In Amsterdam hangen meer dan 200 overheidscamera’s die via de Centrale Surveillance_camerasCameratoezicht Ruimte bestuurd worden. De camera’s zijn dermate scherp dat je er mee in iemands tas kunt kijken. Dat kost dus belastinggeld en bye bye privacy maar het helpt toch  zeker wel tegen de misdaad ? Dat heeft de gemeente onderzocht echter jammer maar helaas…

Er is geen eenduidig effect dat de camera’s overlast of criminaliteit tegengaan. Het aantal aangiften wordt niet significant minder en criminelen trekken zich weinig aan van cameratoezicht. Zelfs over het vage ‘veiligheidsbegrip’ dat burgers door de camera’s moeten krijgen, zijn geen sluitende conclusies te trekken. Met andere woorden; of cameratoezicht wat oplevert, is niet te bewijzen.

In Engeland was dit al in 2008 bekend. De Britse politie meldde dat per duizend camera’s er slechts één misdrijf wordt opgelost. Voor de investering en onderhoud van die camera’s hadden ze ook 4.000 extra agenten kunnen aannemen. In Nederland heeft het cameratoezicht in het afgelopen decennium 13 miljoen euro gekost. Jaarlijks komt daar nog anderhalf miljoen euro bij.

Ook staan er in Nederland minimaal 1.625 kentekenregistrerende camera’s. Ook wel ANPR (Automatic Number Plate Recognition) scanner genoemd. Rejo Zenger, privacy- en burgerrechtenactivist, moet via de Wet openbaarheid van bestuur moeizaam informatie lospeuteren over dit Big Brother device. Want het liefst wil de overheid dat de bevolking daar zo min mogelijk over weet.

De politie loog ten tijde van het onderzoek over zo’n ANPR waarmee de vader van de vermoorde broertjes Julian en Ruben werd getraceerd. Volgens de politie was hij gesignaleerd bij de Rijnbrug bij Rhenen door ‘een mobiele kentekenscanner van een particulier bedrijf die daar de verkeersintensiteit stond te meten.’  Maar dat was de politie zelf die er met een ANPR scanner stond voor een onderzoek waarover ze verder geen details willen bekendmaken.

Leugens, geheimhouding en vergaande privacyschending aan de kant van de overheid. Via big data wil de overheid de ultieme bewakingsstaat realiseren. In de opbouw daarnaar moet de bevolking zoveel mogelijk in de mist worden gehouden. De camera’s die als onkruid opkomen in het Nederlandse landschap laten duidelijk zien hoeveel vertrouwen er is bij de heersers van het huidige systeem in de burgers.

13 REACTIES

 1. Hoe meer ze controleren, hoe gekker ze worden, hoe sneller ze kapot gaan.

  Gewoon lekker zo doorgaan en het monster zijn eigen staart laten opvreten…Het zijn alleen jammer genoeg wel heel veel idioten die onze poen daar kapot gooien, das dan wel weer heel jammer.

  Zeg ook wel eens laat ze een heel erge ziekte krijgen, dan weten ze -misschien- waar het in dit flitsleven omdraait. Deze mensen hebben het licht nog niet gezien, misschien komt dat nog voor ze sterven. Hebben ze al die tijd een heel zinloos leven gevoerd waar ze nimmer het leven hebben geleefd zoals ze het hadden kunnen leven. Met liefde, plezier en warmte. Zielloze wezens die doelloos de wereld proberen te verbeteren, laat me niet lachuh!!

  Succes idioten met jullie paranoïde controles over, ja over wie en wat eigenlijk?

  Raymond [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Crisis [1]:

  Ik geloof ook dat de collectieve veiligheid gekte , die sinds 2001 door het land waart , langzamerhand zijn zenit begint te bereiken.

  De media ( loge ? ) laat waarlijk geen kans onbenut om een algemeen gevoel van structurele angst te creëren , je vraagt je af of je nog wel rationeel denkende individuen observeert.

  Ik zou niet eens meer raar staan te kijken , als veel van die ” incidenten ” georkestreerd zijn of op zijn minst zwaar aangezet.

  Ik heb daar wel eens wat bewijzen van gevonden , dat bepaalde incidenten niet waren wat de media er van maakte.

  V [10] reageerde op deze reactie.

 3. 200 camera’s is pas het begin.
  Elders is het aantal veel groter.
  200 is werkelijk niets.
  Ik vermoed dat er op Schiphol duizenden camera’s zijn.
  Op grote Ameriaanse cruiseschepen zijn tot 1500 camera’s per schip aanwezig.
  Men kan nergens op zo’n schip zijn ( behalve in je eigen cabine), zonder dat hetgeen je doet vastgelegd wordt.
  Ook zijn er hotels en overheidsgebouwen met tenminste honderden cameras.
  Hugo van Reijen

 4. Ik vermoed dat er op Schiphol duizenden camera’s zijn.

  Schiphol is geen Nederlands grondgebied , maar valt onder het Internationaal Maritiem Wetsgebied ( Admiraliteits-wetgeving ) .

