EUneeComiteRegeringsleiders en ongekozen functionarissen voeren de nietsvermoedende Europese burgers naar de financiële en economische afgrond in hun wanhopige pogingen om de eurozone en de euromunt in stand te houden.

Met leugens en bedrog worden de burgers er toe overgehaald om vóór de EU en daarmee ook voor de euromunt te stemmen.

Om dat doel te bereiken zijn alle middelen geheiligd en wordt uw welvaart geofferd om een kleine ondemocratische kliek de macht te laten behouden over bijna 500 miljoen Europeanen.

 

De Nederlandse kiezer mag zijn stem uitbrengen, want ons land heeft 26 van de 766 zetels in het Europese parlement dat zinloos heen en weer pendelt tussen Brussel en Straatsburg.

Alleen die cijfers maken al duidelijk dat wij als klein land geen moer te vertellen hebben.

De trieste realiteit is dat het hele 766 zetels tellende Europese parlement precies even veel in de melk te brokkelen heeft….helemaal niets dus!

Het is de kleine kliek van zelfbenoemde en in achterkamertjes gekozen EU-leiders die samen met de regeringsleiders alle belangrijke besluiten neemt.

Zij bepalen of ze de Europese Verdragen zoals de Verdragen van Maastricht en Lissabon aan hun laars lappen en toch de verboden financiële miljardensteun aan andere lidstaten geven of de begrotingsnormen negeren waardoor alle burgers uiteindelijk hun geld kwijt zullen raken.

Diezelfde EU-leiders besluiten tot een nietsontziende jacht op zwartspaarders en belastingontduikers terwijl de EU-top zelf haar eigen regels en uitzonderingsposities bepaalt waardoor zij over hun riante salarissen niet meer dan 15 % belasting hoeven te betalen, ook nadat ze gepensioneerd zijn.

Wist u dat EU-president van Rompuy op dit moment een inkomen heeft van € 31.373,00 per maand.

Dat is € 1506,00 per werkdag!

Als de man eind dit jaar met pensioen gaat krijgt hij een eerste paar jaren een overgangssalaris van

€ 12.676,00 per maand en daarna levenslang een pensioen van € 5.426,00 per maand, uiteraard tegen een zeer laag belastingtarief.

Waarbij u als kiezer dient te bedenken dat deze bureaucraat zijn functie maar 5 jaren heeft uitgeoefend. Letterlijk een gouden job dus!

Hetzelfde geldt voor alle andere EU-grootheden, waarbij bovenop die topsalarissen ook nog eens een belastingvrije onkostenvergoeding van € 304,00 per dag opgestreken wordt voor iedere dag dat ze aanwezig zijn.

De parlementariërs die u nu mag gaan kiezen krijgen per persoon trouwens ook een sappige

€ 17.827,00 per maand plus onkostenvergoedingen uitbetaald.

Een soort ´houdt je waffel premie´ die ervoor zorgt dat iedereen in de Brusselse EU-gebouwen er belang bij heeft om zijn eigen luxe bestaan in stand te houden en op enkele uitzonderingen zoals Nigel Farage na alleen wat pro forma kritiek levert om het volk te laten zien dat ze iets presteren.

Terwijl iedere burger weet dat ze zich bezig houden met onzin zoals de maat van komkommers, spaarlampen en het bedenken van onzinnige klimaatregels als bezigheidstherapie.

De Europarlementariërs, zoals de VVD-er van Baalen, komen alleen hun ´hol´ uit als ze herkozen moeten worden en dan schreeuwen ze om het hardst dat alles anders moet, om er meteen na de verkiezingen weer voor 5 jaren het zwijgen toe te doen om in stilte de belangen van de lobbyisten te behartigen die hen daarvoor royaal belonen in welke vorm dan ook.

Tot verbazing van iedereen die enig inzicht heeft in financiën en economie roepen de EU-leiders om het hardst dat de eurocrisis voorbij en crisislanden zoals Portugal en Ierland weer op eigen benen kunnen staan terwijl de Grieken zelfs een `primair´ overschot op hun begroting hebben geboekt in 2013.   Allemaal leugens en bedrog waar u nu via de stembus nog een einde aan kunt maken!

Wat de EU een primair overschot noemt is een begroting waaruit alle miljarden aan rentebetalingen weggelaten zijn, want het feitelijke begrotingstekort van de Grieken was 12,6 %.

Met deze manier van rekenen heeft iedereen met een hypotheek of lening een primair overschot op zijn huishoudboekje, want de rentebetalingen tellen kennelijk niet meer mee.

Jammer dat die rente net als in Griekenland en de andere EU-landen wel betaald moet worden, dus is het positieve verhaal over economisch herstel gewoon boerenbedrog.

De bittere waarheid is een andere: dankzij het briljante EU-beleid is een groot deel van het Griekse volk aan de bedelstaf gebracht en hebben tienduizenden gezinnen geen elektriciteit meer omdat ze de stroomrekening niet meer kunnen betalen. 

