woensdag, 28 mei 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nigel Farage over de politieke aardverschuiving in de EU

Nigel FarageIn de maanden voor de EU verkiezingen verklaarde Nigel met grote stelligheid dat het volk zou spreken. De eurofielen zouden een zware nederlaag lijden. Keer op keer verkondigde hij deze boodschap. We weten nu dat dit geen grootspraak was. De UKIP heeft de verkiezingen gewonnen zoals zelden tevoren in het Verenigd Koninkrijk een partij de verkiezingen wist te winnen.

Het Engelse volk laat zich niet zonder tegenstribbelen in het Europese kooitje stoppen. Ze hebben massaal laten weten dat de EU te ver is doorgeschoten. Hieronder 7 minuten Nigel Farage over de EU en de verkiezingen:

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Ivor Biggun schreef op : 1

  If you can not beat them, join them.
  www.burgercomite-eu.nl

  Er zal wel “gepaste” wetgeving volgen op dit soort initiatieven.

 2. plato schreef op : 3

  @Prepperoni [2]: de Engelsen hebben karakter. Dat hebben ze toch ook laten zien in WO II.

 3. Jan Patat schreef op : 4

  @Prepperoni [2]:

  Ik heb de indruk dat het laatste beetje vechtlust sinds de dood van Fortuijn en van Gogh als sneeuw voor de zon is verdwenen. Afwijkende meningen worden niet gewaardeerd. Of Engeland momenteel een alternatief woonland is, waag ik te betwijfelen. Uruguay komt eerder in me op.

  Scrutinizer [8] reageerde op deze reactie.

 4. Dieuwer schreef op : 5

  @Prepperoni [2]: In Engeland is de meerderheid nog in een hypnose slaap. Zie o.a. de site van Chris Spivey, waar in de commentaren vaak wordt gerefereerd naar de ‘brain dead sheeple’. Zie: chrisspivey.org

 5. Diana schreef op : 7

  @Rechtse Rakker [6]:Dus dit is alles wat je bijblijft uit dit interview??? Hij heeft het niet over mishandeling hoor….

 6. Scrutinizer schreef op : 8

  @Jan Patat [4]: Ah, Uruguay, … het meest Europese land in Zuid-Amerika, zo zegt men steeds.
  Wel, het meest Europese land TER WERELD als je het mij vraagt, immers in Europa zelf lijken de meeste landen almaar meer Noord-Afrikaans.

  De afgelopen jaren liep de immigratieprocedure er uit de hand doordat 1 enkele staatssecretaris langs wie alle dossiers finaal passeerden er een eigen restrictieve interpretatie van de wet op nahield (gevormd als ze was door haar paranoide verleden bij de anti-drugs cel). Daardoor werden zelfs gepensioneerden geconfronteerd met bijkomende vragen als “heeft u hier culturele, recreatieve of sociale activiteiten?” (antw: ja, ik ga naar concerten, maak strandwandelingen en bezoek vrienden), terwijl dit helemaal geen criterium is dat in de wet voorkomt en liep het dossier maanden vertraging op terwijl ambetantenaren de casus “bestudeerden” (zoals dat heet).

  Maar daar komt dra verbetering in.
  Toen bekenden van me na ruim 2,5 jaar (en duidelijk aan alle criteria voldoend) met bovenstaande stompzinnige vraag geconfronteerd werden, contacteerden ze een toppoliticus die ze ondertussen tot hun vriendenkring rekenden met de zaak en die was zo verontwaardigd dat ie (ofschoon hij tot de oppositie behoort) naar de persoonlijke assitente van de president belde om dit aan te kaarten, met de concrete casus als voorbeeld en met het dringende verzoek dit op te nemen met de president.

  Deze dame, een goede vriendin van de oppositieleider, heeft het doorgespeeld en Mujica was erg verbijsterd en liet onderzoeken hoe het zat en toen bleek dat er ondertussen een achterstand van ca. 5000 dossiers was, heeft ie de betreffende verantwoordelijke er ferm van langs gegeven, al waarna zij haar beleid nu heeft bijgesteld en voortaan dossiers weer als vanouds slechts op de in de wet vigerende criteria getoets worden (geen strafblad en voldoende bestaansmiddelen) en niet meer op de vraag of je regelmatig musea en concerten bezoekt, vriend hebt of strand- en boswandelingen maakt.

  Destijds duurde immigratie in Uruguay ca. 8 maand. Ondertussen was door almaar groeiende backlog dit opgelopen tot ca. 3 jaar. Maar weldra (als eerst geleidelijk aan de backlog weggewerkt is), zal het vermoedelijk weer slechts een maand of 8 duren.

  In oktober zijn er verkiezingen. Mochten de “blanco’s” winnen dan is de kans groot dat bovengenoemde politicus minister wordt (en volgend de geruchten verluidt van binnenlandse zaken). Dan zou hij zelf het betreffende ministerie waaronder de immigratiedienst valt kunnen hervormen 😉

  Laat het ons hopen.