Weg naar VrijheidVrijheid is het ontbreken van geweld van andere mensen. Als u dat ook wilt, dan is er  maar ;e;en manier: U en zeer veel anderen moeten nu besluiten om er ook iets voor te doen. *****Iets,  hoe klein of gering dan ook, maar IETS. Want dat iets van velen kan als een olievlek procedure gaan werken. De vraag is dan direct: Wat kun, wit, durf je te doen?

Op de libertarische wereldconventie ISIL 2013 ontmoetten we Terry Easton die met Ashton Ellis een boek schreef: ” Refounding America“.

Dit boek is een soort handleiding met veel voorbeelden van mogelijkheden die  we hier ook proberen te bundelen in ons project: ” De weg  naar Vrijheid“.

FREEDOM_Weg-naar-Vrijheid-110x88Een belangrijk begin daarbij is dat je zo snel mogelijk anderen, vrienden, buren, famille enz. er bij betrekt. Zodat zoveel mogelijk mensen leren hoe een vrij leven kan zijn.

Bedenk al eens wat je wilt gaan doen in de toekomst.
Stuur in een reactie hieronder Wat  je gaat doen, dan gaan we daar een lijst van aanleggen die meer mensen er toe kan brengen iets te doen.

Stuur ook je ervaringen en eventuele andere tips.
We zullen dit alles verzamelen en trachten overzichtelijk voor iedereen bereikbaar te maken.
—————————————-
Het boek: www.refoundingamerikabook.com
———————————————————–

10 REACTIES

 1. Wat ik ga doen in de toekomst Hub Jongen?
  Ik ga gewoon verder werken zodat ik aan al mijn belastingen en betalings verplichtingen kan voldoen, misschien neem ik nog wel een top hypotheek zodat ik ook een waardeloze achterlijke schuldslaaf word.
  En ik ga natuurlijk gewoon werken en betalen tot mijn dood, voor de rest zal ik proberen de mensen om me heen bewuster te maken van de zeer slechte staat van de maatschappij en voor dde rest kan je als individu verder bar weinig betekenen in het grote plaatje.
  We zijn een weg van geen terugkeer ingeslagen al een hele tijd geleden de meeste mensen kunnen dat alleen nog niet bevatten want dan valt hun wereldje uit elkaar en moeten ze echtz elf gaan nadenken daar zijn de meeste mensen nog niet aan toe.
  Het enigste wat grote veranderingen teweeg gaat brengen is totale vernietiging en een wereld oorlog en onmetelijk menselijk leed dat we op termijn gaan delen met de meerderheid.
  Alles is al in werking gezet al ver voordat jij geboren was Hub Jongen de meeste mensen zijn alleen veel te naief en denken net als jou dat ze nog iets kunnen betekenen, dat kan helaas niet Hub Jongen daarvoor meoet je eerst een fundering vol met kanker gezwellen mee afbreken, wat jij denkt te kunnen bereiken is een nieuwe en betere orde bouwen op een compleet verrotte fundering dat is waanzin en alleen een achterlijke zou die illusie hebben dat je huis ook blijft staan op termijn op een tot het bot verrotte basis.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Schrijver [8] reageerde op deze reactie.
  Schrijver [8] reageerde op deze reactie.

 2. @ib3x [1]:
  Dank je wel ib3x dat je dit zo eerlijk en duidelijk hebt verwoord.
  Wat je zegt is inklemmen variaties wel hoe de houding van veel mensen is.
  ~Met gevolg dat de NL-EU-politici rustig hun gang kunnen gaan en de nu levende en volgende generaties gemakkelijk kunnen worden uitgeknepen.
  Ik verbeeld me nog steeds dat ik ( en velen met mij), nog steeds kan denken. Als we bekijken wat mensen de laatste twee eeuwen hebben uitgevonden, en verbeterd, dan moet het niet onmogelijk zijn dat een stel goede mensen methodes ontwikkelen om mensen weer hun vrijheid terug te laten veroveren.

