.Streef je eigen doel na, zelfs als je door anderen gehinderd wordt. Gewoon volhouden en genieten van datgene wat je bereikt..Nick_text_own mind

.Ieder mens is anders, is een individu!
Met dit feit moeten we leven en rekening houden.

Hoe meer mensen je kunt wijzen op en overtuigen van het NAP, het Non Agression Principle, hoe gemakkelijker het leven wordt.

12 REACTIES

 1. Ieder mens heeft het recht om zichzelf te zijn en mag nooit een ander vertellen wat te doen, hoe te leven of wat te denken of wat te zijn. Zolang alles maar verloopt volgens het NAP.

  En een paar topics terug lees ik iets geheel anders en wordt een intolerante, indoctrinerende religie die ieder individueel, onafhankelijk en vrij denkvermogen de kop indrukt, de hemel in geprezen. Hoe mooi en tolerant we allen zijn? Veeg alleen je achterste maar eens af met een geloofsboek, dan zijn de rapen gaar. Of bekritiseer mohammed/jezus maar eens of maak allah/god ten schande. Roep dat de overheid nazi’s zijn en dat zionisten de wereld van geld manipuleren en ze kunstmatig de rentes en aandelenmarkten sturen, dan ben je een antisemiet, een racist, een ongelovige hond, een varken, een gevaar voor de maatschappij of een terrorist, of gewoon een gek die opgesloten dient te worden…Of zand erover doen en aantrappen en nooit meer over spreken, alsof er niets is gebeurd.

  Maar leven als vrij, weldenkend en onafhankelijk individu wordt op dit moment steeds moeilijker en glijden we meer en meer af naar een dictatoriale/religie staat. Waren we in de hippie jaren 60 en 70 bezig vrije jongens en meisjes te worden en alles af te gooien wat ons belemmert, beknelt en beleert, zijn we nu dus teruggaan in de tijd en we omwille van geld en religie de monden moeten houden en geen noot van kritiek mogen hebben, anders volgt opsluiting of doodslag.

  Ja, we zijn lekker bezig af te glijden naar één staat, één macht, één mens, één religie.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Musjes [1]:
  Wat kan ik hiervan leren?
  En een paar topics terug lees ik iets geheel anders en wordt een intolerante, indoctrinerende religie die ieder individueel, onafhankelijk en vrij denkvermogen de kop indrukt, de hemel in geprezen.

  Jij bedoelt waarschijnlijk het stukje van Hugo.
  Ik lees dat in dat stuk Hugo vertelt over de ervaringen die HIJ
  heeft in moslim,landen.
  En zijn ervaringen zijn anders dan wat er hier algemeen nagepraat wordt alsof er geen enkele moslim een normaal mens is.
  Als je mijn voorgaande stukken over moslims leest, zul je gezien hebben dat ikzelf een heel stuk die kant op ga. Ten eerste omdat ik tegen religie ben, en zeker een waarvan zoveel geweld uit spruit.

  Maar we hebben een VRIJSPREKER. Daarin krijgt iedereen de kans om zijn mening te verkondigen. Liefst met feiten en zich houdend aan de huisregels. Alleen overtreders en beledigers worden geweigerd/ En dat zijn er minder dan een of twee per jaar!!

  Elke keer als iemand kletst over censuur, kan ik niet vinden over welk stuk het concreet gaat; met een enkele uitzondering die jij ook zou schrappen.

  Ik blijf hopen dat steeds meer Vrijspreker-bezoekers goed lezen wat er staat begrijpen en wat de bedoeling is. En als er problemen zijn, dan ook rationeel reageren.

  Laten we SAMENwerken aan een toekomstige NAP-maatschappij.

