Is dit iets om over na te denken? Wie heeft advies/ideeën?

Howard_change_

37 REACTIES

 1. @Patrick [30]:
  Tenzij je handenwrijvend het hoofdkantoor van de SP binnenloopt (Lef heb je dan wel) valt het wel mee.

  De meeste mensen zijn namelijk niet zo enorm politiek actief, en hebben daar ook niet diep over nagedacht. Hun mening is meer iets wat de door de omgeving (mensen, media en andere propaganda) aangereikt is.

 2. EN TOEN:

  Er zijn hier al heel wat hoopgevende goede reacties geplaatst.
  De kust is nu om er wat mee te DOEN.

  Ergens komt een moment dat de activisten die het voldoende met elkaar eens zijn, eens bij elkaar kunnen komen om de acties te bespreken.

  0—Zijn we al zover? Of kunnen we per e-mail nog dichter bij elkaar komen.(Omdat we onze tijd zo efficiënt mogelijk moeten besteden)

  arvr: “Ik heb een concept, een site waarbij we het libertarisme gaan uitleggen aan de “gewone man”. Ik vind jouw punt in het artikel interessant en denk ook dat dat de weg is die we moeten gaan. ”

  Met dat uitleggen ben ik het helemaal eens.
  Met die NIEUWE site nog niet.
  Ik ervaar wat het me kost om de Vrijspreker in de lucht te houden. Dat is behoorlijk meer dan een volle dagtaak!!

  Ik denk dat we onszelf te veel versplinteren als we nu in dit stadium weer met een nieuwe site komen.
  Ditzelfde kunnen we nu beter doen door de mogelijkheden van de Vrijspreker ervoor te gebruiken.

  Beginnen met alles te doen wat die nieuwe site wil doen, maar als een afzonderlijke “rubriek.”

  Dan blijkt vanzelf of het zo sterk wordt dat er een compleet nieuwe site gewenst is.

  0—– Wie zou aan deze nieuwe rubriek willen meewerken, of zelfs mee leiding aan willen geven??
  De naam van de rubriek zou al kunnen zijn:
  url : watislibertarisme (.nl) Of nog meer wijzen op een betere, welvarender wereld , die wijst op persoonlijke voordelen van de deelnemers.

  0—– Wie kan ideeën / voorwaarden geven waaraan deze rubriek moet gaan voldoen? Ik kan dan intern nagaan of dat allemaal mogelijk is.

  arvr [34] reageerde op deze reactie.
  Bubbelprikker [36] reageerde op deze reactie.
  arvr [37] reageerde op deze reactie.

 3. Prima Hub, let’s go!

  Quote:
  “Met die NIEUWE site nog niet.
  Ik ervaar wat het me kost om de Vrijspreker in de lucht te houden. Dat is behoorlijk meer dan een volle dagtaak!!”

  Beide url’s (watislibertarisme.nl en wat-is-libertarisme.nl) kunnen gewoon naar het segment op vrijspreker gaan verwijzen.

  Een van de andere redenen om deze url’s te claimen is dat ik koste wat het kost wou voorkomen dat ze in handen van een paar “Ratten” zouden vallen en tegen ons gebruikt zouden worden.

  Beide URL’s geven namelijk een licht voordeel in Google als je “wat is libertarisme” intikt. Als je dan op een of andere linkse propagandasite uitkomt is dat vervelend. Ze zijn overigens voor vijf jaar vastgelegd en betaald.

 4. @Hub Jongen [32]:
  Het zou mooi zijn als we meerdere pagina’s hadden. Ik heb er zelf over nagedacht om in ieder geval op de landing de kernwaardes uit te leggen.

  Dat zouden kunnen zijn:
  – Non agressie Principe
  – Individuele vrijheid
  – Economische vrijheid

  Dus kort intro tekstje, drie blokken met daarin korte uitleg en links naar verdieping. Dan hoe je de entree licht verteerbaar, dus geen enorme blokken tekst op de entree. Plaatje of graphic erbij.

  Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat we ons realiseren dat we de mensen moeten aanspreken die geen enkel contact met het Libertarisme hebben gehad.

  Of om het maar eens sarcastisch te zeggen: We willen de Hnek en INgrids benaderen. 😉

 5. Even een eerste poging tot intro: Graag feedback of dit wel de benadering is die we willen.

  ==================================

  U heeft de overheid niet nodig

  De overheid wil alles voor u regelen. En ze doet haar stinkende best om dat te doen. Daarvoor vraagt de overheid wel een klein beetje terug. Een beetje van uw geld en een beetje van uw vrijheid.

  Natuurlijk vind U dat niet erg. Er is zoveel wat U ervoor terugkrijgt!

  Maar de overheid heeft steeds meer van uw geld en vrijheid om nodig zijn best voor U te doen. De overheid wordt groter en groter, en is zelfs bezig om een Europese superoverheid op te richten. Een echte overheid die boven de gewone overheden staat zodat de overheid nog veel meer voor goeds U kan doen.

  Helaas worden meer en meer de keuzes voor U gemaakt en uw vrijheid wordt meer en meer door deze overheid bepaald. Steeds meer van uw verdiende geld gaat richting overheid. En die enorme overheid trekt ook vliegen aan die op een oneerlijke manier willen profiteren van de aanwezige macht. En zo komen er beslissingen die helemaal niet in uw belang of voordeel zijn.

  Maar we kunnen toch niet zonder de overheid? We hebben de overheid toch nodig?

  Nee! Dat is niet zo. Het Libertarisme is het antwoord op de vraag hoe we het met minder overheid gaan doen. Zodat U wel kunt beslissen over uw eigen leven en geld.

  Bubbelprikker [36] reageerde op deze reactie.

 6. @arvr [35]:
  Ik vind het in ieder geval een mooi stuk. Misschien dat we daarna moeten linken naar de belangrijkste vragen die mensen daarbij meestal hebben (zoals: ‘maar hoe zit het dan met de wegen?’ etc. (wel grappis overigens dat dit de standaard reactie is, als de mensen alleen maar het nut van overheid kunnen inzien als wegenbouwer zou je zeggen dat er nog hoop is))

  @Hub Jongen [32]:
  Ben zelf niet echt een begenadigd schrijver, al zeg ik het zelf, omdat ik nogal de neiging heb dingen ‘wollig’ op te schrijven. Ook ben ik me pas recentelijk gaan verdiepen in het libertarisme, dus weet niet of ik de benodigde expertise heb om goede stukken te kunnen schrijven. Ik zal er eens goed over na moeten denken.

  NB. Moet eerlijk zeggen dat ik al paar dagen niet meer gekeken had op dit topic. Vrijspreker duwt het vanzelf naar beneden, waardoor de discussie makkelijk dood kan vallen.

  arvr [37] reageerde op deze reactie.

 7. @Bubbelprikker [36]:
  @Hub Jongen [32]:

  Ja is een goed idee. Maar aan de andere kant, er is ook wat voor te zeggen om het verhaal wat meer vanaf de grond op te bouwen. Dus vanuit de grondprincipes. Ik denk dat als je die goed onder woorden brengt dat je mensen meer meegeeft dan dat als je op specifieke dingen ingaat.

  Alhoewel het weg verhaal ook wel een leuke inkijk geeft, beetje vanuit de “wie betaalt die weg nu eigenlijk” en “waarom zijn wegen zo duur” invalshoek.

  Kan je wel wat mee want je geeft mensen inzicht.

  Maar ben beetje bang voor FAQ achtige toestanden en FAQ is zo’n mager verhaal.

  Je kan overigens wel een bladwijzerke maken voor deze pagina. Maar ik zie er ook geen issue in even ergens een hapsnap overleg forumpie te zetten.

Comments are closed.