woensdag, 28 mei 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Bilderberg is “dure kroketten eten”

we are changeIngezonden door We R Change: De Bilderberg Conferentie viert deze week haar 70 jarig jubileum in Kopenhagen. Vanaf aanstaande donderdag zullen zwaar bewaakte delegaties aankomen bij het volledig volgeboekte Marriott Hotel. Meer dan honderd sleutelfiguren van over de hele wereld komen dan een weekend bij elkaar. Wat daar besproken wordt? Het blijft geheim. Wie er deelnemen mogen we wel weten want de organisatie is natuurlijk transparant en de declaraties worden immers door u betaald.

Uiteraard is er geen sprake van enige mate van politieke besluitvorming. U begrijpt deze wereldleiders zijn daar immers niet om zakelijke en politieke belangen veilig te stellen maar om ‘dure kroketten’ te eten!

Van de mainstream media hoeft u ook niet te verwachten dat ze aandacht geven aan de Bilderberg bijeenkomst. RTL-boulevard besteedde er in 2007 wat aandacht aan en Andere Tijden mocht in 2004 over de allereerste Bilderberg in 1954 een mini docu maken met Prins Bernhard in de hoofdrol. Dat was het wel zo’n beetje. Poppetje gezien, kastje dicht!

Vijf jaar nadat de NAVO was opgericht na het aanbieden van Marshallhulp door de VS werd in 1954 de eerste Bilderberg gehouden in Oosterbeek. In 1955 ontstond het Warschau Pact. Deze tweedeling van de wereld hield bijna een halve eeuw stand. In deze tijd werd Europa voorbereid door de VS op een nieuwe machtsorde in de wereld. Die orde zou worden geschapen door de VN, de NAVO en de EU. Het werd zaak om de grote belangen bij elkaar te krijgen; transatlantische contacten leggen om de band met de VS te versterken.

Wat zou Maarten van Rossem eigenlijk zelf echt weten over de Bilderberg Conferenties? Hij is er nooit geweest. Misschien heeft hij wat mensen gesproken die hem uit persoonlijke ervaring overtuigden van het standaardverhaaltje. Van Rossem zal toch zelf wel eens gevraagd hebben aan zijn hechte PvdA- vriendenclubje hoe dat daar nou aan toe gaat ? Hij is overduideljk ‘not impressed’ en ook niet bereid om deze jaarlijks terugkerende ‘supermeeting’ eens kritisch te beschouwen. Van Rossem zou zich als Amerika deskundige moeten schamen voor deze vertoning. Een jaarlijkse terugkerende bijeenkomst waar de Rockefellers en de Kissingers samen komen met ons koningshuis, banken, multinationals, EU functionarissen, NAVO-leiders en politieke kopstukken! Dat zou de man toch per definitie interessant moeten vinden! Echter, meneer doet het
allemaal af als: “dure kroketten eten”. Wie neemt deze man nog serieus?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. igor schreef op : 2

  @Matthijs [1]:
  Nou veel plezier ermee, klinkt mij als iemand met een volledig gevormde mening die niet opstaat voor rationele argumenten.

 2. Naam * schreef op : 3

  Als de 1e Bilderberg bijeenkomst 70 jaar geleden was, dan werd die zeker georganiseerd door ene A. Hitler in de krokettenkeuken van Auschwitz. Met Herr Godwin als Kartoffelkönig, en Herr Flick als Narr.

  Jammer dat niemand die criminele bende in Kopenhagen in het Kattegat jaagt. Macht wordt achter de schermen uitgeoefend, maar deze bende wordt steeds schaamtelozer.

 3. appie b. broek schreef op : 4

  Het idee om ‘wereldleiders’, ‘wetenschappers’ en ‘captains of industry’ op een informele wijze met elkaar kennis te laten maken, en dat was toch de opzet van de ‘Bilderberg-conferenties’ is ‘nobelprijswaardig’ en kan een grote bijdrage zijn aan het behoud van de wereldvrede. Dat niet iedereen het daarmee eens is, en het met name de ‘linkse’ zich buitengesloten voelde en strennis ging maken omdat ze er niet bij mocht zijn, was natuurlijk wel te verwachten! Dat de ressentimenten algemener zijn en ‘links’ zich betrekkelijk ‘koest’ houdt, heeft natuurlijk ook te maken met het grote aantal PvdAers dat elk jaar aanwezig is. Bijv. Victor Halberstadt, zwager van die andere PvdA-econoom Arnold Heertje en internationaal adviseur bij Goldman Sachs. Op zichzelf is er m.i. niets mis met een instelling als ‘Bilderberg’, in tegendeel zelfs; het kan van groot belang zijn dat men elkaar buiten officiele plichtplegingen ook persoonlijk leert kennen zonder dat men elk gesproken woord op een goud schaaltje moet wegen, maar enige oplettendheid m.b.t. de achtergrond van de deelnemers kan m.i. geen kwaad.