Wordt je haat voor barbaarse untermenschen opgewekt? Kookt je hoofd over van woede over de misdaden die in je netvlies gebrand staan van afgehakte handen en hoofden? Zit je te bibberen voor de bloedige beeldbuis vol haatbaarden die het Kalifaat gaan vestigen in Tytsjerksteradiel? Kookt je bloed als je leiders zich verontschuldigen tegenover haatbaarden voor mogelijk discriminerende opmerkingen? Is je verstand uitgeschakeld?

Steeds als je emoties hoog oplaaien over bruut geweld dat voor je neus gezwaaid wordt, moet je op je hoede zijn. Je kan zomaar gemanipuleerd worden. Dit wordt ook wel amygdala politiek genoemd, naar het stukje van je hersenen dat alle rationeel denken uit kan schakelen als er gevaar dreigt. Deze hersenopbouw is de uitkomst van een evolutionaire wapenwedloop waarbij elke milliseconde reactietijd het verschil maakte tussen eten of gegeten worden. Vooral als de uitnodiging voor blinde woede gepaard gaat met de-humanisering van een hele groep mensen, loont het ook eens te kijken naar wie de boodschapper is die deze afschuwelijke beelden voor je neus hangt. Wat is zijn agenda? We moeten immers de wijze woorden van kameraad Hermann Göring in gedachten nemen.

Herman_Goering

Op zich is het nooit zo interessant wie de poppetjes zijn. Principes zijn nuttiger om een scala aan situaties te kunnen herkennen. Toch is het wel eens een goed idee om een beetje te graven in wat er in nu Irak gebeurt en wat poppetjes te noemen. Hiervoor ga ik terug naar de eerste berichten over een invasie van Irak. Die kunnen we vinden in een brief van Project for a new American Century(PNAC) aan president Clinton van Januari 26 in 1998. Hier wat fragmenten uit de brief:

“We are writing you because we are convinced that current American policy toward Iraq is not succeeding, and that we may soon face a threat in the Middle East more serious than any we have known since the end of the Cold War.  … We urge you to seize that opportunity, and to enunciate a new strategy that would secure the interests of the U.S. and our friends and allies around the world. That strategy should aim, above all, at the removal of Saddam Hussein’s regime from power.  …”

“We believe the U.S. has the authority under existing UN resolutions to take the necessary steps, including military steps, to protect our vital interests in the Gulf. In any case, American policy cannot continue to be crippled by a misguided insistence on unanimity in the UN Security Council.”

Hier is nogal wat om te doen geweest, omdat deze brief, waarin Clinton werd aangeraden Saddam Hussein uit het zadel te wippen, ondertekend was door een scala van mensen waaronder Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz en Dick Cheney die later in de regering Bush zaten en direct militaire aktie tegen Irakezen initieerden, onder het voorwendsel van 11 september.

PNAC is een organisatie die is opgericht in 1997 door William Kristol  en Robert Kagan en die Amerikaanse wereld hegemonie voor de komende eeuw als doelstelling heeft in haar principes (quotes). Nu zou je misschien kunnen denken dat deze personen inmiddels beschaamd van het toneel verdwenen zijn, maar niets is minder waar. Robert Kagan is getrouwd met Victoria Nuland,  Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs en voormalig woordvoerder voor de Department of State. Beter bij ons bekend vanwege het arrangeren van nieuwe machthebbers in de Oekraïne en haar uitspraak ‘Fuck the EU’

De broer van PNAC oprichter Robert Kagan, Frederick Kagan, is getrouwd met Kimberly Kagan die het Institute For the Study of War (ISW) heeft opgezet. Deze club brengt ons het nieuws uit Irak, zoals het vertaalde jaarverslag van de Islamic State of Iraq and the Shaam (ISIS). Dit jaarverslag is een soort rechtvaardiging aan donoren (Saoedi Arabië en de golfstaten) over hoeveel auto’s zijn opgeblazen, hoeveel blokkades zijn opgeworpen, aanslagen zijn gepleegd en andere gewelddadige hoogtepunten. Het ISW geeft bij monde van Kimberly Kagan nadrukkelijk ongevraagd aan dat ze niet voor oorlog zijn bij het ISW, maar alleen oorlog bestuderen. Ze worden dan ook niet gefinancierd door de Amerikaanse overheid, maar door private donoren. Enig zoeken levert op wie deze private donoren zijn:

General Dynamics (oorlogstuig),

General_Dynamics_F16

Dyn corp (oorlogstuig)

Dyncorp-aviation_860x320

Palantir Technology  (spionage software, co founder Peter Thiel),

Northrop Grumman (ontzettend veel oorlogstuig)

940th_Wing_-_Northrop_Grumman_RQ-4B_Block_20_Global_Hawk_04-2015

CACI een groep die de Abu Graihb gevangenis in Irak runde en daar de martelingen deed (Die moslims zijn trouwens echt beesten vergeleken bij westerlingen).

