1 REACTIE

  1. Zeer helder interview met Dhr. Mujagic. Ik was niet bekend met zijn boek: ‘Geldmoord – Hoe De Centrale Banken Ons Geld Vernietigen’ (link: http://www.bol.com/nl/p/geldmoord/9200000002308416/&f=TXL&name=geldmoord). Maar ik ga nu wel een kopie bestellen.

    Het gedeelte over de geschiedenis van het uiteenvallen van Joegoslavië is zeer interessant. Vooral dat er ook een sterke financiele oorzaak was waarom het daar allemaal mis ging.

    In de podcast komt ook de vraag aan bod hoe de Oosterijkse School beter vertegenwoordigd zou kunnen worden op universiteiten. Ik denk dat dit een vrij (kans)loze zaak is. De filosofie van de Oostenrijkse School staat veelal haaks op de filosofie die ten grondslag ligt aan de doorsnee universiteit (bottom up vs top down + laissez-faire vs interventionism).
    Wat mij een slimmere oplossing lijkt is de concurrentie aan te gaan met de hoge scholen en universiteiten door middel van het aanbieden van alternatieve producten/leertrajecten. Dat kan in vele soorten en maten. En een podcast produceren is daar een prima voorbeeld van.
    Daarbij is deze aanpak ook mooi in lijn met de filosofie van de Oostenrijkse School (zeg maar een stukje ‘practise what your preach’).

Comments are closed.