avatar-MMAPHet World Gold Coucil, een gerenommeerd instituut over het edelmetaal, bericht een rapport over goud. De hoofdpunten/conclusies:

China’s voortgaande verstedelijking met nu al 170 steden met meer dan 1 miljoen inwoners heeft gevolgen. De middenklasse in die steden, nu 300 miljoen mensen, zal in 2020 groeien tot een half miljard mensen met een middenklasse inkomen. De vraag naar goud zal hiermee stijgen.

China is de nummer 1 juwelenmarkt in de wereld. Met 669 ton in 2013 behelst dit 30% van de wereldmarkt in juwelen. Schattingen zijn dat dit in 2017 zo’n 780 ton zal zijn.

Het “sentiment” voor goud is stijgende. 80% van de mensen die nu goud kopen, zullen nog meer gaan spenderen aan 24 karaats goud.

Officiële getallen maken China de zesde grootste goudbezitter (gebaseerd op gemelde goud-bullion voorraad) in de wereld.

China is van een kleine speler in de goudmijning gegroeid naar de grootste ter wereld. In de laatste 10 jaar is het mijnen van goud in China verdubbeld van 217 ton/jaar naar 437 ton/jaar.

Gebruik van goud in industriële toepassingen (elektronica) is gegroeid van 16 ton in 2003 tot 66 ton in 2013. Tevens is China de grootste markt voor goud in nanotechnologie voor de gezondheidszorg.

 

Wat denkt u?

  1. Zijn de Chinezen niet goed wijs met hun zo sterk groeiende positie in de goudwereld?
  2. En wat zal dit met de prijzen van goud gaan doen: stijgen vanwege de grote vraag naar goud, of dalen vanwege de stijging in het tonnage dat zij zelf mijnen?

1 REACTIE

Comments are closed.