vrijdag, 21 september 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Mensen, dit is echt waar: (hoe idioot het ook klinkt)

De demissionaire minister van Financiën, JanKees de Jager wil nog graag een aantal nieuwe wetten invoeren. Nieuwe zorgwetten;  nieuwe betuttelingwetten om het hulpeloze Nederlandse volk te beschermen tegen de boze bankenwereld. En de verwachting is dan gerechtvaardigd dat dergelijke wetten er voor alle bedrijven en zakenmensen en ondernemers ook zullen komen:

De bedrijven worden verplicht om het belang van de klant boven hun eigen belang te stellen.

Het bewijs van dit geniale beleid staat in NOS-bericht:

“De Jager: klant bij bank centraal”

Ja, de ondernemers krijgen zelfs een zorgplicht!! Het staat nog open hoever die zorg zich zal gaan uitstrekken, maar reken maar dat dat in de toekomst heel ver zal gaan. Geen grens aan uw fantasie!.

Om te zorgen dat dat allemaal goed komt zal de AFM (Autoriteit Financiële Markten) nog meer bevoegdheden krijgen en zal het personeel uiteraard weer aanmerkelijk worden uitgebreid. Want zoiets moet natuurlijk goed gecontroleerd worden.  Hetgeen ook prima is voor de werkgelegenheid!

Iedereen zal het dan ook jammer vinden dat JanKees van het CDA is en niet bij de club van Rutte of Samsom hoort.

Maar nu de man zulke briljante ideeën heeft, vinden Mark en Diederik misschien wel een weg om hem te handhaven als Minister van Financiën. Voor een paar aarts-ritselaars zal het niet al te moeilijk zijn om dat te regelen.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Overheid, Rechten, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Naam * schreef op : 2

  @Anno Zijlstra [1]:
  Hoe veel keer per week moet je buigen voor het portret van de koning van Thailand? Ouwe trol 😉

  On topic
  Ach die Jan Kees. Hij is een gewoon een rancuneuze net-niet-gelukt-ondernemer. Ik hoorde dat de Hema in Osdorp (Amsterdam) verkopers zoekt voor de hoofddoekjes-afdeling. Echt iets voor jou JK. Hero, lees je mee?

 2. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  @Anno Zijlstra [1]:
  De Jager denkt er ook over om de wet te veranderen waardoor ook Nederlanders in het buitenland hun hele leven moeten blijven meebetalen. Net als Amerikanen.
  Maar dan tegen dubbel tarief.
  Goed idee?

  rob [11] reageerde op deze reactie.

 3. Dave schreef op : 4

  Als De jager echt zo bezorgd is over het financiele welzijn van de Nederlandse burger dan zou hij een wet moeten afvaardigen waardoor de Nederlander gestimuleerd wordt om te sparen in fysiek goud.

  Maar het welbevinden van de burger interesseert lakeien als De Jager niet. Ze hebben opdracht gekregen om het europyramidespel wat welvaart van de burger transporteert naar de top te handhaven.

  Laat gerust uw eurootjes op de bank staan Nederlandse schaapjes, de overheid waakt over u..

 4. alida schreef op : 5

  Dave,
  Laat gerust uw eurotjes op de bank staan Nederlandse schaapjes
  Jan kees is er als de kippen bij om je leeg te plundren

 5. Igor schreef op : 6

  Kan bankiers toch moeilijk als “ondernemers” zien, niet dat wetten helpen maar in mijn beleving zit er toch wel een wereld van verschil tussen het eerlijk verdiende geld van echte ondernemers en het makkelijk verdiende pardon “geroofde” geld van banksters.

  Filosoof G&R Eigenwijs [8] reageerde op deze reactie.

 6. John schreef op : 7

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze de economie bewust, en met opzet, heel langzaam kapot aan het maken zijn.

  frank [10] reageerde op deze reactie.

 7. Filosoof G&R Eigenwijs schreef op : 8

  @Igor [6]:

  Je maakt toch zelf uit waar je je geld leent.
  In Rusland of ergens anders in de wereld.
  Als je je aan de afspraken houd, zijn de moeilijkheden niet groter
  dan hier.

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 8. frank schreef op : 10

  @John [7]: dat komt omdat je geen kaas hebt gegeten van elementaire economie. Willens en wetens hebben we de afgelopen 40 jaar niets anders gedaan dan moedwillig torenhoge schulden opbouwen omdat we met zijn allen in de illusie wilden verkeren dat het telkens een beetje beter en meer moest zijn zonder dat daar daadwerkelijke uitvindingen aan ten grondslag lagen. Aan de demografische piramide is al decennia te zien dat ons pensioenstelsel onhoudbaar is, maar er is niets aan gedaan. laksheid dus. de boel wordt niet bewust kapot gemaakt. we proberen tegen beter in de status quo te handhaven en die breekt ons nu op allerlei terreinen op. met moedwillig de boel slopen heeft dat niets te maken. maar ja, complotdenkertjes he….

 9. rob schreef op : 11

  @Hub Jongen [3]:

  Hallo Anno,

  Lang niet meer van je gehoord!
  Tja, als we nu eens zien hoeveel materieel er is, kan er toch niet echt sprake zijn van een crisis!
  Alleen de financiele wereld is kennelijk in een crisis geraakt en daar wensen zij niet onder te lijden.
  De burger is gewoonte getrouw heel makkelijk alles op de mouw te spelden dus gaat iedereen maar braaf de broekriem aanhalen.
  Zo zit dat echter niet!
  Als een bank een private onderneming is en de bakker om de hoek ook, dan moeten beiden dezelfde rechten en plichten hebben. Tenzij de ‘volksvertegenwoordiging’ een vuil spelletje speelt. laat ik dat nou net denken.

 10. Eddie Willers schreef op : 12

  Let op! De Jager spreekt over een inspanningsplicht, niet een rendementsplicht! Makkelijk he? Voor grote bedrijven is de extra administratieve last geen probleem. Voor nieuwkomers wordt het nog een beetje moeilijker. Lekker toch voor die grote logge staatsbedrijven, minder concurrentie!