HOWARD_Einstein_DestroyWorld

Is het waar dat een volk de overheid (en de economie)  krijgt die het zelf kiest?

Is dit iets om over na te denken en bedenken of we  het in 2014 anders moeten  of kunnen doen? Hoe dan?

4 REACTIES

 1. Ongeacht dictatuur of zgn democratie, de machthebbers zijn de apex van de mainstream. Dus elk volk krijgt wat het toekomt grof gezegd. Ik kwam tot deze conclusie ttv het einde van de Falklandoorlog. Wat de oppositie jarenlang niet lukte gebeurde vrij plotseling omdat de massa verbolgen was over de nederlaag.

 2. @pcrs [2]:
  “Dus elk volk krijgt wat het toekomt”
  Daarmee stel je dan een “volk” verantwoordelijk .
  Daar heb ik wel wat moeite mee. Dan moet het “volk” gestraft worden. Ook degenen in dat volk die het er niet mee eens waren en getracht hebben een andere richting uit te gaan.

  pcrs reactie2 zegt al iets dergelijks
  Toch zijn dergelijke collectivistische algemene uitdrukkingen moeilijk te vermijden, al werken ze zeer negatief: zoals
  “Dat hebben wij toch met zijn allen zelf gekozen! ”

  Hadjememaar [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [3]:

  Over het algemeen worden de feiten verdraaid,of niet goed weergegeven.Zo is het ook,hoe men WO II dient te zien.Nooit de vraag,waar kwam b.v.het geld voor de Wehrmacht vandaan,Duitsland lag op de knieen in 1918,bezetting Rijnland,ontmanteling industrie, enorme herstelbetalingen aan geallieerden,ontelbare oorlogsinvaliden weduwen en wezen, in 1929 nog verergert door de beurskrach!!!!Aanbevolen literatuur:Prof.Antony C.Sutton-Wall street and the Rise of Hitler etc.
  Ondanks de totale wanorde heeft Hitler nooit meer dan ca.43% van de stemmen in Duitsland behaald. Daarbij waren de eersten, die de concentratiekampen ingingen Duitsers.Nogal moeilijk om in dergelijke omstandigheden nog te stellen:”dat hebben wij met zijn allen gekozen”.
  Wel waren de verhoudingen na 1945 drastisch gewijzigd,de invloed van de US regering in West Europa, Japan en de stichting van Israel op Palestijns gebied.Het spel van Roosevelt,was de olietoevoer voor het Japanse leger,af te sluiten,zodat de dichtstbijzijnde olievelden gelegen in NL.Indie als lokaas moesten dienen en Pearl Harbor opgeofferd moest worden teneinde de US bevolking rijp te maken voor een oorlog.Het gevolg voor de Nederlandse onderdanen in de Archipel moge verondersteld bekend te zijn,terwijl door de bezetting van Nederland en daarbij de leegroof, NL gebonden werd aan de Marshall”hulp”.

  P.s.Ik meen,dat uitlokking en/of financiering van internationale oorlogsmisdrijven toch ook voor een internationaal strafhof dient te komen,of zie ik dat verkeerd?

Comments are closed.