  Musjes [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [2]:

  Ik ben ervan overtuigd dat ieder men vrij kan zijn en mag beschikken over zijn eigen leven, bezittingen en overtuiging. Maar een club mensen die een boek aanhangen die dwingt dat te zijn of te doen wat de groep wenst lijkt me niet libertarisch. Natuurlijk is iedereen vrij te kiezen voor een religie, maar hoe willen wij een libertarische en vrije wereld krijgen met mensen die leven met een totaal andere visie op vrij zijn, vrij denken en je los maken van de groep en leven als vrij individu die ook heel goed kan geloven in een opperwezen, een goede almachtige zonder religie, moskee, synagoge of kerk.

  Misschien een wat lange kopie van wat ik aantrof, maar wil het toch even delen met de heren en dames libertariërs waarom ik mede denkt dat al dat vriendelijke van religies en HUN gebruiksaanwijzingen niet kan samengaan met een mens die in vele opzichten vrij wenst te zijn en zeker niet lastig gevallen wenst te worden met religieuze doctrines, hoe vriendelijk men ook zich voordoet. Dergelijke gebruiksaanwijzingen zijn ook bij joden en christenen te vinden.

  Vraag: Als de ongelovigen hun hand uitstrekken om de handen te schudden, zou ik het moeten afwijzen?

  Antwoord: Als zij jou begroeten met de Salaam en hun handen naar jou uitstrekken, schud dan hun handen. Er is geen probleem hierin. Wat betreft dat jij begint met de Salaam en het schudden van de handen, dan is dit niet toegestaan.

  Bron: Silsilah Sharh ar-Rasaa’il; Sharh Nawaaqid al-Islaam

  Voetnoot: Want, het staat vast dat de Profeet (Moge Allaah’s Zegen en Vrede met hem zijn) heeft gezegd: “Begin niet met het groeten van de Joden of Christenen!” [Moslim: 2167]

  Wonen met Amerikaanse [of Hollandse] families.

  Het Permanente Comité

  Vraag: Is het toegestaan om met Amerikaanse families te wonen om zo profijt te maken van hun taal?

  Antwoord: Het is beter voor een moslim om bij moslims te gaan wonen, want het mixen met de ongelovigen wordt verderving voor gevreesd, en verzwakking van de persoonlijkheid ten aanzien van (religieuze) verplichtingen, en laksheid of luiheid ten opzichte van de Islaamitische verplichtingen en vrijwillige goede daden. Dus als een moslim zijn best doet om zich van hen af te zonderen, voor zover hij dat kan, is dat veiliger voor zijn geloof en beter voor zijn gedrag.

  Wanneer hij echter genoodzaakt is om met families te gaan wonen, dan moet hij met Islaamitische families gaan wonen, hij moet dan wel oppassen dat hij zichzelf niet afzondert met voor hem vreemde vrouwen. En het is niet toegestaan om met ongelovige families te gaan wonen waar er mannen en vrouwen zijn, want het is bekend dat er bij hen, blote vrouwen rond lopen en er niet gedacht wordt aan het bedekken van de ‘awrah (eervolle lichaamsdelen), en hierin bevindt zich een geweldig grote fietnah (verderf), en dit is een oorzaak voor het ontstaan van ontucht en verderfelijke gedragingen.

  Er is geen noodzaak voor je om te mixen met Amerikaanse niet-moslim families of anderen, voor het verkrijgen van een taal-profijt, want er zijn andere manieren waarop je kan profiteren van de taal, zoals; de specifieke lessen, het converseren met de andere leerlingen in deze taal, zonder onder één dak met de ongelovige families te gaan wonen…

  En alle succes is bij Allaah, en zegeningen zij met onze Profeet Mohammed en zijn familie.

  Bron: Fatawa Islaamiyah, ad-Da’wah 1/90 door het Permanente Comité.

  Regelgeving aangaand het werken met de ongelovigen.

  Shaych al-Iemaam Mohammed ibn Saalih al-‘Uthaymien

  Vraag: Een persoon die werkt met de ongelovigen, wat adviseert u hem?

