Er is een Rapport PVV WILDERS door adviesbureau Lombard Street dat zegt dat er per jaar per Nederlander ongeveer 2000 euro winst uit komen. En vandaag komt een rapport D66 KOOLMEES dat beweert dat het jaarlijks 4500 euro per Nederlander Kost!
Het is duidelijk dat die niet allebei gelijk kunnen hebben.
De grote vraag is wie? Of hebben ze beiden ongelijk en is de uitkomst nog anders? Het is nuttig en nodig dat op zo kort mogelijke termijn helderheid komt en betere, echte feiten op tafel moeten komen.

Opvallend tot nu toe is dat de PVV na de aarzelende ontvangst van hun rapport zo stil is. Lijkt alsof ze in hun schulp gekropen zijn.

Eerste opvallende van D66 rapport is dat het veel meer politieke bijgedachten heeft. Zo eindigt bvb de opsomming van hun hoofdpunten met: “Als wij onze welvaart willen behouden en internationaal een rol van betekenis willen spelen, dan zullen wij moeten samenwerken in Europa. Ook op de momenten, zoals in deze schuldencrisis, dat samenwerken pijn doet.

Wel,  ik ben er helemaal voor om onze welvaart te behouden, zelfs te vergroten. Maar ik heb helemaal geen behoefte om internationaal een rol van betekenis te spelen. Escapades als Irak, Afghanistan, Libië en miljarden kostende bail-outs en noodfondsen mogen vandaag nog gestopt worden.

En zoals ook al vaker gezegd, wil ik heel graag samenwerken, maar niet steeds meer slaaf worden van een centraal orgaan in Brussel of waar dan ook. Zoals nu weer wordt geprobeerd met het ESM.

Eveneens opvallend is dat de aankondiging/commentaar op dit D66 rapport door politici en MSM positief wordt ontvangen en aangegrepen wordt om te benadrukken de euro toch vooral te houden!

Van de degenen die al meer bestudeerd hebben, zouden we graag al commentaar en input ontvangen.

19 REACTIES

 1. Ook de gulden is nog altijd een overheidsruilmiddel. Mensen moeten hun ruilmiddelen gewoon zelf mogen bepalen. Dat mag nu niet, je bent in Europa verplicht Euro’s te accepteren voor je goederen, met slechts weinig beperkingen (dat gaat dan over hoeveel kopertjes en welke briefjes je mag weigeren), en bovenal, je moet je belastingen betalen in “wettig betaalmiddel”. Maar je moet gewoon kralen, spiegeltjes, goud of diamanten, of tabak bijvoorbeeld, of om het even wat, mogen afspreken met anderen om te hanteren als ruilmiddel.

 2. Wie verdient die euro 2000,- per jaar. Ik heb dat geld nog niet op mijn rekening zien verschijnen. Wat kost ons die PIGS landen per jaar? Daar krijg je ook geen antwoord op.
  Mijns inziens is op termijn de florijn het goedkoopste

 3. Wie gelijk heeft kan ik niet beoordelen, maar duidelijk is het voor mij wel; of het Nu winst of verlies is, voor de inwoners zal dat een lor zijn, en dat kan ik wel duidelijk in zijn. De inwoners hebben deze winst of verlies niet veroorzaakt, dat hebben de bestuurders gezamenlijk gedaan, en het maakt inwoners ook niets uit, want bij winst zullen inwoners nooit geld ontvangen. Maar bij een eventueel verlies zullen bestuurders het wel op de inwoners gaan verhalen.

  D66 heeft een heel interessant verhaal laten maken, en als ze daarbij steeds vermelden dat de Euro moet blijven en de gulden nooit terug kan komen, dan is het een rare onnodige vertoning, en enkel bedoeld om de inwoners een rad voor de ogen te draaien en ze zonder schuldgevoel de inwoners steeds meer uit kunnen persen zonder zich schuldig te voelen. En voor PVV een mooi argument om van standpunt te veranderen. Herziende inzichten !!

 4. Interview met top insider over op handen zijnde massa arrestaties in USA
  kauilapele.wordpress.com

  I am on the plane to this weekend’s conference in Austin. You are about to hear a stunning interview with Drake, an insider specifically asked by the Pentagon “good guys” to come forward and explain what is going to be done. I was blown away by the information he was giving. If you didn’t already believe this was really going to happen, this may very well change your mind. I ran Drake through an extensive validation process with one of my top insiders and he passed with flying colors. He is the real deal.

  Lees meer: http://www.nujij.nl/algemeen/interview-met-top-insider-over-op-handen-zijnde.16395719.lynkx#ixzz1qv8hgTUv

  http://www.nujij.nl/algemeen/interview-met-top-insider-over-op-handen-zijnde.16395719.lynkx#axzz1qidcff9B

 5. @Onbezoldigd ruifvuller [10]:

  Oostenrijkse school biedt geen oplossingen maar slechts meer van hetzelfde. Men is weliswaar tegen fractional reserve banking maar ze zijn groot voorstander van concurrerende banken/valuta en rente. Ieder geldsysteem onderhevig aan rente is terminaal van karakter voor haar onderliggende maatschappij en economie. (Hayek zegt hierover: Bankieren is een extreem winstgevende zaak. Juist ja, geen ontkenning maar slechts een bevestiging van het motief. Dit maakt de positie van de OS volledig duidelijk.

