Er broeit wat.
Na een laag aantal stemmen voor de Libertarische partij is er in plaats van verslagenheid een vlammetje gaan branden bij de meeste van de Libertariers in Nederland.

De Libertarische Partij is immers “Here to stay”.

Maar om nu Nederland om te vormen via de politiek blijkt moeilijker dan gedacht.
Mensen zijn niet geïnformeerd en eens te meer blijkt dat deze verkiezingen wederom een grote farce zijn. Waarbij Rutte zijn “enge rooien” een knipoog geeft en de politieke hormonen door z’n vaten racen bij het aanzien van de zeteltjes die Samsom heeft.

Gooien we de handdoek in de ring als Libertariers? I think not!

Stelt u zich eens voor.

Een huisje in de zon op een palmenstrand. Geen belastingen meer en geen zorgen over de overheid in Nederland en hoe deze zichzelf aan het opvreten is en alle inzittende. Geen EU die daar boven staat te hijgen om meer regeltjes op te leggen en meer macht te krijgen.
Importeren uit alle hoeken van de wereld en exporteren van alles wat er goedkoop geproduceerd kan worden simpelweg omdat meer mensen er kunnen werken door geen of extreem lage regeldruk.

Rijke mensen in Monaco kijken gretig naar een nieuw plekje op de wereld waar men werkelijk vrij is en waar hun geld ongemoeid blijft en volledig verborgen van de grijpgrage handen van de overheden van de wereld. Zoals het verleden ons leert zullen zelfs overheden onder die voorwaarden hun rekeningen daar afsluiten.
Binnen enkele decennia een grote stad waar men zelf kan bepalen hoe en wat ze bouwen. Waar de creatieveling bedrijven aanschrijft om aan “urban farming”te doen, waar mensen zonder de initiatie van geweld met elkaar handelen. Waar de persoon die dat niet doet enorm uit moet kijken.
Waar iedereen de verantwoordelijkheid voor zijn vrijheid en welzijn zelf draagt samen met de mensen die zich hier vrijwillig voor in willen zetten.
Vrede in anarchie!

Waar men werkelijk solidair is voor de buren vrienden en familie en vrijwillig de mensen helpt waar zij om geven. Of niet en de sociale consequenties dragen.

Het gaat tijd worden om andere stappen te overwegen dan de muur van de overheid met een moker neer te halen. Steen voor steen.  Misschien is het wel beter om onze eigen vrijstaat uit te roepen.
Vrijstaat Bonaire!

Iedere Nederlander en zelfs Europeaan mag er heen en met genoeg mensen, wie weet. Het enige wat we zouden hoeven doen, is vestigen, samenspannen en onafhankelijkheid uitroepen tegen het geweld van de overheid. Laten we eens zien wat er zal gebeuren als de productieve en ambitieuze mensen, de mensen met een geweten, zich onttrekken uit de Nederlandse en EU samenleving.

En nog lekker in de zon ook.
Viva Bonaire!

 

 

 

 

 

 

30 REACTIES

 1. Dichter bij huis zouden vrijheidsgezinde mensen eens kunnen kijken hoe kampers (die van de woonwagens) de zaken aanpakken. Ambtenaartjes schijten 7 kleuren stront voor kampers en komen er alleen als dat met veel machtsvertoon kan.

  Hoe gaan intussen de dingen in Midden Amerika? in Panama timmert (-de?) men aan de weg. In Costa Rica (als ik het goed heb) komen er een soort economische vrijzones.

 2. Een vrijstaat is een vrij kansloze onderneming die al meerdere keren is geprobeerd. De enige succesvolle, tenminste, als je een ruime definitie van succes hanteert, is geloof ik Sealand: http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Sealand
  Daarnaast de nodige gefaalde libertarische initiatieven:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Atlantis
  http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Minerva
  http://en.wikipedia.org/wiki/Principality_of_Freedonia

  De bestaande staten als Liechtenstein en zelfs Zwitserland worden onder grote druk gezet om bijvoorbeeld bankgeheim op te heffen dan wel te beperken, dus een nieuwe staat zal dat ook niet kunnen realiseren.