  Antwoord: Wij adviseren de broer die met de ongelovigen werkt, om een werk te zoeken waarbij hij niet met de vijanden van Allaah en die van Zijn Profeet, van degenen die geen moslims zijn, hoeft te werken. Als dit mogelijk is, dan is dit hetgeen hoe het zou moeten zijn. Maar als dit niet mogelijk is dan heeft hij geen probleem, want hij is bezig met zijn werk en zij met die van hen.

  Alleen met de voorwaarde dat hij geen innerlijke liefde, genegenheid of loyaliteit voor hen koestert, en dat hij zich houdt aan hetgeen waarmee de (Islaamitische) Wet is gekomen wat betreft het (beginnen met het) groeten van hen, en het teruggroeten van hen. En ook, dat hij niet deelneemt aan hun begrafenissen of erom treurt, noch dat hij mee doet aan hun feesten of hen ermee feliciteert!

  Bron: Fatawa al-‘Aqiedah blz. 255 door Shaych Mohammed ibn Saalih al-‘Uthaymien.

  Het oordeel over het binnenhalen van niet-moslim opvoedsters voor onze kinderen.

  Shaych Iemaam Mohammed ibn Saalih al-‘Uthaymien.

  Vraag: Er zijn een aantal families die niet-moslim opvoedsters het land binnen brengen om hun kinderen op te voeden en te verzorgen, wat is het oordeel hierover met de argumentatie hiervoor? Djazakoemoellaahoe chairan!

  Antwoord: Het is verbazingwekkend dat er gezegd wordt dat er opvoedsters zijn die geen moslim zijn! Want, iemand die geen moslim is bezit geen goeds, noch kan haar opvoeding goed zijn. En zij is gevaarlijk voor de kinderen, want zij is of onwetend, of haatdragend. Als zij onwetend is, dan kan het zijn dat zij uitspraken van Koefr (ongeloof) of Shirk (afgoderij) doet, terwijl zij niet weet wat de gevolgen hiervan zijn. Als zij echter haatdragend is, dan is zij erger en veel gevaarlijker!

  Wat ik dus aan mijn Islaamitische broeders adviseer is, dat zij het absoluut vermijden om niet-moslima’s binnen te halen, en zeker als dit voor de reden zou zijn dat zij de jeugd en kinderen opvoeden! Wat betreft de vraag voor de argumentatie, de argumentatie hiervoor is: dat alles waarvan het resultaat verderfelijk is, verboden is. En de Profeet (Moge Allaah’s Zegen en Vrede met hem zijn) heeft de slechte metgezel vergeleken met een metaalwerker, hij heeft gezegd: “…Of hij verbrand je kleding of je ontvangt van hem een slechte geur…” [al-Boechaarie en Moslim] En de opvoedster die dag en nacht met de kinderen in huis blijft is ongetwijfeld een metgezel, en zij is een slechte metgezel als zij geen moslim is!

  Bron: Fatawa Shaych al-‘Uthaymien, zie Fatawa ‘Ulema al-Balad al-Haraam blz. 112.

  De maatregel voor het imiteren van de ongelovigen.

  Shaych al-Iemaam Mohammed ibn Saalih al-‘Uthaymien

  Vraag: Wat is de maatregel voor het vraagstuk: het (verbod op) het imiteren van de ongelovigen?

  Antwoord: Het imiteren van de ongelovigen gebeurt in; uiterlijk, kleding, etenswaren en andere zaken, want, het betreft hier een algemeen woord waarvan de betekenis is: dat een persoon een zaak verricht die specifiek voor de ongelovigen is, op een manier dat dit een kenmerk is voor andere ongelovigen als zij hem zien! Dit is de maatregel.

  Maar als het gaat om een zaak die bekend is onder de moslims en de ongelovigen, dan is het imiteren hierin niet verboden, zelfs al is de oorsprong (van deze zaak) ontleend van de ongelovigen, zolang het niet een verboden zaak betreft zoals; het dragen van zijde!