  Ik ervaar meerdere malen per dag hoe moeilijk het is. Je omschrijft dat goed.
  Ik denk ook dat je al heel wat doet als je :” . . voor de rest zal ik proberen de mensen om me heen bewuster te maken van de zeer slechte staat van de maatschappij. . . ”

  Stel dat we methodes vinden om meer mensen bewuster te maken, en misschien zelf gaan deelnemen aan dat proces, wie weet tot welke fascinerende ontdekkingen/ontwikkelingen we kopmen!!

  Optimist?? JA. Onmogelijk?? NEE!!
  Ik kan en wil me niet zonder meer neerleggen bij die politici.
  Wie zei ook alweer: “Het enige dat politici nodig hebben om te slagen zijn goede mensen die niets doen.”

  Kunnen we niet proberen om samen te werken aan die bewustmaking?
  Samen methodes vinden die werken?

  Ik hoop kort weergegeven te hebben waarom het wel nuttig en ook bevredigend is om door te gaan.
  En ik hoop wegen te vinden voor grotere resultaten door systematisch samen te werken.
  Heel veel soevereine groeten,
  `Hub

 3. mijn tijd van mooie woorden is voorbij
  en van het op die open/wijze blik vertrouwen
  dus…vanaf nu… is dus de keus aan mij
  en dat zal menig Haagse beterweter diep berouwen !
  .

  Jasterke
  .

 4. @Marg00tje [5]:
  Neen Margootje, dat is te somber.
  Als het ons zou lukken om:
  —de overheidsontwikkelingshulp te privatiseren heft de overheid € 5 Mrd. minder geld/macht.
  —om drugs te legaliseren geeft enorm veel machtsverlies
  —uit de EU/euro
  —en iedere persoon die overtuigd wordt van NAP brengt ons een pietsie dichter bij dat doel. We moeten die kleine stapjes niet onderschatten.
  Een lange moeilijke weg vereist volharding.

 5. @ib3x [1]:
  “Het enigste wat grote veranderingen teweeg gaat brengen is totale vernietiging en een wereld oorlog en onmetelijk menselijk leed dat we op termijn gaan delen met de meerderheid.”

  is dat zo? Laten we ons voorstellingsvermogen eens gebruiken.

  Stel nu dat er een grote verandering plaatsvindt waarbij alle kwaadaardige mensen afgeslacht worden door goedaardige mensen. Defensief geweld in de vorm van een tegenoffensief. Een waar bloedbad. Maar is dat dan te betitelen als ‘veel menselijk leed’? Hmmm…. ik denk het niet. Waarom niet? De mensheid is dan blij van kwaadaardigheid verlost te zijn, het resulteert in opluchting en blijdschap.

  Niet alles is wat het lijkt.

  Een toekomst met grote veranderingen van de juiste soort zou ik een hoopvolle toekomst noemen.

  De vraag van Hub, ‘wat ga je concreet doen’?
  Nou, misschien het navolgende?

  – Stoppen met het verlenen van medewerking aan alles wat onnatuurlijk is. Een baan is onnatuurlijk, evenals het betalen van belastingen, het limiteren van vrijheden (voor zover deze goedaardig uitgeoefend worden). Op die manier verminder je de ‘voeding’ van de parasieten en roofdieren van de samenleving, beter bekend als mensen met autoriteit, om nog maar te zwijgen over het onnatuurlijke verschijnsel van ‘organisatie’ (zie http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/04/nadenken-over-cultuur/ )

  Dit is de weg van Ghandi om het maar zo uit te drukken.

  De volgende stap zou de grote omwenteling kunnen zijn die ik hierboven beschreef.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Schrijver [8]:
  Dit zou je kunnen uitwerken en ergens experimenteren met een voorzichtige stap. (Zonder te veel gevaar te lopen)
  En laat me weten welk resultaat.
  Mogelijk krijgen e dan volgers!!

 7. Als ik op een feestje vertel over libertarisme dan kijken sommige mensen mij aan alsof ik een sprookje vertel, ze hebben er nog nooit zo over nagedacht. De mensen maken zich druk over ongelijke belastingen en individuele subsidies maar kunnen bijna niet bevatten dat dat diefstal van de overheid is die vervolgens weer op een oneerlijke manier wordt verdeeld.
  Het verhaal van VRIJSPREKER moet kort en bondig in goede oneliners worden verteld zodat de grote massa er iets mee kan, pas dan kan er een beweging op gang komen.

Comments are closed.