  Ze staan over het algemeen een goud/zilver standaard voor. Dit tesamen met rente maakt het onmogelijk om inflatie en deflatie op te lossen. Oostenrijkse school is ook onderdeel van het probleem en gefinancierd door de money powers als zogenaamde tegenhanger.

  Als de vertegenwoordigde rijkdom minder is dan de vertegenwoordige reserves, geeft dit je nog steeds geen recept voor het feit dat de vertegenwoordigde rijkdom je vertegenwoordigde reserves voorbij streeft, en al zeker niet wanneer je schulden onderwerp maakt van rente.
  Maar deze constatering is grotendeels hypothetisch, omdat meestal het tegenovergestelde plaats zal vinden; n.l. lijden onder een beperkte circulatie (deflatie). Industrien hebben de neiging om te groeien en dan ben je verstoken van de verdere circulatie die je nodig hebt om die industrie te ondersteunen indien en wanneer zij de monetaire reserves overschrijdt.
  Dus de meer practische fout is dat een goudstandaard/stabiele geld hoeveelheid geen circulatore deflatie kan oplossen.
  Erger nog is de verdere tekortkoming doordat het bestaat met rente, en dus kan het geen terminaal falen oplossen, oftewel het onder water gaan van de valuta (dispositie), omdat rente nu eenmaal voortdurend en onomkeerbaar steeds meer van iedere unit van die circulatie aanwendt om die vervalste en kunstmatige schulden te kunnen betalen ten opzichte van het ondersteunen van de gewenste industrie. Het betekent daarom niets om oplossingen te pretenderen die geen oplossing bieden tegen inflatie, deflatie, en dispositie van het ruilmiddel.

 6. Uit de euro betekend ook uit de Eu.

  Eén munt betekend ook één regering
  Dus:
  A: Eén Europa met één regering en één munt
  0f
  B: Eén land met één regering met één munt.

  Een ratjetoe van div.munten EN regeringen in één EU werkt zeker niet. (Euro, kronen, ponden)
  Eén nederlandse munt EN een ratjetoe van regeringen werkt ook niet. (Den Haag en Brussel)

  In optie A wordt Nederland een verre Provincie en naar het (nog lagere) gemiddelde getrokken.
  In optie B is Nederland klein, maar wel flexibel en vrij.

  Ook al kost het wat geld om uit de Eu en de Euro te komen, met de vrijheid die je terug koopt, heb je in ieder geval de mogelijkheid om deze kosten weer terug te verdienen.

  Dus het antwoord is : Vrijheid

 7. Romee 12 verwoordt het vrij duidelijk .
  Zijn we WO2 en alle andere oorlogen vergeten ?
  Samen zijn we nu in de EU veel sterker .
  Er woedt thans een ernstige economische oorlog .
  Nederland is een klein maar gezond landje ,
  dat vooral afhankelijk is van doorvoer en export .
  En hier hoor ik vooral erg kortzichtige politiek , jammer .

 8. “Als wij onze welvaart willen behouden en internationaal een rol van betekenis willen spelen, dan zullen wij moeten samenwerken in Europa. Ook op de momenten, zoals in deze schuldencrisis, dat samenwerken pijn doet.”

  De drogreden is vrij onnozel en klassiek:

  – Om welvaart te bereiken, moet je samenwerken.
  – De euro is een van van samenwerken.
  – Om welvaart te bereiken moet je de euro behouden.

  Ik hoop ze niet als dokter tegen te komen, want dan krijg ik een chemokuur tegen een griepje.

  Hub Jongen [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Vilseledd [17]:
  Goed antwoord.
  Bovendien is “samenwerken” wel heel iets anders dan “moeten doen wat Brussel dicteert!”.

  Blijf wakker en vraag steeds wat politici met bepaalde termen bedoel.
  Samenwerken / solidariteit / vredesmissie / democratie / enz.

 10. Of we erop vooruit gaan of op achteruit kan geen rapport duidelijk maken.
  Lijkt me allemaal nattevingerwerk.
  Ook de kostenplaatjes zijn onzinnig en gebaseerd op politieke voorkeuren en hun stokpaardjes.
  Maar het belangrijkste waaraan voorbij wordt gegaan :
  Een eigen munt is een uiterst belangrijk stuk gereedschap voor je economie.
  Dat dient in kundige handen te zijn, anders gaat er meer kapot dan gerepareerd wordt.
  Dat is echt niet in deskundige handen zoals blijkt, Brussel heeft er helaas een puinhoop van gemaakt.
  En die puinhoop is niet even zomaar weggewerkt.
  Ook niet met het negeren van regels die men ooit zelf opstelde.
  Dreigement dat wie vertrekt uit de munt, ook uit de EU moet is gewoon chantage, want er zijn meerdere landen zonder die Euro.
  Terugkeer lijkt me ononkoombaar, en wel allemaal tegelijk.
  Project is dus mislukt, oorzaak : onkunde en achterklap bij invoering.
  De gulden herinvoeren en de Euro giraal handhaven lijkt nog het minst schade op te leveren, en de geldslang herinvoeren dus.
  Alles in laten storten lijkt me totaal niet nodig, maar dat risico bestaat wel als men blijft doormodderen.

Comments are closed.