  Bron: Madjmoe’ah doeroes wa fatawa al-Haram al-Mekkie deel 3 blz. 367 door Shaych al-Iemaam Mohammed ibn Saalih al-‘Uthaymien.

  Verwelkoming van de ongelovigen.

  Iemaam Mohammed ibn Saalih al-‘Uthaymien

  Vraag: Is het voor mij toegestaan om naar een pastoor te gaan en hem te verwelkomen met zijn arriveren en terugkomst?

  Antwoord: Het is niet toegestaan om naar één van de ongelovigen te gaan bij zijn aankomst [van b.v. een reis] en hem te verwelkomen met zijn arriveren, en hem te groeten. Want, het staat vast dat de Profeet (Moge Allaah’s Zegen en Vrede met hem zijn) heeft gezegd: “Begin niet met het groeten van de Joden of Christenen!” [Moslim: 2167]

  Wat betreft dat de Profeet (Moge Allaah’s Zegen en Vrede met hem zijn) naar een jood ging die ziek was; (dan wordt hierop gezegd dat:) “Deze jood een jongen was die de Profeet (Moge Allaah’s Zegen en Vrede met hem zijn) diende, toen hij ziek werd ging de Profeet (Moge Allaah’s Zegen en Vrede met hem zijn) naar hem toe op ziekenbezoek, en om hem uit te nodigen naar de Islaam. Nadat hij hem had uitgenodigd naar de Islaam, werd hij moslim..

  Dus waar is de vergelijking van degene die (een zieke) opzoekt om hem uit te nodigen naar de Islaam met een persoon die een pastoor opzoekt om hem te verwelkomen met een veilige terugkomst, en om hem te motiveren? Het is onmogelijk om dit met dat te vergelijken, behalve als dit door een onwetende of iemand die zijn begeerten volgt gedaan wordt.

  Bron: Fatawa Shaych al-‘Uthaymien deel 1.

  Het reizen naar de landen van de Ongelovigen.

  Shaych al-Iemaam Mohammed al-‘Uthaymien

  Vraag: Wat is de regelgeving aangaande het reizen naar de landen van de ongelovigen? En wat is de regelgeving aangaande het reizen omwille van toerisme?

  Antwoord: Het is niet toegestaan om naar de landen van de ongelovigen te reizen behalve onder drie voorwaarden:

  1- Dat een persoon kennis heeft waarmee hij twijfelachtige (religieuze) zaken kan weerstaan.2- Dat hij beschikt over een (sterk) geloof waarmee hij (seksuele) verleidingen kan weerstaan.3- Dat het noodzakelijk voor hem is om daarheen te gaan.

  Als deze voorwaarden niet van kracht zijn, dan is het niet toegestaan om naar de landen van de ongelovigen te reizen, omdat hier veel verderf of vrees voor verderf mee gepaard gaat. Het is ook verspilling van geld, want een mens geeft veel geld uit tijdens dit soort reizen, en dit doet tevens de economie van de ongelovigen stijgen.

  Maar als er een noodzaak is om daarheen te gaan zoals voor: genezing, of het zoeken van kennis die niet aanwezig is in zijn land, en hij beschikt over kennis (van zijn geloof) en een (sterk) geloof, zoals wij beschreven hebben, dan is hier niets mis mee!

  Wat echter het reizen naar de landen van de ongelovigen betreft als het omwille van toerisme gebeurt, dan is dit geen noodzaak. Hij kan ook naar de Islaamitische landen gaan waar de bewoners ervan de kenmerken van de Islaam naleven. En ons land (Saoedi-Arabië) is walhamdoellillaah op een aantal plaatsen een toeristisch land geworden, hij kan dus (gemakkelijk) daarheen gaan en zijn vakantie daar doorbrengen.

  Bron: Al-Madjmoe’a Ath-Thamien deel 1 blz. 49-50 door Shaych al-Iemaam Mohammed bin Saalih al-‘Uthaymien.

