hongerjong

Je schrikt je dood van zulke koppen! Laat het inzinken. “Schoolkinderen in Griekenland onwel door honger“. “Steeds meer Belgen hebben honger“. Check hier de Vlaamse Standaard:

Nooit moesten zoveel Belgen aankloppen bij de Voedselbank. Ook elders in Europa leidt de crisis tot honger. Het Rode Kruis deelt nu meer voedselpakketten uit dan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.  ‘Vooral bejaarden lijken de crisis moeilijk te doorstaan.’ (…) Drie miljoen Spanjaarden zijn afhankelijk van voedselpakketten. Maar niet alleen in crisislanden als Spanje, Portugal en Griekenland, moet het Rode Kruis voedsel bedelen, ook rijke landen als Luxemburg en Finland, vragen hulp.

Je kunt eigenlijk maar één les trekken uit deze europuinhoop: na het pure socialisme (communisme) en het Duitse socialisme (fascisme) is nu ook het democratisch socialisme failliet! Federaliseren heeft die ideologie niet kunnen redden: eurostyle Big Government socialisme heeft zichzelf dit weekend op Cyprus bankroet verklaard.

 • Een overheid die zestig procent van de economie in handen heeft, loopt onherroepelijk vast. In de communistische satellietstaten was de verhouding zeventig procent. En we weten inmiddels hoe dat is afgelopen.
 • De EU gaat kapot omdat de lidstaten een te grote socialistische overheid hebben. Dit plaatje bewijst dat. Hoeveel miljoenen doden vallen er in Europa als we doorgaan met het democratisch socialisme?  Zitten we straks weer aan de katten en de bloembollen?

 

 • OPLOSSING: 1. Bedrijven/banken failliet laten gaan, schulden afschrijven en goeie assets doorverkopen. NIET BAILEN 2. Small government = herstel groei.
 • Dat is de enige manier die ooit heeft gewerkt om een economische crisis te stoppen. Je zit even twee jaar op de blaren, maar daarna komt het herstel. Het blijven outbailen van landen en banken is waanzin. Dat eindigt in decennia lange hongersnoden, massawerkloosheid en misdaad.
 • Er is helaas geen enkel liberaal economisch geluid in de Nederlandse politiek! Ook rechts bestaat uit louter pragmatisten. We kijken in de afgrond, maar Marx Rutte zit te giechelen als een kleine schoolmeid. Laat dan tenminste zien dat je de ernst van de situatie inziet!
 • De ondergang van de laatste editie van het socialisme gaat voorbij het links/rechts-paradigma. Iedereen moet inzien dat je eindigt met een monster als je blijft bailen. Wie helpt ons straks? Moeten we onze ziel verkopen aan Rusland, China en Arabische oliestaten?
 • Maandag is een bankholiday op Cyprus. Het onzalige voorstel van de troika zou vandaag in het parlement besproken worden. Dat is nu uitgesteld tot morgen namiddag, terwijl de banken nu pas weer op donderdag open gaan.
 • De papieren Telegraaf van vandaag meldt inmiddels dat spaarders in Spanje en Italie in paniek zijn geraakt. Eurocraten zweren bij hoog en bij laag dat de haircut op de bankrekeningen op Cyprus eenmalig is, maar het is tot rekeninghouders doorgedrongen dat de politiek met een oekaze een greep in je deposito kan doen. Je kon het zien in het debat in de Tweede Kamer vorige week: men was geobsedeerd met het veroordelen van Russische belastingvluchtelingen, en zo maakten ze een kapitale vergissing. Het percentage van de heffing voor kleine spaarders tot EUR 100.000 is naar beneden bijgesteld, maar het kwaad is al geschiedt.
 • Inmiddels gaan er onbevestigde berichten dat Gazprom heeft aangeboden Cyprus te bailen in ruil voor consessies. Insiders waarschuwen dat zulke berichten niet serieus genomen moeten worden voordat Putin het aanbod bevestigt. Maar het bailout plan van de troika was er juist op gericht Cyprus weer binnen de Europese invloedssfeer te krijgen. Intussen stuurt Rusland een permanente oorlogsvloot naar het eiland. Het komt waarschijnlijk wel zo goed uit dat Syrie zich in dezelfde arena bevindt. (*)

5 REACTIES

 1. Democratisch socialisme. Dat hebben we dus niet. Ons systeem is een kopie van de USSR. Regententop in Brussel die meer met bedrijven onderhandelt en overlegd dan met de burger. Een soort van oligarchie by proxy.

  In een serieus sociaal democratisch model was alles anders. dan was Nederland geen belastingparadijs voor hoofdkantoren. Was bijvoorbeeld benzine in heel Europa even duur. Was bewegen binnen Europa niet alleen vrij, maar vooral betaalbaar. Waren gas, water en licht gewoon grondrechten. Dan waren ‘minderheden’ net zo normaal als andere mensen. Dan werd voedsel beter gewaardeerd en niets doorgedraaid terwijl mensen honger hebben.

  Deze kul die we nu hebben van “ze hebben allemaal een zelfde muntje en dat maakt de bevolking wel solidair” is een farce.

  Johnny Feelgood [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Arend-Jan Smit [1]:
  Er is geen ander gevolg van democratisch socialims, dan een enorme vrijheidbenemende en regelzuchtige roverheid. In de EUSSR kun je het momenteel zien gebeuren.

 3. Ik weet amper iets van voedselbanken, maar hoe wordt er gecontroleerd of iemand arm genoeg is om er gebruik van te kunnen maken, enig idee?

Comments are closed.