Als kind was ik geboeid door alles. Nieuwsgierig als ik was ging ik met mijn grootvader dagelijks de boeken in om te leren over het oude Egypte, Rome, de Kelten, de Katharen etc.  Hoe die mensen dachten over theologie en hoe we dat nu doen. Discovery channel en national geographic hielp een handje, maar wat ze niet vertelde is wat ons boeide. Maar nu, hoe denken mensen in deze tijd?

We leven in een tijd waarin Obama verklaard dat iemand niet zelf iets doet, maar dat alle andere dat mogelijk maken. Strikt economisch genomen is dat ook waar. Voor de kleine jonge aan de straat een limonade kraampje bouwt, heeft eerst iemand ijzer gedolven voor de spijkers die door een ander gemaakt zijn, die door een vervoerder naar de winkel zijn gebracht waar een ander ze aan het jochie verkocht. Het zelfde gaat op voor het hout en alle andere dingen.

Echter de kraam, is het product van de inspanningen van de jongen die geld gekregen heeft of er voor gespaard heeft om het te kunnen bouwen. Dit willen politici en zogenaamde intellectuele vandaag de dag ontkennen. Als in Atlas shrugged worden de successen van mensen verafschuwd en afhankelijkheid gepromoot. Natuurlijk met politici voorop waar mensen afhankelijk van dienen te zijn.

Een goede illustratie van de nieuwe trend is die begon bij o.a. Zecharia Sitchin en zijn boek de 12e planeet. Waarin Annunaki volgens oud sumerische tabletten de mensen geschapen hebben. Annunaki zou betekenen “ zij die uit de hemelen komen”. Het programma “ Ancient aliens”  neemt deze theorie van een man die sumerische en akkadische teksten met elkaar mixt om tot die conclusie te komen de moderne tijd in van het “ weg met ons intellectuele vermogen” tijdperk.

Wat is er gebeurd dat men niet meer in staat is te geloven dat Da Vinci een genie was, dat de mens met zijn wilskracht en ambitie niet kan bereiken wat wij bereikt hebben in duizenden jaren. Jawel mensen het is terug bij af. Dat waren wij niet, dat kunnen wij niet. Het is een buitenaards wezen die er voor zorgde. Ze negeren alle feiten die op tafel liggen om dat aannemelijk te maken, zoals het ontkennen van kunst en cultuur onder de neanderthalers waar wel degelijk bewijs voor is. Alles om aannemelijk te maken dat wat wij gedaan hebben niet een product is van ons intellect maar dat het ons verteld moet zijn.

Einstein heeft niet zelf zijn ideen bedacht, dat is hem ingegeven door buitenaardse wezens. Da Vinci was geen genie, hij heeft informatie gekregen van buitenaardse wezens.

Het tijdperk is aangebroken wanneer de intellectuelen, politici en zelfs wetenschappers alles inzetten om de mens wijs te maken dat zij zelf niets kunnen. Dat er een hogere macht moet zijn die alles mogelijk maakt. Maar vooral.. waar wij van afhankelijk zijn als mens.
De staat opereert zo evengoed. Het laat mensen geloven dat zij niets hebben wanneer zij geen enorme bedragen onder dwang afstaan. Zo successvol zelfs dat zij hun vrijheid opgeven omdat zij immers zelf niets kunnen maar door de genie die de staat heet wel het product kunnen krijgen van een maatschappij die zij verlangen, nouja dat geloven zij.

Wanneer ik naar dat programma kijk zie ik iets terug, wat vele mensen onbewust nu nog steeds doen met geloof en ook het geloof in een staat, wat net zo goed een geloof is die niet gebaseerd is op feiten. Het is een excuus maken voor dat waar zij zich niet bewust van zijn. Een met de paplepel ingegoten intellectuele luiheid.

http://www.youtube.com/watch?v=DqGsjntdhjQ

Er barst een vulkaan uit… God moet ons redden want wij kunnen het zelf niet.
De Economie gaat er aan.. laat de staat ingrijpen…wij kunnen het zelf niet.
Er is te weinig voedsel.. laat de staat er voor zorgen, zelf kunnen wij dat niet.
Het is een droog seizoen geweest.. laat de goden zorgen voor regen.
Zien we waar wij mee bezig zijn als groep mensen? Wij worden afhankelijk gemaakt en gehouden door sprookjes. Of je het nu de astonautentheorie noemt, Christendom of Islam, socialisme of liberalisme. Zij zijn allen denkwijzen die zeggen.

“ jij bent niets, alles wat je hebt is je gegeven door een hogere macht of mechanisme dan jij zelf” .

Dit stoort mij, want ook zoals het boek Atlas Shrugged illustreerd, blijven wij overgeleverd aan middelmaten, waarin ambitie, nieuwsgierigheid en het intellectuele vermogen niet worden benut of aangemoedigd, maar verstomd blijft door de paternalistische woorden van mensen die uit zijn op macht.
Want alleen iemand die niet in staat denkt te zijn voor zichzelf te denken en te handelen, zal ten prooi vallen aan de misplaatste filantropie van een ander. Goedwillend of kwaadwillend.

Maar hij verliest daarmee ten alle tijden zijn “ mind” . Dat wat hem of haar uniek maakt als mens, waarin enorm veel potentie schuil gaat.

En zoals mijn grootvader zei, bij alles wat je ziet, bij alles wat je hoort. Trek alles in twijfel.

“ Geloof nooit iets, geloof is gevaarlijk. Je neemt iets aan wat een ander denkt te weten. Geloof niets, zorg dat je weet.”

En dat is nu juist waar deze manier van denken zoals Obama, zoals Ancient aliens, je van wil weerhouden. Weten, ontdekken en je potentie als mens benutten.

http://www.youtube.com/watch?v=xMewhT3e9ow

 

6 REACTIES

 1. jij hebt dit artikel niet geschreven want Al Gore heeft het internet uitgevonden.

 2. We are the world, we are the aliens !
  (but some are more Alien than others . . . )

 3. Het aardige is dat het sprookje van Sitchin ons mensen als slaven schetst van de Annunaki. Mensen moesten goud delven voor de Annunaki… En kijk ’s wat we over de hele wereld doen? We betalen ons scheel aan belasting aan middelmatige figuren….

  Verder een leuk artikel hoor.. Compliment.

  Wees lief voor uw dierbaren

  Pendragon

  Hoc Voluerunt [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hoc Voluerunt [4]: Ik fantaseer wel s mee in de gedachten lijn van Sitchin… Stel nou s dat ie gelijk heeft… En stel nou ook eens dat er een bloedlijn te ontdekken is vanaf het moment dat de Annunaki kwamen en hun eerste slaven en leiderslaven maakten… Zou je een heel aardige these over kunnen opzetten tot en met de familie Bush, Windsor en zo…

  Pendragon

  Hoc Voluerunt [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Pendragon [5]:
  Dat gebeurt helaas te vaak.. Stel nou eens dit ( je maakt een aannamen) en dan zou dit en dat zus en zo uitpakken en het wordt een hele wetenschap en voor waarheid verkondigd.. ales lijkt ook waar… alleen is je begin aannamen verkeerd en dus valt alles in het niet!..
  Hoe denk je dat het idee god ontstaan is en religie?
  Originele foute aanname.

Comments are closed.