Ten gevolge van de afsluiting van een aantal verdragen over uitwisseling van informatie zijn de deposito’s op deze eilanden de laatste jaren sterk afgenomen en schudt de financiële industrie op haar grondvesten.op

Toch is ook een lichtpunt.

De werkzaamheden op het vlak van het antiwitwassen nemen exponentieel toe.

Kleine accountantskantoren besteden nu circa vijf procent van hun omzet aan antiwitwaswerk.

De werkgelegenheid in deze sector van de economie groeit als kool en sommigen schatten, dat de inkomsten uit antiwitwasindustrie en de antidrugsindustrie binnen enkele jaren 50 procent van het nationale inkomen zullen bedragen.

Ook de gevangenis op Guernsey zit vol: men wachte zich er voor, drugs
mee te nemen naar dit eiland.

Honden staan gereed op de luchthaven; zeven gram heroïne levert zeven jaar gevangenisstraf op; marihuana een stuk minder.

Witwassers, antiwitwasssers, informateurs, gevangenisbewakers, politiemensen: voor iedereen is er iets te doen en is er werk aan de winkel !

Hugo van Reijen

5 REACTIES

  1. En nu maar hopen op honden die criminele bankdirecteuren en politici opsporen. (Het liefst pitt-bulls die niet meer loslaten.)

  2. “De werkzaamheden op het vlak van het antiwitwassen nemen exponentieel toe.”
    Maar leveren op geen enkele manier een bijdrage aan productie, en vormen dus pure kapitaalvernietiging. Het ‘misdrijf’ witwassen bestaat immers uitsluitend wegen het misdrijf ‘roof door de staat’, ook wel bekend als ‘belastingheffing’.

    Het onzinnige gegeven dat de staat het zich onttrekken aan een misdrijf (door de staat) tot ‘misdrijf’ heeft bestempeld zou iedereen de ogen moeten openen voor de ware aard van de staat. Helaas zijn ‘onderwijs’ en media krachtige propagandawapens, die elke vorm van zelf nadenken ontmoedigen, en groepsdruk creëren voor hen die dat desondanks toch doen (zoek eens op ‘Asch Experiment’).

    hugo van reijen [3] reageerde op deze reactie.

  3. Als de produktieven Atlas Shrugged gaan omdat er echt geen uitweg meer is, dan moet het toch wel in het honderd gaan lopen met de parasitaire klasse? Maar dat lijkt toch een langere adem te hebben dan je zou verwachten.

  4. Het leven zou veel mooier zijn als we geen belasting meer hoefden te betalen, gewoon doordat de bestuurders alles uit eigen zak zelf moeten betalen als er niet genoeg binnen komt vanuit het bedrijfsleven. Trouwens minder weggeven of verkwisten zou ook niet verkeerd zijn.

Comments are closed.