DEN HAAG – Iets meer dan de helft van het goud van De Nederlandsche Bank ligt opgeslagen bij de Amerikaanse Federal Reserve in New York.

Deze informatie van Nu.jij werd ons toegezonden door een trouwe regelmatige Vrijspreker-fan die weet dat onze petitie (die nog niet eens aangeboden is) ook in Den Haag  twijfeltjes begint te zaaien.

 

Onze petitie wil gewoon zeker maken dat ons goud er echt nog is.
Daarna kunnen we werken om het naar Nederland terug te halen.

In deze wispelturige wereld waarin politici constant bezig zijn meer macht  naar zich toe  te trekken, en de burgers steeds dommer te houden, is het erg belangrijk te weten waar we echt aan toe zijn.

Die kennis, en zekerheid,  is primair;  daarna is te beslissen wat er moet/kan gebeuren.

20 procent van ons goud ligt bij de Canadese centrale bank in Ottawa, bijna 20 procent ligt in Londen en slechts 11 procent ligt bij DNB in Amsterdam. Dat meldt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in antwoord op Kamervragen van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.

Aanleiding voor diens vragen waren berichten dat Duitsland laat controleren of de eigen goudstaven die in het buitenland liggen, daar ook echt fysiek ter plekke liggen.

Dijsselbloem, de minister van financiën, vindt dat voor Nederland niet nodig, omdat het goud ligt bij centrale banken met een ”uitstekende staat van dienst” en DNB elk jaar verificaties krijgt van de accountantsdiensten van de centrale banken waar de staven liggen opgeslagen.
Duitsland is kennelijker veel reëler dan de goedgelovige Nederlanders.

Vrij stom nu de financiële wereld zo sterk in beweging is.
Waarom niet even zorgen dat je 100 % zeker bent?

Door het weigeren om even met die Amerikanen een echte controle te regelen, creëer je argwaan. Bij veel libertariërs om te beginnen. Zolang die openheid niet geleverd wordt, blijven we denken WAAROM NIET?

Als u de petitie die om die openheid vraagt nog niet getekend hebt, ga naar:
http://petities.nl/petitie/openheid-over-de-nederlandse-goudvoorraad

–1–teken dan en doe mee met de 1591 die u voorgingen, en dan
–2,  probeer meer ondertekenaars te vinden.

Hoe eerder we er bij zijn,  hoe zekerder kunnen we maken dat als de financiële situatie straks echt uit de hand loopt, er nog iets van echte waarde over is.

7 REACTIES

 1. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat zij daar ook tungsten opslaan.

 2. Geloof mij nu maar daar zal niets meer liggen. De elite heren van de Fed kunnen maar een ding en dat is de mensen belazeren en de oorlog in sturen! De tijd na de WOII en de geschiedenis daarvoor is het bewijs, dat je met open ogen wordt belazerd, maar de meeste willen het niet geloven en werken zelf met dit systeem mee tot zij zelf klem komen te zitten, maar dan is het te laat.

 3. Er bestaat geen enkele garantie dat toekomstige wetgeving in de USA de export van goud niet onmogelijk zal maken.
  Overigens wordt de betekenis van goud steeds geringer.
  Deed vroeger een oorlog of een inval hier of daar de goudprijs vaak flink stijgen, dit is nu niet meer het geval.
  En in geval van een dreigend conflict kom ik met goud in mijn broekzak niet verder dan de eerste detector op een luchthaven.
  Hugo van Reijen

 4. Waar het omgaat is, is het aanwezige goud onbezwaard. Niet uitgeleend, geleend, geleasd, verpand etc.
  mvg

 5. Nou, zoals ik al schreef, met 4 andere actievoerders (waarvan 1 al gevonden), een paar spandoeken, en iemand die foto’s maakt.
  Eventueel met JDTV voor een filmopname. (ze hebben al interesse getoond)
  Met Max Keiser heb ik geen afspraak nodig, ik weet nú al dat hij zal smullen van zulke foto’s.

  Nou Hugo, ik denk dat ik vraag over met wie ik nu een afspraak heb gemaakt nét zo goed be-antwoord heb als centrale banken altijd antwoord geven over hun goudvoorraad als er geen kamervragen aan de orde zijn.

  Oja, doe je trouwens ook mee, dan kan ik je ook op de lijst zetten.

Comments are closed.