Failliet1Zelfs de Franse minister, Michel Sapin, heeft dat uitgebreid verklaard en velen (even)  wakker geschrokken.
Zo verbazend is dat niet. Ook Nederland is failliet. Nederland heeft een staatsschuld van 417 miljard.

Dat betekent dus € 25.000.- schuld per persoon (€ 50.000.- per werkende).
(zie de lopende staatsschuldteller op de voorpagina van de Vrijspreker)

Alleen aan rente kost dat € 10.000 miljard per jaar.

Zelfs al praten ze over “bezuinigen”, ook nu nog stijgt deze schuld met 810 euro PER SECONDE.

En zolang je meer blijft uitgeven dan je binnenkrijgt, wordt schuld (en faillissement) alleen maar groter.

Hoelang is dat vol te houden?
Kunnen overheden maar geld blijven drukken? Zeker in de huidige maatschappij hebben ze daar niet eens papier voor nodig. Wat “digits” intypen en je bent klaar!. Zodra het aantal nullen of cijfers te groot wordt, kun je er altijd weer een stuk of zes afschrappen. Of niet?

Zolang de politici miljarden euro’s betalen aan: Afghanistan, Libië, Mali, EU, Ontwikkelingshulp,Subsidies en dergelijke, zal er nooit een oplossing komen.

Dit betekent ook dat elke werkende eerst € 50.000,- moet verdienen voordat hij zelf wat mag houden voor zichzelf !

Waar gaat het wanneer uitmonden in paniek, hyperinflatie, chaos of wat?

17 REACTIES

 1. Dit systeem loopt vanzelf spaak want dit kan zichzelf niet in stand houden. Er is maar 1 uitweg en dat is stoppen met banken overeind te houden en regeringen en vooral met de euromunt. Laat alles maar instortten zodat we kunnen overgaan naar het nieuwe systeem van b.v. Nesara wat al klaar ligt sinds 2001 en o.a. ondertekend is door ex-president Clinton. Hierin krijgt iedereen op deze wereld een geldbedrag wat nodig is om van te leven zonder honger en armoede waardoor er ook geen arm en rijk meer is en geen onderscheid. Klik voor uitgebreide info maar eens op; wat is en betekend Nesara!

 2. Volgens mij bedoelt de schrijver van dit artikel 10 miljard of 10.000 miljoen en niet 10.000 miljard wat uitkomt op 10 biljoen. Beetje te veel qua rente per jaar voor Nederland. Maar maakt verder niet zo veel uit, het gaat erom dat het veel is. Veel te veel. Ik heb dat vroeger nooit begrepen hoe je zoveel schuld kunt hebben en op kan bouwen terwijl je dat nooit terug kan betalen.

  En als ik die staatsschuldteller mag geloven, komt er ieder jaar 25 miljard aan schuld erbij. Dat is dus 3000 euro extra per jaar voor werkende mensen. Ongelooflijk, dat wij dat als mensen toe laten. Waarom zijn er geen protesten? Gaan mensen pas echt de straat op als niet meer kunnen eten of wachten ze af totdat Nederland in elkaar stort.

  Adam [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Vrije gast [2]:

  “Gaan mensen pas echt de straat op als niet meer kunnen eten of wachten ze af totdat Nederland in elkaar stort.”

  Je slaat hier de spijker op de kop. De meeste mensen hebben geen benul van de omvang van staatsschuld, omdat het collectieve schuld is. Als er elk jaar een rekening van 3000 euro op de deurmat zou vallen zouden er allang protesten zijn uitgebroken.

  Het is dus helaas wachten tot het slechter gaat. Of zoals Gereld Celente het zegt: “When people lose everything and have nothing left to lose – they lose it.”

 4. Frankrijk is pas failliet als het schulden niet meer kan betalen. Het land is pas zeer recent van zijn AAA status afgeschopt, dus dit is weer sensationalisme. Maarrrrr… het land gaat wel degelijk failliet als het doorgaat op de ingeslagen weg, zoals trouwens alle ‘westerse landen’, van Japan tot de VS, UK, F en NL. Er zijn maar twee grote landen die op de oude voet kunnen doorgaan, zonder ingrijpende hervormingen en dat zijn, surprise, surprise, in eerste instantie Italie en, minder verrassend, Duitsland op de tweede plaats.

  http://www.welt.de/wirtschaft/article13756193/In-dieser-Bilanz-steht-Italien-in-Europa-am-besten-da.html

  NL is er erger aan toe dan F. De VS zijn een totale basket case met een getal van 1300, maar die worden nog even overeind gehouden door die Bretton Woods reserve currency dollar. Als die niet meer wordt geaccepteerd zijn de VS het eerste land dat implodeert en terugvalt naar Oekraine-niveau.