  En voor wat betreft cameratoezicht ….. wie kijkt naar wie ?

  Ik weet het , goed he !

  Raymond [5] reageerde op deze reactie.

 5. “Schiphol is geen Nederlands grondgebied …..”

  Schiphol is wel degelijk Nederlands grondgebied. Lees o.a. deze zaken er eens op na: LJN BW4912 en LJN BZ7078

  Maar wat maakt het in feite nu uit wáár die camera’s hangen, bespied worden we dus ………..

  Raymond [11] reageerde op deze reactie.

 6. Met enkel camera’s in de overheidsgebouwen in Den Haag, Brussel en Washington kan het overgrote deel van geweldsontplooiingen wel worden vastgelegd.

 7. Wordt allemaal nog leuker met gezichtsherkenningssoftware. Binnenkort verplicht DNA afstaan en als kers op de taart natuurlijk een chip in je lijf….”Haha, je lachje te barstn, dat zijn leuke dingn veur de menz”….

  ergo [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Crisis [8]:
  V.w.b. uw reactie van 11.48: ik denk soms dat het al te laat is en
  dat zeer binnenkort geen ontsnapping meer mogelijk is. Ik weet het, sta bekend als een doemdenker.
  En uw reactie van 14.29: en het volk zal applaudiserend en
  dankbaar juichend de chip verwelkomen!
  Ben al oud en ’t zal mijn tijd wel duren, mijn kinderen heb ik altijd
  gezegd, vooral niet voor nageslacht te zorgen, maar ja, niet willen luisteren. Alle mooie libertarische gedachtes ten spijt, hoe
  kan een ontwapende bevolking ooit nog in opstand komen?
  Vandaag nog wat aanvullend nieuws m.b.t. dit artikel op zowel
  Xandernieuws als Herstel de Republiek. (Voor wat het waard is).
  (Ben niet zo handig met de computer, verwacht dus geen link=
  jes).

  Crisis [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Raymond [2]:
  Ik ben zelf het bewijs dat de media een heel klein incident opblaast tot epische proporties.

  Ben van mening dat camera’s totaal niet helpen omdat er verder weinig met de beelden gebeurd (geen tijd/geld/zin) en dat weten de criminelen ook en omdat de straffen belachelijk laag zijn.
  In Nederland is de strafmaat zodanig dat het (zeker door andere culturen, waaronder zeker ook de oostblok cultuur) niet als een risico factor wordt gezien.

 10. @Rob [6]:

  Houd op met je fantoom wetjes .

  Die zijn nog niet het papier waard waarop ze zijn geschreven .

  Neem je “blauwe pil “, dan wordt je morgen wakker , en dan geloof je maar wat je geloven wil.

 11. De politie die liegt om zo hun eigen stiekeme plannen door te kunnen voeren, daar krijg ik heel akelige visioenen over de toekomst van. Waar houdt het op? Antwoord: dat doet het niet.
  Alles wat technisch mogelijk is, zal vroeg of laat worden ingevoerd. Desnoods heimelijk of onder voorwendsel.

 12. @ergo [9]:

  Je kunt twee dingen doen; erom janken en je zorgen maken, of er om lachen en denken dat de tijd zal komen dat ook deze idioterie ooit wel weer zal overwaaien. We leven in tijd en we leven uitgerekend in deze absurde tijd en mogen ervaren wat het is om hier al dit zieke gedoe te beleven.

  Belangrijk is dat we begrijpen dat NWO niet een verzinsel is maar realiteit. We zouden het kunnen stoppen als iedereen er van doordrongen is en we zaken gaan boycotten. We hoeven niet eens te protesteren, maar simpelweg de troep die de machtselite ons probeert te verkopen weigeren en afslaan. Maar helaas, praat eens met het gemiddelde schaap, die willen gewoon niet begrijpen dat het leven meer is dan alleen maar plezier maken en gek doen.

  Mensen met helder en weldenkend verstand zullen daarom ook het onvermijdelijke moeten accepteren en maar het beste er van maken. Een schrale troost is dat we uiteindelijk vroeg of laat de pijp aan Maarten zullen geven en de idioten evenzo.

  Het wordt alleen lullig als de tijd aanbreekt en de machtselite hun levens kunnen verlengen en de slaven zullen creperen als de elite dat wil. Brrrr, het kan dus nog erger worden. Maar leef nu, en leef met volle teugen zolang het nog kan, de schapen doen het ook. 🙂

Comments are closed.