  Bevoorrechting van de ongelovigen op de moslims.

  Shaych al-Iemaam Mohammed al-‘Uthaymien

  Vraag: Wat is het oordeel over het (innerlijk) liefhebben van de ongelovigen en hen te bevoordelen op de moslims?

  Antwoord: Het is ongetwijfeld zo dat degene die de ongelovigen meer lief heeft dan de moslims een geweldig verboden zaak begaat! Want, het is een verplichting voor hem om de moslims lief te hebben, en voor hen te wensen wat hij voor zichzelf wenst. Maar als hij de vijanden van Allaah meer lief heeft dan de moslims, dan is dit verschrikkelijk gevaarlijk en haraam (verboden) voor hem.

  Beter gezegd, het is niet toegestaan voor hem om zich genegen tot hen te voelen, zelfs als dit minder is dan dat hij zich genegen voelt ten opzichte van de moslims, want Hij Ta’ala zegt:

  ((Er is geen volk te vinden dat (werkelijk) in Allaah en in de Laatste Dag gelooft en degenen die Allaah en Zijn Boodschapper tegenstreven lief heeft (i.e. hen meer lief heeft dan Allaah, de Islaam en de moslims). Zelfs wanneer deze tegenstrevenden hun vaders, of hun zonen, of hun broeders, of hun stamgenoten zijn. Zij zijn degenen bij wie Allaah het geloof (Iemaan) in hun harten verankerd heeft en Hij geeft hen kracht met genade van Hem. Hij doet hen tuinen (het Paradijs) binnengaan waar rivieren onder door stromen, zij zullen daarin voor eeuwig leven. Allaah heeft Welbehagen met hen en zij hebben welbehagen met Hem. Zij zijn degenen die van de partij van Allaah zijn (degenen die de vijanden van de Islaam haten). Weet, voorwaar de partij van Allaah is de overwinnaar!)) [Al-Moedjaadellah: 22]

  En Zijn Uitspraak: ((O jullie die geloven neemt niet Mijn vijanden en jullie vijanden tot vrienden, aan wie jullie genegenheid betonen. Terwijl zij hetgeen wat aan Waarheid naar jullie is gekomen verloochenen!)) [Al-Moemtahinah: 1].

  En ook degenen die hen aanprijzen, ophemelen en bevoordelen op de moslims in het werk en dergelijke, hebben een zonde begaan, en slechte verwachtingen gehad voor hun moslim broeders en hebben goeds gedaan ten opzichte van degenen die het niet verdienen dat er goeds tegenover hen gedaan wordt. Het is (dus) een verplichting voor de gelovige om de moslims te bevoordelen op anderen, in alle zaken van werk en andere. Wanneer er echter tekortkomingen door de moslims bewerkstelligd worden, dan is het een verplichting voor hem om hen te adviseren, te waarschuwen en hen het slechte effect van onrecht te verduidelijken, hopende dat Allaah hen door middel van zijn handelingen leidt!

  Bron: Fatawa Shaych al-‘Uthaymien deel 1, Fatawa ‘Ulema al-Balad al-Haraam blz. 107.

  Deelnemen aan feesten van de niet-moslims?

  Het Permanente Comité

  Vraag: Is het toegestaan voor Moslims om deel te nemen in hun feestdagen, zoals Kerstmis?

  Antwoord: Alle Lof is aan Allaah. Het is niet toegestaan voor de Moslim om met de Koeffaar mee te doen in hun feestdagen en vreugde en geluk uit te drukken in deze gelegenheden, of om een dag vrij te nemen van werk, of de gelegenheid godsdienstig is of seculair is, want dit is een soort van het imiteren van de vijanden van Allaah, wat verboden is, en een soort van samenwerken met hen in valsheid. Het staat vast dat de Boodschapper van Allaah (Moge Allaah’s Zegeningen en Vrede met hem zijn) heeft gezegd: “Wie dan ook een volk imiteert is één van hen.”

