19 REACTIES

 1. Nigel Farage is de enige die het begrijpt in dat Neuroparlement. Ik zag Guy Verhofstad nog wat roepen, maar ja die verschrikkelijke Belgische Eurocorporatist is zo ver heen dat het hem allemaal boven zijn pet gaat. Verhofstad zal nooit de vrije markt of de economie begrijpen, afgaande op zijn discussies en verklaringen.

 2. Vreemd dat dit soort gesprekken nooit eens in onze MSM nieuws bulletins voorkomen. Want hij slaat de spijker op de kop met zijn opmerking dat Italie voor hun deel geld moet lenen tegen 7% om de spaanse banken bailout van 3% rente te voorzien.

 3. Zolang je blijft denken dat die mensen met een oplossing bezig zijn, denk je dat ze heel dom en onbekwaam zijn. Als je je realiseert dat ze bezig zijn een probleem te creeeren, wordt het allemaal een stuk logischer.

 4. En de toehoorders in die ruimte zitten schamper te lachen, met een uitgestreken smoelwerk vól arrogantie en één van die EU-kleautzakken zit vrolijk met zijn GSM’metje te spelen. Volgens mij weten ze dat Farage gelijk heeft maar “lachen ze de waarheid weg”. Wat een stel minkukels dat denkt een heel werelddeel te kunnen besturen (en redden?).
  Ik begrijp niet, dat 99% van dat stel ingeslapen eurocraten eens echt wat doet met hetgeen Farage hen keer op keer onder de neus wrijft. Wát een stel lamzakken zijn dat.

  Zé. [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Zé. [11]:

  Dat is een feit. psychopaten, sociopaten, narcisten. Het is een grote criminele bende. Ik ben blij met mensen als Farage. Maar ik blijf roepen. We moeten zelf meer doen. Ik weet dat niet iedereen het nut ervan inziet. Maar lets face it….De aanval is de beste verdediging. Als het te laat is, is het echt te laat.

 6. @Peter [15]: Natuurlijk had ik deze opmerking al verwacht van één van onze medereageerders.
  Onbekend blijft natuurlijk in hoeverre ik meedoe.
  Al vergaat het schip, mijn leven is dermate geconstrueerd, dat het gewoon doorgaat, tenzij er natuurlijk een bom op mijn dak valt.
  Ik heb weinig last van al hetgeen ik hier over NL en de EU lees.
  Ik zag dit zo’n 20 jaar geleden al aankomen, en heb mijn maatregelen getroffen.
  In mijn optiek maakt het wel veel verschil om hier te wonen i.p.v. in Vernederland. Namelijk als ik de meeste reacties hier lees dan is het er niet beter op geworden daar.
  Ik kan hier in ieder geval in de natuur leven en heb van enige roverheid, belastingsdienst etc geen enkele last.
  Ik ben zelfvoorzienend, onafhankelijk en behoorlijk vrij.
  De meesten hier op dit forum wauwelen wel een hoop over vrijheid, maar wie zet de stap?
  Ik lees weing reacties die dezelfde strekking hebben als de mijne, ergo, vaak krijg ik negatieve reacties, daar velen nog steeds menen dat vrijheid met geld en bezit te maken hebben, en laat dat nu juist niet zo zijn.
  Vrijheid zit in je hart, en verwerf je alleen dan als je de weg van je hart volgt.
  Ik heb dat gedaan, door 17 jaar geleden mijn huis van de hand te doen, mijn goede baan op te zeggen en in het diepe te springen. Ik heb er met de dag minder spijt van, wat ik trouwens nooit heb gehad.
  Zo, weer even genoeg om over na te denken en op te reageren, nietwaar?
  Ondertussen ga ik mijn pompoenen- en courgettepalnten verplanten, mijn bonenveld klaar maken en lekker een stukje door het mooie bos wandelen met de honden.

  Geluk zit in jeZelf,

  Vrede,

  Zé.

 7. @Zé:
  Vrijheid zit in het niet onder dwang staan van anderen. Daar helpt geld zeker een stukje aan mee, maar is absoluut niet zaligmakend. Bezittingen evenmin.

  Vrijheid zit ook niet “in je hart”. In je hart zit bloed en wat spierweefsel, voor zover ik weet. De rest is emotionele bulls!it en symbolieke prietpraat. Er zit geen liefde, haat of vrijheid in je hart. Je hart is een lichaamdeel dat het bloed rondpompt in je lichaam. No nonsense, no bullsh!t, geen zoefiezoefie zweeftevenpraatjes.

  Vrijheid is gewoon rationeel te meten: hoe minder dwang door anderen (en je eigen verantwoordelijkheid) opgelegd, hoe vrijer je bent.

  En geloof me, daarvoor hoef je ook niet voor uit Nederland weg. Je moet alleen een beetje de weg weten hoe je je kunt onttrekken aan een hoop van de bullsh!t. En dat gaat prima hoor, ook in Nederland.

  Zé. [18] reageerde op deze reactie.

 8. @MMAP [17]: Ieder zijn/haar weg, perceptie en begrip van vrijheid MMAP, uiteindelijk gaat het erom hoe dat je je eronder voelt, nietwaar.
  Ik heb daarin mijn weg gevonden, en voel me er reuze happy bij.
  iedereen mag zeggen dat ik niet in vrijheid leef, ik voel daar namelijk niets van, wat de ander daarvan vindt.
  Wat ik wel voel is hoe dat IK mijn vrijheid ervaar.
  Ik hoop dan ook dat jij je daar in dat drukke land vrij kunt voelen, dat jij ook jouw weg heb kunnen vinden.
  Ieder zijn haar eigen waarheid, vrijheid en geluk, en dan het liefst zonder een ander daarmee lastig te vallen, toch?

  Vrede,

  Zé.

 9. @Zé. [8]: De volgende reacties lezend was u wel aan boord, maar hebt u het schip 20 jaar geleden verlaten. Ik heb er geen behoefte aan zelfvoorzienend te zijn, ik geloof in de meerwaarde van dat iedereen doet waar hij of zij het beste in is en de overige dingen verwerft door vrijwillige handel met de opbrengsten van zijn inspanningen.

  Dat drukke land deert me niet, ik vind mijn leven prettig zoals ik het nu leid, afgezien van de onvrijheid door en de betutteling van de staat, die geen enkel legitiem fundament hebben, en ook geen enkele toegevoegde waarde, slechts afbraak.

  Ik hoef dus ook niet van het schip af, ik wens slechts de incompetente of zelfs kwaadaardige bemanning te verwijderen, voor de wal het schip keert, en de passagiers in vrijheid en beschaving hun geluk laten zoeken. Dat is voor iedereen anders, en zolang mensen elkaar met rust en in hun waarde laten is daar niets mis mee.

Comments are closed.