Meer Nederlands bitcoin nieuws

6 REACTIES

 1. Aardige duidelijke discussie. Ik had nog graag gehoord hoe het waardeverlies van de dollar van 90 % over de laatste 100 jaar daarin paste’
  Het gesprek stopte vrij plotseling.

 2. Eijffinger heeft voorlopig nog wel gelijk denk ik met zijn opmerking dat bitcoin prijzen flink kunnen fluctueren. Voor wie, zoals ik, vast is op bitcoins zijn alle correcties instapmomenten. Op een gegeven moment – en zonder fractioneel reserve bankieren en daarmee zonder kredietschepping uit het niets – zal het toch een stuk moeilijker worden om het prijsniveau te manipuleren. We hebben natuurlijk vele eeuwen bewijsmateriaal van de goudstandaard, waar extreem welvarende spelers net zo goed de markt zouden kunnen manipuleren. Dat is nooit gebeurd in de mate waarin dit door de centrale banken geschiedt. De gevestigde orde komt altijd wat makkelijk weg met hun uitspraken dat ze de munt zo mooi managen. Zie deze grafiek van Edin Mugajic: http://www.treasury.nl/files/2014/02/Schermafbeelding-2014-02-07-om-08.54.19.png

  Paul Buitink [4] reageerde op deze reactie.

 3. Hi Hub, abrupte einde gesprek is mijn schuld als gevolg van wat problemen met de opname. Maar er is geen inhoudelijke content weggevallen, slechts het ‘afscheidsstukje’.

 4. De oplossing is het ripple netwerk!
  Er was al een ripple bitcoin bridge, nu komt er ook een SEPA outbond bridge.
  en nog meer.
  Je kan dan betalen met xrp of bitcoin (of een of andere clone hiervan bij een merchant die alleen dollars of welke fiatmunt dan ook accepteer , ripple zet het automatisch om tegen de meest gunstige koers van het moment.
  Die dump van Jed mc Caleb is waarschijnlijk omdat hij het moet, omdat wannneer ripple mainstream wordt deze mensen dan rijker worden dan de rest van de aarde bij elkaar.
  Iets wat niet wenselijk is.
  Ik raad iedereen aan om xrp in te slaan nu de prijs laag is met dank aan Jed.

  Keinstein [6] reageerde op deze reactie.

 5. @daniel [5]: Volgens mij zijn Ripples enkel een munt die dient om de transactiekosten te dekken en om te voorkomen dat een soort DDS aanval op het Ripple-netwerk kan worden uitgevoerd.

  Ripples lijken nuttig te zijn daarvoor, echter minder geschikt als investering omdat de waarde van de ripple laag moet blijven zodat de transactiekosten niet te hoog worden. Je kunt dan wel het aantal Ripples verlagen per transactie, maar dat is toch een heel ander principe dan de waardestijging van het ruilmiddel zelf omdat er meer gebruik van wordt gemaakt en de Bitcoin een groter aantal services en goederen moet waarderen.

  Dat neemt niet weg dat het Ripple netwerk er aantrekkelijk uitziet zolang er meerdere currencies naast elkaar bestaan. Ofschoon er wel een third-party risico is bij de gateways waar je een account moet openen itt weer tot het Bitcoin-netwerk wat volledig gedecentraliseerd is.

Comments are closed.