  En Allaah, Soebhaanehoe wa Ta’ala, zegt: ((En help elkaar bij al-Birr en Taqwa (deugd, oprechtheid en vroomheid); En helpt elkaar niet bij zonde en overtreding. En vreest Allaah. Voorwaar, Allaah is streng in de bestraffing.”)) [al-Maa’idah 5:2]

  We adviseren jou het boek “Iqtidaa ‘ as-Siraat al-Moestaqiem” van Shaychoel-Islaam Ibn Temieyah (moge Allaah hem genadig zijn) erop na te slaan, want het is zeer nuttig op dit onderwerp.

  En bij Allaah ligt het Succes en moge Allaah’s Zegeningen zijn met onze Profeet Mohammed en zijn familie en zijn metgezellen en schenk hen vrede.

  Het Permanente Comité voor Academisch Onderzoek en het Uitgeven van Fatwa, Fatwa nr. 2540

  Is er een verschil tussen de Arabische Christen en de Niet-Arabische (Christen)?

  Het Permanente Comité

  Vraag: Is er een verschil tussen de Arabische Christen en de Niet-Arabische (Christen)?

  Antwoord: Alle Lof is aan Allaah. Er is geen verschil tussen de Arabische Christen en de Niet-Arabische (Christen).

  Philosoof G&R Eigenwijs [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Musjes [3]:

  Het zegt soort bij soort, het zou door Wilders bedacht
  kunnen zijn!
  Echter als mensheid kunnen we er niet zo goed mee voort.
  Het is een moraal die de onderlinge verhoudingen tussen
  mensen verstoort.
  Het is een vorm van geestelijke apartheid, dat moeten wij kwijt.
  Het is niet meer van deze tijd.
  De wereld globaliseert.
  We moeten van elkaar leren, dat is niet verkeert.
  Uit eindelijk willen alle mensen het zelfde, een goed leven
  in vrede en gezondheid.
  Daar moeten we naar streven, de onderlinge verschillen
  zijn niet echt van belang.
  Zij dienen alleen om tweedracht te zaaien tbv. winst en macht!
  Mensen vechten om een been en een hond gaat er mee heen!

 5. LET WEL: Het libertarisme is een Politieke Filosofie. Die houdt zich alleen maar bezig met het gedrag van mensen onderling. En de regel dat ieder mens recht heeft op zijn eigen leven, kun je terugbrengen tot NAP.

  Of iemand zich vrij VOELT of graag een auto wil kopen, of drugs gebruikt, of verkiest wel/niet met iemand om te gaan, staat daar helemaal los van.
  Net zo of iemand in god gelooft of niet, en of hij/zij dit wel/niet aan anderen verkondigt .
  Zolang dat alles binnen het NAP valt, kun je daar als libertarier niets tegen doen
  Uiteraard ben ik en de meeste libertariers het niet eens met veel van die rare opvattingen. Het enige wat we kunnen doen (NAP) is de ander ” overtuigen” met feiten dat zijn opvattingen onjuist zijn.

  Musjes [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]:

  Waarom zou ik de ander moeten overtuigen? Die ander is al overtuigd en ziet mij als een object waar je gebruik/misbruik van mag maken, omdat dit is wat men heeft (aan)geleerd.

  Ik kan nog zolang de filosofie van vrijheid of libertarisme met z’n NAP aanhangen en duidelijk maken wat dit betekent, maar het brengt niks als al diegene die ik tegenover mij heb staan niet bereid zijn er net zo over te denken.

  De crux zit ‘m in het FEIT dat een religieuze net als een doorgewinterde politieke aanhanger niet is te overtuigen van het FEIT dat ik een natuurlijk recht heb om te zijn wie ik wil zijn, en beschik over mijn eigen lijf, geest, geld, grond, vruchtgebruik of bezittingen en dat niemand met wat voor wet, ideologie of religie dan ook het recht heeft mij dit af te nemen.

