Reacties
 1. Hub Jongen schreef op : 1
  Hub Jongen

  Ik heb veel bewondering voor Nigel Farage en hoop dat hij slaagt op de weg naar vrijheid.
  Echter met zijn opvatting over belasting kan ik het niet eens zijn.
  Zijn opvatting die uit deze video blijkt, is dat belasting betalen is goed, als het niet onevenredig en niet te veel is.
  Als dit leidt tot minder belasting, is dat prima.
  Maar belasting blijft diefstal/roof en is in strijd met NAP. Daarom moet er gestreefd worden naar een samenleving zonder gedwongen belasting.

  Het begin is het afschaffen van allerlei dingen waar de overheid zich mee bemoeit.

  Andre [2] reageerde op deze reactie.
  ric ardo [3] reageerde op deze reactie.

 2. Andre (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Andre

  @Hub Jongen [1]:

  Farage heeft iets weg van een minarchist en dat is niet mijn ding. En dus krijg ik vanuit het NAP-beginsel op bepaalde momenten kromme tenen van wat-ie zegt, zoals dat belasting betalen goed is. En dat neemt niet weg, dat deze politicus vooralsnog een leuk stukje theater opvoert en de soosjalisten in de soep spuugt.

  ric ardo [3] reageerde op deze reactie.

 3. ric ardo schreef op : 3

  @Hub Jongen [1]: @Andre [2]:

  Ik vind wel dat belasting betalen moet. Waar ik problemen mee heb is de omvang van som. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat de regering steeds meer nodig heeft terwijl er miljarden per maand binnenkomen… Organisatorisch gezien geef ik de hele regering dan ook een dikke 0.

  Andre [4] reageerde op deze reactie.

 4. v schreef op : 5

  @Andre [4]:
  Ideaal zou zijn 2 staten naast elkaar, een minarchistische en een libertarische. Als de libertariers de minarchistische staat willen betreden betalen ze aan de grens. Lijkt mij een goede (libertarische) oplossing

  Andre NI [6] reageerde op deze reactie.

 5. Andre NI schreef op : 6
  Nominator

  @v [5]:

  Ideaal zou oneindig veel staten zijn. Ieder individu een staat: zichzelf. Hij bepaalt zelf op basis van vrijwilligheid. Als er dan een groep is die een minarchistisch pricipe voorstaat, dan is dat prima; zolang dat op vrijwillige basis is (en blijft).

  Joop [9] reageerde op deze reactie.

 6. Andre NI schreef op : 8
  Nominator

  @ric ardo [7]:

  Onderdeel van de overeenkomst van de eigenaar met de gebruikers. Of niet. Als je de voorwaarden niet aanstaan blijf je gewoon weg. Als er genoeg mensen wegblijven dan zou de eigenaar zich af kunnen vragen of hij meer klanten ten dienst wil zijn door de voorwaarden aan te passen. Of niet.

  Ik denk dat ze wel slim zullen zijn, die eigenaren. Kwestie van eigenbelang.

 7. Joop schreef op : 9

  @Andre NI [6]:

  Is een vrijwillige staat geen contradictio in terminis? Hier definieer ik een staat als een ‘organisatie met een monopolie op wetgeving binnen een geclaimd gebied’.

 8. Pteranodon schreef op : 10

  Waarom werd hij eigenlijk pas zo uitgejauwd in Schotland? Op EU-niveau lijkt hij wel voor zelfstandige gebieden maar op UK-niveau als hij iets wil voor Engeland en Schotland tegelijk dan merkt hij op zijn beurt weer iets van de Schotse nationale mentaliteit. Hij zou er goed aan doen om de Schotten zo autonoom mogelijk te laten zijn in zijn programma, of zelfs zelfstandig, als hij consequent wil zijn. De Schotten hebben hem dan als een goeie buur.