 5. De consequentie is gewoon dat er zeer ingrijpende veranderingen staan aan te komen. De japanse minister van financien Aso (72) heeft al gevraagd of de oudjes aub wat eerder willen doodgaan. Op het programma staan: grote kortingen op uitkeringen, verhogen pensioenleeftijd, onbezoldigd inschakelen uitkeringstrekkers voor maatschappelijke taken, grote kortingen op de zorg en weigeren van dure ingrepen vanaf een zekere leeftijd, aanmoedigen vd vrouwtjes op een carriere achter het aanrecht, losser maken euthenasieregels, pil van Drion in het ziekenfonds, verplicht huisvesten van oudjes door de kinderen (drie generatiegezinnen). Belastingverhoging.

  Leuker kunnen we het niet maken.

 6. @Hoc voluerunt [8]:

  Probleem is dat schuld in dit fiat-geldsysteem tevens bezit is, bijvoorbeeld bezit van pensioenfonden. Dus schuld wegstrepen heeft enorme gevolgen voor de pensioenen.

 7. @jhon [3]:

  Vergeet niet dat de schulden enkel representeren wat al verbruikt is. Dwz de schulden representeren verdwenen rijkdom. Deze rijkdom staat nog ergens op de boeken, bijvoorbeeld pensioen fondsen.
  De tekorten staan voor toekomstige belasting innamen die zullen worden gebruikt om de verdwenen rijkdom weer aan te vullen. En daarvoor staat natuurlijk het politie apparaat garant.

 8. @Bob [12]:
  “Als er één schaap over de dam is………(Bea), volgen er meer. Er staat ons inderdaad nog wat te wachten, denk ik.”

  Vergeet het maar. Er staat alreeds een volgende Koning in de startblokken. Andere naam, zelfde merk.

  Merk is: Stukje symboliek om de Nederlanders te laten geloven in de staat. Met alle rituelen die er bij horen. Want rituelen laten mensen geloven.

 9. Graag wil ik het volgende punt ter discussie stellen:

  Quote (ikkuh):
  “Als je kan stellen dat een staat, in tegenstelling tot een bedrijf, niet failliet kan gaan. Ondanks de enorme schulden is geen enkele staat tot een einde gekomen.

  Wat geeft een staat het voorrecht om niet failliet te kunnen gaan?

  Kan je dan niet stellen dat het huidige idee achter het begrip staat allang failliet is?”

 10. Flauwe kul, een land kan wel degelijk failliet gaan, zie USSR, IJsland en Argentinie. Betekent dat ambtenaren geen geld meer krijgen, geen pensioenen en uitkeringen meer en vele mensen worden nagelknipper, kapper of fitnesstrainer, allemaal met weinig of geen omzet. Kan jaren duren voor het economische leven weer oppikt, het is een grote ramp met kans op revolutie, denk aan 1792 en 1917.

 11. “Zolang de politici miljarden euro’s betalen aan: Afghanistan, Libië, Mali, EU, Ontwikkelingshulp,Subsidies en dergelijke, zal er nooit een oplossing komen.”

  Ontwikkelingshulp kost niet zoveel maar lost ook vaak weinig structureel op. Als we nu gewoon eens even lekker ophouden met landen kapot schieten (mensen zoals jij en ik met een andere taal) en leegroven hoeven we geen geld te sturen.
  Het euro probleem is niet op te lossen, het systeem zal vallen hoe dan ook.

  Zolang wij als burgers blijven denken, hopen (en onze verantwoordelijkheden afschuiven) dat de politiek met werkende oplossingen komt zal er weinig verbetering komen.

  Wij als burgers weten hoe het er in het echte leven aan toe gaat, daar hoeven geen dure, jaren lange onderzoeken naar gedaan te worden.
  Wij kunnen het zelf beter.

 12. @Hoc voluerunt [8]: Groot gelijk. Het is maar een GELOOF dat geld van ons. Zolang we er alles in ons hele leven aan koppelen zullen we heel veel onnodige ellende ervaren.
  Erg jammer dat veel mensen geloven dat ze consument zijn.
  NEE we zijn en mogen zijn:

  MENS!

Comments are closed.