Abu_Graihb

Typische donoren die vrede een warm hart toedragen. Pappa Kagan bestudeerde ook al oorlog vanuit de Yale universiteit en schreef onder andere “On the origins of war

ISW leverde ook Elizabeth O’Baggy af, de Syrië informatie bron die aangehaald werd door minister buitenlandse zaken John Kerry en John McCain totdat bleek dat ze over haar PhD gelogen had en ze van het toneel verdween. Kortom, of het nu over Irak, de Oekraine, of Syrië gaat, de media wordt geïnformeerd door de Kagan’s en hun PNAC en ISW die uit zijn op Amerikaanse hegemonie en die gesponsord worden door de oorlogsindustrie. Hun advies is altijd militair ingrijpen, want we worden aangevallen.

Ook is het niet onbelangrijk te bedenken dat bij de aanval op Libiërs van Kadaffi, wapens naar Jihadisten gingen dat daarnaast de CIA ook wapens leverde aan de Syrische Al Qaeda die deze nu gebruiken om over Irak heen te lopen. Het plan om de Sunnis te laten winnen in Syrië en ze tegelijktijd te laten verliezen in Irak, bleek echter tot ieders verassing niet haalbaar. Misschien omdat de landsgrenzen nogal kunstmatig getrokken zijn en ze hun opdracht niet helemaal begrepen. Verder is Abu Bakr al-Baghdadi, het hoofd van ISIS, die nu Irak veroveren, uit een amerikaans trainingskamp/gevangenis Camp Bucca vrijgelaten.

Van de vliegtuigladingen met cash die ooit naar Irak werden gevlogen, is nu waarschijnlijk 430 miljoen in handen gevallen van ISIS die hun strijders hier rijkelijk van kunnen belonen. De enige reden dat bijgelovige, moreel gehandicapte, woestijnbewoners opeens over gigantisch kapitaal en moderne wapens beschikken, zijn dus westerse roverheden.

Gelukkig is er minister Timmermans die van Jihadisten een topprioriteit gaat maken van het nederlandse kabinet. Want terrorisme prijkt immers bovenaan de lijst doodsoorzaken in nederland. Wie kent er nu geen slachtoffers van een aanslag? Ik verwacht snel een vaccin tegen terrorisme.

Ook hier weer blijkt dat de machthebber niet zo maar de onderdaan kan plat walsen. De onderdaan moet zelf het touw geven waarmee de overheid hem op gaat knopen. Hij moet eerst zijn vrijheid aan de voeten van de machthebber leggen, trillend als een rietje voor het gevaar dat diezelfde overheid hem gepresenteerd heeft. Of dat nu kalifaat stichtende jihadisten zijn of klimaatverandering of armen die sterven in de goot of mensen die geen gezondheidszorg kunnen krijgen, maakt allemaal niet uit. De overheid financiert tevens de intellectuelen en priesters die de zonde en het gevaar geloofwaardig maken. Het is zoals Göring zei: bungel dat gevaar maar voor de onderdaan en hij zal zich aan je overgeven.

hate_us_for_our_freedom

3 REACTIES

 1. en dus?
  moet ik ineens blij zijn met de dwingende aanwezigheid van veel eisende gelovers van een wreed rotgeloof, die onvermoeibaar bezig zijn mijn land naar de filistijnen te helpen, met veel hulp van een elite van nsb ers van d66, pvda en groenlinks?

  natuurlijk deugd de wereldpolitiek niet, so what, ik heb te maken met de ellende in mijn stad, in mijn land en de toekomst die er nog beroerder uit zal zien.

  ik hou het klein, Nederland, onze kinderen en hun toekomst, zonder burkas, haatbaarden, foute scholen en moslimpolitici, schunnige moslim blogs, wij blijven hier, maroc.nl etc

  DAT wil ik niet.

  pcrs [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hendrik j zegt wat ik denk dus snel klaar met mijn reactie, dank Hendrik.

 3. @hendrik j. [1]:
  Ik denk dat je het punt van het artikel mist

  “moet ik ineens blij zijn met de dwingende aanwezigheid van veel eisende gelovers”

  Ja, is dat wat je er uit haalt? Welke zin geeft dat bijvoorbeeld aan?

  “natuurlijk deugd de wereldpolitiek niet, so what, ik heb te maken met de ellende in mijn stad, in mijn land en de toekomst die er nog beroerder uit zal zien.”

  Wederom mis je het punt. Er wordt een principe in genoemd door Herman Goring: Het werkt overal hetzelfde, ook in jouw stad en jouw land.

  Wat ook een punt is bij mensen die op hun amygdala draaien: de enige informatie die ze nog kunnen opnemen is: vriend of vijand? 1 bit informatie is het maximum wat ze kunnen verwerken. Bush vatte dat mooi samen na 11 september: “You with us or with the terrorists”

  Zo scan jij dit artikel ook: zit pcrs bij de elite van nsb ers van d66, pvda en groen links of niet? 1 bit informatie is wat je amygdala aankan.

  Iemand heeft er voordeel van dat hij je zo eenvoudig kan manipuleren. Het is de persoon die de situatie veroorzaakt heeft en aan wie jij je steun gaat geven.

Comments are closed.