feed1Rammel, Rammel, Honger honger. Heb je een euro..
Je kent ze wel de daklozen bij je in de buurt. Ipv dat ze komen schooien voor een euro om een broodnodige maaltijd te kunnen nuttigen had kok Rahal Lamlih uit Breda andere plannen. Maar vrijwillig iets ondernemen, daar wil de overheid niets van weten.

Op diverse sites kan je het al lezen.

Anarchiel, Spitsnieuws en Omroep Brabant hebben dit onder anderen al vermeld gisteren. Ik kwam het te weten op Facebook. Dat de overheid zich in alle facetten van het leven wil mengen en zoals het goed socialisten betaamd dit alles willen sturen zoals zij willen was al bekend.

Zo is het ook verboden voedsel dat normaal gesproken weggegooid wordt vanuit een restaurant uit te delen voor niets ( tenzij je eerst goedkeuring hebt van de meesters), terwijl dit toch echt een vrijwillig iets is waar de overheid niets over te zeggen hoort te hebben. Want ja, stel je voor dat het niet gekeurd is of via overheidswegen gebeurd.
Zo zijn ook veel gerechten in restaurants verboden om te serveren en ga zo maar door. Wat we met ons eten doen, aan wie we het uitdelen en ook wat we eten wordt volledig bepaald door een stoffige ambtenaar die natuurlijk alle wijsheid van de wereld bezit met de beste bedoelingen.

[HTML1]

Ja want dat geloven mensen.

Maar als mensen vrijwillig gaan koken voor anderen die het niet kunnen kopen, wat hun omstandigheden ook zijn,of redenen om zo terecht te komen, dat is natuurlijk rechtvaardiging genoeg om met geweld te dreigen.

“Stapt u maar weer in meneer, anders komen wij geld van u stelen en als u dat niet toelaat dan ontvoeren wij u en zetten u in een kooi”. Zo is het niet letterlijk gezegd maar de consequenties voor het niet gehoorzamen van de overheid zijn inmiddels bekend.
Eerst probeerde de gemeente de weldoener nog tegen te houden door te zeggen dat het voor overlast zorgt.  Maar zag in dat dit toch niet opgaat op een industrie terrein waar volgens Breda bewoners geen fluit te doen is. Er staan wel wat huizen maar zolang die geen bezwaar hebben, why not.

Dat deze actie van Rahal Lamlih op veel steun kan rekenen is duidelijk.  De Beste man laat zien dat men geen overheid nodig heeft om voor arme mensen te zorgen, als je echt oprecht met ze begaan bent.
Ook wil hij er niets van weten dat de gemeente hem haast dwingt om er geld voor te vragen.
“Ik ga geen geld vragen van mensen, die geen geld hebben. Ik help ze zonder dat ik daar iets voor terug wil”.

Het is toch van de zotte dat deze man nu toestemming moet vragen aan de zelfde mensen die hem zijn ziel en zaligheid afnemen. Hij is nu van plan om te overleggen met de lokale politiek en natuurlijk spelen partijen hier wel op in om de nodige stemmetjes te verkrijgen en sentiment dat zij wel goed zijn. Maar individueel deze Kok helpen zit er niet in.

Ik zou het liefste zien dat deze man subsidie weigert en mensen hem zouden helpen op individuele basis. En het liefst met een dikke middelvinger naar de overheid. Betaal geen boete en laat je niet gevangen nemen als ze aankomen.
Mijn steun heeft hij in dat geval.

taxes

 

 

32 REACTIES

 1. @HocVoluerunt [30]:
  Overigens is microsoft een goed bedrijf door marktwerking. je ziet nu dat ieder ander product het er onder kan krijgen.
  Zolang de overheid er uit blijft wordt microsoft bedreigd in zijn positie door linux en zeker door apple de laatste jaren.

  Nu is Google ook een reele bedreiging aan het worden.
  Ze zullen zichzelf dienstbaar moeten zijn aan iedereen om een positie te kunnen behouden.. Dat is de krachte van vrijwillige geweldloze samenwerking.

  Anders kijk naar Rusland.. het werkte zo enorm goed dat dwang systeem.

Comments are closed.