  Het gaat er niet om dat iemand niet een religie zou mogen aanhangen o.i.d. het gaat erom dat de visie en denkwijze van deze mensen of groep compleet haaks staat op de filosofie van vrijheid. Hoe wil je mensen overtuigen die vol zitten met geïndoctrineerde denkwijzes?

  Je begrijpt toch zeker zelf ook wel dat het vrijdenken en de filosofie die een libertariër aanhangt een groot gevaar vormt voor de gevestigde orde en ook als een bedreiging wordt ervaren door religies. De vrije denkers, de rebellen en libertariërs zijn degene die goddeloos, zedeloos en wetteloos leven, wij zijn een smet op de hogere macht, wij zijn de onderdrukkers en een gevaar. Wij moeten ons aanpassen aan alles en iedereen, zelfs de wet denkt in zijn recht te staan bij het onderdrukken van zijn burgers, maar iemand die geroepen is door een boek, een religie, een hogere macht, een belofte met een leven na de dood, die kan door niemand worden overtuigd die zijn alleen maar bezig goedschiks en anders kwaadschiks zaken over te nemen en anders denkenden uit de markt te drukken.

  Het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke (of ongelovige, vrijdenker, libertarier) het koninkrijk van God binnen te gaan. Evenzo zul je kunnen stellen dat je eerder een kameel door het oog van de naald kan krijgen dan een religieuze te bekeren tot een leven met een ongelovige.

  Philosoof G&R Eigenwijs [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Musjes [6]:

  Het is evolutie van denken, de tijd is er nog niet rijp voor.
  Ons denken loopt voor op het dagelijks gebeuren.
  Niets is zo frustrerend als het onbegrepen voor de troepen
  uit te marcheren, of wel begrepen, maar men wil niet!
  Tevens worden we als individu stevig in gepakt door de
  elektroniche structuur en daar me samen gaande onvrijheid.

  WIJ ZIJN DOM, WANT ZEI BEGRIJPEN HET NIET!

  Musjes [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Philosoof G&R Eigenwijs [7]:

  Denk je niet dat de tijd pas rijp zal zijn na een derde wereldoorlog, de grote gelijkmaker? Overheden, politici en landen lijken wel die kant op te sturen.

  Ergens moet er iets, dramatisch, gebeuren wat maakt dat de gemeenschap wakker wordt en begrijpt welke natuurlijke lijnen ons scheiden en het toch mogelijk is respectvol samen te leven zonder dwang en met respect.

  Nu worden we onder dwang onderdrukt en monddood gemaakt, door religie, en ook door de overheid die vooral de islam propageert en het culturele verschil met macht wil weghalen door ons vleugellam te maken en door letterlijk te beroven en ons te ridiculiseren wat betreft onze eigen en persoonlijke, weldenkende waarden en normen over (natuurrechtelijke) vrijheden. Wij moeten inleveren op gebied van vrijheid en recht, zijn geen baas meer in eigen land of over eigen leven en goederen, omdat men vindt dat we ons hebben te gedragen naar de normen en waarden van een onderdrukkende religie of macht. De overheid en politiek speelt hierin een verdorven rol die hieruit zijn voordeel lijkt te kunnen halen.

  Philosoof G&R Eigenwijs [10] reageerde op deze reactie.

 9. Ik lees net deze kop: “Nederlandse taal verplicht voor uitkering”

  Hoe achterlijk kan men zijn, niks verplichten, want verplichten maakt dat wij ons ook weer aanpassen en de mogelijkheden, kansen en het gespreide bedje hier gewoon blijven bestaan, bewijs bij deze geleverd dat de politiek ons passeert en daarmee duidelijk maakt dat al deze wildvreemde cultuurverijkers en kansenpareltjes gewoon moeten blijven aanschuiven, evt. met het tapijtje onder de arm, aan de voor hen gratis gedekte tafel met eten en drinken die door ons is gefinancierd. Busladingen met sociaal werkers, maatschappelijk werkers en hele fabriekshallen vol met allerlei overheidsmissionarissen en onderwijzers zijn er nodig om al deze mensen een paar regels uit het hoofd te laten opdreunen.