 3. Ik vind het artikel wel wat voorbarig, maar de tendens is goed en leuk.
  Het is normaal dat “Nederland om te vormen via de politiek blijkt moeilijker dan gedacht”, dat is precies de bedoeling van democratie (extremen filteren). Je kunt dat ook niet zeggen na 1 verkiezingsdeelname waarin de LP precies 5 maanden de tijd heeft gehad om als marginale en slecht georganiseerde vereniging zichzelf en de kiezers te vinden. Daarnaast kun je ook niet echt spreken over “we gaan met z’n allen”, want het project waarnaar de banner refereert is helemaal niet zo groot.

 4. @Hub Jongen [11]:

  New Hamshire heeft meer dan 1 miljioen inwoners, Bonaire heeft 15 duizend. In het geval dat enkele duizend libertariers/anarchisten naar bonaire zouden emigreren, dan heb je al een aanzienlijk zeggenschap in het doen en laten van het eiland, laat staan als er ook andere EU libertair geintereseerden mee willen gaan. De eiland is kompleet overneembaar door simpile met enkele duizenden er naar toe te imigreren, iets wat niet snel zou kunnen bij New Hampshire.

 5. @a bos [12]: Hoe verklaart u dan dat er in de geschiedenis stabiele anarchistische samenlevingen zijn geweest? Met name in de vroege middeleeuwen was dat het geval. Ierland kende honderden jaren geen centraal gezag. In zuid-oost azie waren grote gebieden niet in handen van een staat. Bewust kozen mensen ervoor om buiten de muren van de staat te wonen. Het Duitse Frisia had in die periode formeel wel een overheid. In de praktijk was die er niet. Er heerste welvaart en vrede. Hetzelfde gold in “The not so wild wild west”. In grote delen van de VS was er gedurende de een deel van de 19e eeuw alleen op papier een overheid. Zaken als rechtspraak en bescherming van leven en eigendom werden er met succes door private partijen geregeld. Itt het beeld dat er over die periode heerst (met name ingegeven door de western films) was het een relatief rustige periode. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen misdrijven gepleegd werden. De problemen op dat gebied werden juist erger in de meeste gebieden, toen de overheid zich met bescherming ging bezighouden. Overigens waren er ook minder succesvolle anarchistische samenlevingen. IJsland was gedurende de vroege middeleeuwen een stuk minder stabiel. Maar de voorbeelden bewijzen dat een anarchistische samenleving niet per definitie instabiel hoeft te zijn.

 6. @Rob ter Horst [7]:

  Uit wijken is vaak effectiever dan strijden.

  Het kan geen kwaad de zaken eens wat nader te bekijken.
  En te zien wat een ieder zoal gemeen heeft met de ander.
  Zodat er ge inventariseert kan worden en hoe dat op een zo ordelijk mogelijke wijze te verwerken.

  En een anarchist verdraagt geen gezag maar wel leiding
  en stelt daar eisen aan, zo verloopt het bij mij over het algemeen.

  Wie wil het beheren en hoe regelen we dat.

 7. Overigens is Bonaire sinds twee jaar een (bijzondere) gemeente van Nederland en heeft het, ondanks allerlei afwijkingen die voornamelijk zullen worden weggewerkt in de nabije toekomst, als puntje bij paaltje komt geen reet over zichzelf te zeggen. Het enige echte voordeel wat op termijn waarschijnlijk blijft staan is het niet deelnemen aan de Schengenzone, maar immigratie is waarschijnlijk een libertarische splijtzwam.

  Conclusie: We kunnen onze democratische minicoup beter in de Gemeente Schiermonnikoog organiseren. Ook veel strand en maar 930 bewoners om onder de duim te houden. Ik voorzie 80% LP bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen!

  Alex [25] reageerde op deze reactie.

 8. @Frits [22]:

  Voordeel van Bonaire boven Schiermonnikoog zijn; betere stranden, schoner zee, Dominicana’s, zon, weer, en fysiek verder van de centrale overheid en zijn politie macht (zit een oceaan tussen), dus minder controleerbaar.

 9. Slecht plan, er wonen al 14k mensen, ik denk dat een onbewoond eiland minder kansloos is.

Comments are closed.