Nigel FarageIn de maanden voor de EU verkiezingen verklaarde Nigel met grote stelligheid dat het volk zou spreken. De eurofielen zouden een zware nederlaag lijden. Keer op keer verkondigde hij deze boodschap. We weten nu dat dit geen grootspraak was. De UKIP heeft de verkiezingen gewonnen zoals zelden tevoren in het Verenigd Koninkrijk een partij de verkiezingen wist te winnen.

Het Engelse volk laat zich niet zonder tegenstribbelen in het Europese kooitje stoppen. Ze hebben massaal laten weten dat de EU te ver is doorgeschoten. Hieronder 7 minuten Nigel Farage over de EU en de verkiezingen:

8 REACTIES

 1. @Jan Patat [4]: Ah, Uruguay, … het meest Europese land in Zuid-Amerika, zo zegt men steeds.
  Wel, het meest Europese land TER WERELD als je het mij vraagt, immers in Europa zelf lijken de meeste landen almaar meer Noord-Afrikaans.

  De afgelopen jaren liep de immigratieprocedure er uit de hand doordat 1 enkele staatssecretaris langs wie alle dossiers finaal passeerden er een eigen restrictieve interpretatie van de wet op nahield (gevormd als ze was door haar paranoide verleden bij de anti-drugs cel). Daardoor werden zelfs gepensioneerden geconfronteerd met bijkomende vragen als “heeft u hier culturele, recreatieve of sociale activiteiten?” (antw: ja, ik ga naar concerten, maak strandwandelingen en bezoek vrienden), terwijl dit helemaal geen criterium is dat in de wet voorkomt en liep het dossier maanden vertraging op terwijl ambetantenaren de casus “bestudeerden” (zoals dat heet).

  Maar daar komt dra verbetering in.
  Toen bekenden van me na ruim 2,5 jaar (en duidelijk aan alle criteria voldoend) met bovenstaande stompzinnige vraag geconfronteerd werden, contacteerden ze een toppoliticus die ze ondertussen tot hun vriendenkring rekenden met de zaak en die was zo verontwaardigd dat ie (ofschoon hij tot de oppositie behoort) naar de persoonlijke assitente van de president belde om dit aan te kaarten, met de concrete casus als voorbeeld en met het dringende verzoek dit op te nemen met de president.

  Deze dame, een goede vriendin van de oppositieleider, heeft het doorgespeeld en Mujica was erg verbijsterd en liet onderzoeken hoe het zat en toen bleek dat er ondertussen een achterstand van ca. 5000 dossiers was, heeft ie de betreffende verantwoordelijke er ferm van langs gegeven, al waarna zij haar beleid nu heeft bijgesteld en voortaan dossiers weer als vanouds slechts op de in de wet vigerende criteria getoets worden (geen strafblad en voldoende bestaansmiddelen) en niet meer op de vraag of je regelmatig musea en concerten bezoekt, vriend hebt of strand- en boswandelingen maakt.

  Destijds duurde immigratie in Uruguay ca. 8 maand. Ondertussen was door almaar groeiende backlog dit opgelopen tot ca. 3 jaar. Maar weldra (als eerst geleidelijk aan de backlog weggewerkt is), zal het vermoedelijk weer slechts een maand of 8 duren.

  In oktober zijn er verkiezingen. Mochten de “blanco’s” winnen dan is de kans groot dat bovengenoemde politicus minister wordt (en volgend de geruchten verluidt van binnenlandse zaken). Dan zou hij zelf het betreffende ministerie waaronder de immigratiedienst valt kunnen hervormen 😉

  Laat het ons hopen.

Comments are closed.