zaterdag, 29 maart 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Fair Trade? Mijn r**t !

avatar MMAPGeachte Fair Trade voeding koper, beste Max Havelaar koffie adept, u denkt goed te doen voor de (derde) wereld? Nou: echt niet.

Klik hier voor een leuke website waar “Milieu Centraal” het goede van Fair Trade producten test. Het overzichtje dat u te zien krijgt, is hoe de organisatie Fair Trade Original (van o.a. Max Havelaar) scoort op de vier schalen Milieu, Dierenwelzijn, Eerlijke Handel en Controle. Zij scoort “nul” op alle vier de criteria.

Volksverlakkerij met foto’s van zielige mensen met vliegjes in de ogen? Walgelijk.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Economie, Ontwikkelingshulp, Subsidie Industrie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Matthijs schreef op : 1

  Ach ja, gelukkig doet de markt zijn werk.

 2. dZvZtKm schreef op : 2

  ach ja zoals wel meer met reklame maken 50% is weggegooid geld. alleen de vraag blijft welke 50%

 3. Reinder schreef op : 3

  Gozer, lees nou eens even goed. Er staat slechts dat een score niet van toepassing is, omdat Fair Trade Original geen keurmerk, maar een handelsmerk is. Als je zoekt op de scores van Max Havelaar krijg je een heel ander resultaat.

  Dat gezegd te hebben, vind ik “fair trade” ook een misleidend concept.

 4. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 4

  rt.com

 5. Prepperoni schreef op : 5

  Goed dat een kerumerk kritisch wordt bekeken en het kaf van het koren wordt gescheiden. Jammer dat er geen goed alternatief wordt gepresenteerd. Het artikel ademtn imo ook een sfeer dat iet smeer betalen voor je koffie en bananen (als tegenwicht tegen importheffingen ed) iets voor watjes en sukkels is. Nu zijn libertariers over het algemeen meer van het zakelijke en rationele, maar als je heel nederland wilt winnen voor je vrije zaak, zul je dergelijke traditionele “linkse” zaken toch wat subtieler moeten benaderen.

  Ik had overigens een link verwacht naar dit filmpje op learnliberty.org:
  www.learnliberty.org