertussen is de SP met afstand de rijkste partij van medeland…

  Hoezo, cognitieve dissonantie?

 10. @keuleniscool [8]:

  “En die zijn nooit in Oost Europa geweest VOOR de perestrojka .
  Ik wel , wat had ik echt medelijden met die mensen ,
  onschuldig in de gevangenis .
  Het hele land was EEN GROTE GEVANGENIS .
  En iedereen was een spion ……..
  Was je geen spion , dan was je verdacht ,
  en had je HEEL VEEL PROBLEMEN !”

  Ja, maar er heerste wel vrede. Gelukkig is er nu de EUSSR dankzij welke wij nu in WEST-Europa ook vrede hebben en alle andere enorme voordelen die het ons brengt, nietwaar ‘keuleniscool’?

  keuleniscool [15] reageerde op deze reactie.

 11. @keuleniscool [16]:

  Dat bedoel ik. De centraal bestuurde EU is net zo geweldig als het centraal bestuurde Oostblok destijds. Dat bracht de mensen ook veel goeds. Dus vanwaar dan jouw medelijden met die mensen? Want nog een decennium of 2 en wij leven net zo gelukkig onder de EUSSR als zij deden onder de Sovjets, en dat is inderdaad geweldig, nietwaar ‘keuleniscool’?

 12. @keuleniscool [8]:

  “..SP socialistisch ? NEEN communistisch !”….

  Nou, allemaal één pot nat. Alleen hebben ze het zó weten te draaien dat hun nationaal-socialistische collega’s tegenwoordig als “extreem-rechts” te boek staan. Onder de eufemistische en verhullende term “nazi”……

 13. @Vilseledd [13]:
  Hallo, wat jullie schrijven klopt wel ongeveer, maar deze zaak ligt ietsje gecompliceerder /genuanceerder. De hoogte van de vergoeding voor een fractie voorzitter is om te beginnen niet zo hoog en varieert ook met het aantal inwoners in de gemeente. Vandaag de dag moet de gemiddelde fractievoorzitter heel veel tijd investeren en behoorlijk veel ballen in de lucht houden, dat is eigenlijk niet te combineren met een 40 urige werkweek. Dus dat de afdracht regeling ook mensen met een baan aantrekt is te betwijfelen. De huidige afzwaaiers zijn een beetje inconsequent ze wisten van de regeling en hebben er ook voor getekend.Dat afzwaaien is iedere keer weer een verschutting, mischien zou de SP er goed aan doen om in bepaalde gevallen voor maatwerk te kiezen misschien een minimum vergoeding voor het werk .Op zich is deze regeling natuurlijk prima ..ze noemen het bij de SP de kroonjuwelen. Dit klopt helemaal, het houdt de Sapjes en de Pechtholtjes gelukkig ver buiten de deur…. halleluja!!!!!!!!!!
  Vriendelijke groetjes
  Frank Wijers

Comments are closed.