Nederland heeft er weer een autoriteit bij, Voor Kansspelen. Die was er nog niet zo duidelijk.

Bijna is er nu voor ALLES een autoriteit en als je wilt solliciteren om ook autoriteit te worden, zul je heel creatief moeten zijn om nog een  mogelijkheid te vinden.

 

De kansspel autoriteit gaat nu bepalen wat allemaal “kansspelen” zijn. Hij bepaalt, geen gezeur! En hij bepaalt dan of jij je kansspelletje mag spelen als je eerst een vergunning van hem krijgt. Speel je toch zonder vergunning, dan bepaalt hij de boete die je moet betalen.

De groei van zijn departement wordt vanaf het begin goed opgezet: “Ook is er een kenniscentrum waar consumenten, gemeenten en maatschappelijke organisaties met hun vragen over kansspelen terecht kunnen.”(NOS).

Er is nog niet bekend of het leger controleurs al is gevormd, dus als je werkloos bent, zou ik maar vlug solliciteren!

De autoriteit gaat er voor zorgen dat de gokverslaving in Nederland verdwijnt. In hoeverre Internet en Facebook er ook onder vallen wordt nog bestudeerd.

Verder geen zorgen over de financiering van dat alles. Uw belastingcenten zorgen voor dit alles.

8 REACTIES

 1. Een toezicht van de overheid, om het monopoly van de overheid te doorbreken. Klinkt toch logisch!

 2. Eindelijk, zeg. Zo’n autoriteit werd eens hard nodig. Eindelijk controle en (vooral strafvervolging en) boetes op:
  Gokken door politici met garanties en geld geven aan failliete landen als Griekenland.
  Bankiers en politici straffen wegens het ongecontroleerd bijmaken van gokbiljetjes (valutabriefjes).
  Maar ik gok (oeps, zonder vergunning) dat je dit niet bedoelde, Hub.

  Maar serieus, het regime wordt steeds duidelijker en grimmiger in dit land. Steeds meer controle in de handen van werkelijk het meest incompetente soort mensen dta er is: ambtenaren en politici. Zonder de macht van wet en wapens achter hen, zouden het zielige mensen zijn.

  Ron Arends [3] reageerde op deze reactie.

 3. @MMAP [2]:
  Er stond afgelopen week ook een mooi stuk van Syp Wynia in de Elsevier: “Samen” is “Samen voor ons eigen” geworden. Alle particulier opgezette initiatieven (van zorg, scholing tot ontwikkelingshulp) zijn geconfisqueerd door de overheid.

  De top is vervangen door actieve partijleden van met name PvdA en CDA die slechts behoud van privileges op de agenda heeft staan en zichzelf daarvoor vorstelijk belonen. We zouden eigenlijk eens uit moeten zoeken en publiceren hoeveel ambtenaren en NGO’s er boven de Balkenende-norm zitten…

  Zo’n beetje 100% van alles in Nederland wordt geregeld door partijen waar nog geen 1% van de mensen lid van is. Quelle horreur!

 4. GEZOCHT : VIERDE MAN OM TE KAARTEN

  u zou straks wel eens strafbaar kunnen worden gesteld als dit soort nonsens van amerika komt overgewaaid… 😉 lol

  Regelmatige bijeenkomsten in je eigen huis verboden in VS!
  Door Redactie op 1 april 2012 – 21:0018 Reacties | 839 keer bekeken | Deze post afdrukken

  Waar meer dan 3 mensen vergaderen, moet je een boete betalen. In Orange County, Californië, is het verboden om regelmatige bijeenkomsten in je eigen huis te houden…

  Een regelmatige bijeenkomst van meer dan drie mensen op eigen terrein houden wordt daar als illegaal beschouwd. Ja, het gaat inderdaad over privé-eigendom. Dit verhaal gaat over bijbelstudies die thuis worden gehouden. Een verbod hierop is een brutale schending van de constitutionele rechten.

  Het lijkt erop dat dit ook geldt voor boekenclubs, theatergroepen of elk ander type van regelmatige bijeenkomsten, die ‘vrije’ mensen zouden willen houden in hun eigen huis…

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=gjJrmWbHM2I&w=420&h=315%5D

 5. Stuur minstens 50 % van de ambtenaren naar huis ,
  ze storen echt .
  En breek 60 % van de heiligen huisjes af ,
  die kosten handen vol geld .

 6. De autoriteit richt zich voornamelijk op aanbieders (bookmakers zoals unibet, betfair etc) en niet op de consument die bij een “illegale” aanbieder speelt zoals hierboven wordt gesuggereerd.

  Blijft natuurlijk wel treurig dat een dergelijk orgaan in het leven geroepen is om boetes uit te delen ipv te reguleren.

 7. Ze gaan ook bepalen wie er wel vergunningen gaan krijgen en wie niet bij de online casino’s.
  In België is er nu al een soort gelijke wet aan de gang en ook in andere landen als Denemarken zijn ze hiermee begonnen.

Comments are closed.