RegeldrukIn een onderzoek van Actal, (adviescollege toetsing regeldruk) wordt geconcludeerd dat veel wetswijzigingen ter verlaging van de regeldruk, nauwelijks regeldruk-verlaging opleveren. Vaak is de terugverdientijd van zo’n simpelere regel, meer dan vier jaar en in die periode zijn er ongetwijfeld weer andere veranderingen….

De meeste ondernemers merken niets van de verlaging van de regeldruk kosten die volgens het kabinet al 2,5 Miljard bedragen. Geen wonder, bij nadere toetsing door de Actal blijkt dat alleen al de invoering van de zogenaamde verlaging, een ontzettende regeldruk en administratieve ellende oplevert. http://www.actal.nl/kosten-van-veranderingen-in-wetgeving-niet-langer-negeren/

Bij slechts 14 van de 111 dossiers die onderzocht zijn, is er sprake van een echte daling van de regeldruk. En toch maar roepen dat wij van de overheid bezig zijn voor de ondernemers.

Ze kunnen zelfs hun eigen regels niet evalueren, laat staan dat ze er echt wat aan doen. En dan hebben we het nog niet eens over het standaard schaamlapje: dat zijn nu eenmaal de verplichtingen uit Brussel. Gek dat wij van Brussel er meer last hebben dan Bulgarije en Italië.

In Libertaria hoeft de overheid minder te regelen, dus kan er ook minder fout gaan!

1 REACTIE

  1. Kan iemand mij uitleggen – Wat hebben fascisten toch met meeuwen?

Comments are closed.