Ondanks de 240 miljard steun die wij op last van de EU aan Griekenland hebben betaald is de Griekse staatsschuld, die bij het begin van de Griekse crisis 120 % van het BBP bedroeg nu gestegen naar bijna 180 % van het BBP. Een schuld die met een kapotte economie en 26 % werkeloosheid nooit meer terugbetaald kan worden.

Maar Europa juicht als de Grieken in mei van dit jaar 4 miljard kunnen lenen op de kapitaalmarkt.

Vier miljard extra schuld is tegenwoordig kennelijk een succes….dat overigens alleen mogelijk was omdat de ECB de terugbetaling van die leningen heeft gegarandeerd, net als bij Ierland en Portugal.

Het zijn overigens de Europese belastingbetalers die al die ECB-garanties zullen moeten ophoesten.

De schuldenbergen van de EU-landen, maar ook de VS en Japan, zijn zo groot dat de Centrale Banken de rente bijna op 0 % houden, omdat een stijgende of hogere rente het hele financiële Europese kaartenhuis in elkaar zal laten storten en een aantal landen meteen failliet zal gaan.

Om dat onvermijdelijke einde nog wat uit te stellen in een laatste poging het zinkende schip te redden zal de ECB-rente op 5 juni waarschijnlijk negatief worden.

Een maatregel die pas na de Europese verkiezingen bekend zal worden gemaakt, omdat deze maatregel de nekslag zal betekenen voor uw spaargeld, uw pensioenen en uw levensverzekeringen!

De EU en de euromunt zouden welvaart en vrede brengen, maar hebben in werkelijkheid niet meer gebracht dan armoede, werkeloosheid, grensoverschrijdende misdaad en onbetaalbare schulden.

De toestroom van illegalen neemt onbeheersbare vormen aan nadat de EU heeft besloten dat de bootvluchtelingen vanuit Afrika geholpen moeten worden door de kustwacht en de marine, hetgeen een regelrechte uitnodiging was voor de mensensmokkelaars.

Het handhaven van de vrede hebben we gezien aan het platbombarderen van de hoofdstad van voormalig Joego-Slavië, terwijl de EU en de VS op dit moment bewust een gevaarlijk conflict met Rusland uitlokken en dat land sancties opleggen die Europa heel veel schade zullen gaan toebrengen.

ingezonden door  S.R.L. Lancee
(schrijver/politiek analist).     18 mei 2014.

7 REACTIES

 1. Goed werk! Zeer helderstuk wat de huidige situatie (helaas) prima omschrijft.

  De schulden zijn het probleem. Daarom is de oplossing de Euro en alle euro schulden opheffen. Streep erdoor, en afboeken. De teller weer op nul

  Alle euro landen in 1 klap schulden vrij.. én de ECB, bezuinigingen, EMS en de Trojka kunnen dan ook per direct opgeheven worden.

  Daarna voert elk euro land zijn eigen “nieuwe” valuta (gulden voor nederland?) weer in én de Mathematically Perfected Economy oftewel de MPE. Klik hier om te zien hoe MPE werkt http://holland4mpe.com/

  Dus euro en alle euro schulden opheffen en weer opnieuw beginnen met een nationale volksbank (dus GEEN prive bank meer die ons geld creert en hiervoor rente rekent zoals nu het geval is en waardoor de staatsschulden zo torenhoog zijn)

  Alleen dan, hebben we iets aan dit hele euro schandaal gehad.

  Doen we dit niet, dan blijven wij steken in deze ellende en onze klein kinderen en volgende generaties blijven dan slaven van de prive bankiers.

  De keuze is aan u, maar ik weet het wel en ben beslist anti EU.
  Groeten Adam

 2. Uitstekend artikel en ben het hier 100% mee eens. De Eurofiele propagandamachine heeft haar werk gedaan en de resultaten zijn een totale ondergang van de economie in het westen. Dat tezamen met die oorlogshitsers in Washington, welke feitelijk marionetten zijn van het militair-industrieel complex zitten we hier met de ellende.

 3. U schrijft: “…De trieste realiteit is dat het hele 766 zetels tellende Europese parlement precies even veel in de melk te brokkelen heeft….helemaal niets dus!…”

  En dan vetgedrukt: “..Allemaal leugens en bedrog waar u nu via de stembus nog een einde aan kunt maken!…”

  Tegenstrijdig!

 4. Helder stuk. Er is niets tegenstijdig aan als de meerderheid op Anti EU-partijen stemt want dan is het afgelopen met deze dictatuur. De kiezers hebben nu nog een laatste kans, het is vijf voor twaalf.

 5. Ik zou wel gek zijn om te stemmen op een systeem waar de burger amper inspraak heeft. Dat parlement heeft niet de bevoegdheden om je rechten en vrijheden te kunnen garanderen. Zelfs al zijn er partijen zoals Artikel 50. Het uit de EU treden is iets wat je op landelijk niveau te beslissen hebt, dat wordt niet in de EU beslist.

Comments are closed.