  Het lijkt wel alsof wij hier in NL met de hele zieligheidsindustrie constant ons bezig moeten houden met buitenlandse probleemgevallen en hun buitenlandse issues waarbij de politiek ons achterlijk wil voorhouden dat ze er echt alles aan zullen doen om deze mensen ten koste van alles en iedereen te laten assimileren en we onder dwang zullen opgaan in de culturen en religies die hier helemaal niets hebben verloren. Wij zullen ons uiteindelijk linksom of rechtsom moeten aanpassen.

  Al deze acties leiden er toe dat er nog meer geld wegvloeit naar andere landen omdat de gelukzoekers en religieuzen natuurlijk nog veel heeft te verzorgen in het land van herkomst en daar ooit weer naar terug kan gaan met een goede vette uitkering tot aan zijn of haar dood. En wij mogen toezien hoe dit land zijn geplunderde zakken weer moet vullen ten koste van ons. Geen pensioen, geen spaargeld, geen bezittingen of vrijheid meer, omdat iets of iemand dat zo heeft bedacht. Allen gelijke arm, met eenzelfde achterlijk geloof, allen slaafs en onderdanig in kooitjes monddood.

  Philosoof G&R Eigenwijs [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Philosoof G&R Eigenwijs [10]:

  Wat kunnen we er mee?

  Ik keek net even op Flitsservice, de massa van de
  ge automatiseerde betaling, bied mogelijkheden het wangedrag van de Nederlandse overheid naar de burger in te dammen.

  Als Nederlanders vinden ten onrecht te zijn aangeslagen via
  bv. wetje mulder, zouden zij kunnen overwegen deze betaling niet te doen.
  In plaats van de gemakkelijke weg ik betaal maar dan ben ik van het verdere gezeur af!
  De omvang van het dan opgang komende proces zal er voor
  zorgen dat de onrechtvaardigheid gaat afnemen.
  Denk er maar eens over, kijk op FLITSSERVICE!

 11. @Philosoof G&R Eigenwijs [10]:

  Geweld is NOOIT een oplossing en zeker dit soort kunstmatig uitgelokt geweld niet “Barack Obama wil half miljard voor rebellen in Syrië”

  Met dergelijke acties en geld, acties die vast en zeker al vaker in het geniep zijn gebeurd, zorgt weer een westerse leider/marionet ervoor dat duizenden mensen worden vermoord en worden verdreven van hun huis en haard. Al deze mensen moeten ergens anders worden opgevangen en zullen er voor zorgen dat ook anderen weer een plaats moeten afstaan omdat er ruimte voor de vluchtelingen moet worden gemaakt. Los van alle leed wat mensen overkomt zijn er exodussen gaande die helemaal niet nodig zijn en tien dubbel leed en ellende veroorzaken, wereldwijd.

  Met een half miljard ontstaat er waarschijnlijk tientallen miljarden aan andere ellende. In geld kan men natuurlijk niet de ellende en leed van mensen uitrekenen, maar geld en menselijk leed zijn nu, in deze verrekte wereld, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

  Onder de noemer van ‘dictators’ mag men in deze wereld meer dood en verderf zaaien dan een dictator zelf.

  ‘Onze’ leiders zijn moordenaars, hoe mooi ze het ook mogen brengen, maar een dictator weg willen hebben en deze vervangen voor een andere dictator waarbij men onschuldige burgers hun domeinen verwoest en onschuldige kinderen, vrouwen en mannen vermoord is en blijft altijd gewetenloze verwoesting en moord!!!

  Zou daarom niet gepast geweld tegen ‘onze’ marionetten wel zijn toegestaan en is dit een vorm van zelfverdediging en zelfbehoud?

Comments are closed.