Vrijspreker: U zegt dat propaganda gebaseerd is op tegenstrijdigheden. Hoe kan je nu iets baseren op tegenstrijdigheden?

Opperdienaar: Het lijkt inderdaad vreemd. Welke kant wil je onderdanen nu ophebben als je ze tegenstrijdige informatie geeft? Het verschijnsel is echter zeer bekend en bijvoorbeeld prachtig beschreven in de roman ‘1984’ van George Orwell. De almachtige partij in het boek heeft 3 leuzen :”Oorlog is vrede”, “Onwetendheid is kracht” en “Vrijheid is slavernij”

Ook bestond er het ministerie van de waarheid, waar de geschiedenisboeken werd vervalst. Verder waren er het ministerie van de liefde, waar mensen gemarteld werden, het ministerie van vrede, waar oorlogen gepland werden en ministerie van overvloed, waar de mensen uitgehongerd werden. Het verschijnsel werd ook wel ‘doublethink’ genoemd. De eigenschap om 2 tegenstrijdige ideeen tegelijkertijd te geloven, meestal elk in hun unieke sociale settings.

Als je als heerser beweert een staat te hebben en je gaat de onderdaan onderwerpen, kom je niet onder het verkondigen van een dubbele moraal uit. Tegenstrijdigheden waar je de onderdaan aan moet laten wennen.

-De moraal voor de onderdaan is om gehoorzaam te zijn aan de heerser

-De moraal voor de heerser is om gehoorzaamd te worden door de onderdaan

Je moet ten allen tijden vermijden dat de onderdaan zich gaat afvragen waarom deze tegenstrijdige moraal hem ooit is wijsgemaakt. Daarom moeten tegenstrijdigheden overal om hem heen aanwezig zijn. Vandaag de dag zie je al dat al onze oorlogen voor vrede en bevrijding zijn (denk aan Irak, Libië), dat onderdanen bestolen moeten worden om hun bezit te beschermen, dat onderdanen dom worden gehouden (steeds meer overheidsdocumenten zijn geheim) voor hun ontwikkeling, dat onderdanen ontwapend moeten worden voor hun eigen veiligheid. Op universiteiten wordt gepreekt dat de realiteit waarover kennis verspreid wordt, subjectief is, zodat waarheid eigenlijk niet bestaat.

Met andere woorden: het idee dat iets is wat het is, de wet van de identiteit, A=A genoemd door Ayn Rand, is aan alle kanten gesloopt. De onderdaan die geen tijd heeft om alles zelf uit te zoeken en moet veel kennis op autoriteit aannemen en al zijn autoriteiten zijn omgekocht.

Dat de tegenstrijdigheid onderdanen onmogelijk een bepaalde kant op kan duwen, is irrelevant. Het doel van doublethink is niet om onderdanen een bepaalde opdracht te laten uitvoeren. Het belangrijkste is dat ze niet in verzet komen terwijl ze geplukt worden, maar in verwarring voor zich uit staren. Het doel is ze te verlammen. Het doel is dat de onderdaan niet roept:”Hee, maar wacht eens even, dat klopt niet!” Hij kan niet in verzet komen, want tegenstrijdigheden zijn overal geaccepteerd, doublethink is de standaard. Hij kan niet meer uitzoeken wat waar en onwaar is, omdat waarheid zelf is afgeschaft. Zelfs als hij het kan decoderen, dan kan hij het niet communiceren met anderen, want in de taal is alles omgekeerd en twee dingen tegelijk. Verkondigt hij vrijheid, dan horen mensen slavernij. verkondigt hij wijsheid dan noemen ze hem een idioot, verkondigt hij vrede dan slaan ze hem zijn kop in. Zelfs van dieren is bekend dat als ze een tegenstrijdigheid zien, ze daar langer naar kijken. Hun hersentjes proberen er wanhopig iets van te maken. Een hypnose die ze duur kan komen te staan in de wereld van eten en gegeten worden en waar elke seconde telt.

Daarnaast is het de bedoeling dat iedereen die met duidelijke kennis komt, als een vreemde snuiter moet worden gezien en moet worden aangevallen als extremist.

Dit is een mooi voorbeeld van tegenstrijdigheden. Hier spreekt de held van de arbeidersklasse Diederik Samson vanaf de elite Bilderberg conferentie gehouden in een duur hotel, tot de onderdanen.

Diederik Samson geeft les in moraliteit

5 REACTIES

 1. Het sofisme is door de Romeinen als een gevaar onderkent en verboden, Goebels heeft er nieuw leven ingeblazen en de NL politici
  hebben het gemodicifeert.
  Vb. Brandstof 50 cent omhoog _ BOEBOEBOE
  Ok 25 cent ! HOERA we hebben gewonnen !

 2. Goed gezien, tegenstrijdig als maar kan. Het filmpje laat ook duidelijk zien dat ze drommels goed weten waar ze mee bezig zijn. Ik moet er wel om lachen ook, tjonge tjonge wat een domme vent. Democratie met een niet gekozen staatshoofd. Het is symbolisch maar elke maand wel beleid bespreken. Je mag kiezen, maar als je het er niet mee eens bent, jammer dan, over vier jaar mag je weer stemmen. Ze praten over privacy achter gesloten deuren, mogen wij niet weten, zij schenden onze privacy maar dat van hun moet prive blijven. Politici zijn gekozen en in dienst van de burger maar het beleid wordt besproken met de elite en niet met de burger. Je mag geen geweld gebruiken, maar je kan elk moment opgepakt worden en in elkaar geslagen worden door hun.

  Tja, die greenpeace die op komt voor de natuur is een lachtertje, ken iemand hiervan. Hij wil mensen bewust maken om beter met natuur en milieu om te gaan. Zelfs rijdt hij in een suv auto, hij heeft nog een paar van die auto”s die benzine slurpen.

  Net zo als dat moordende bedrijf Monsanto, ze zijn trots op hun produkten, gmo”s en wil dat iedereen die troep gaat eten, zelf eten ze biologisch.

  Met fluoride precies zo, het is niet gevaarlijk en je kunt het gerust gebruiken want het lichaam heeft ook fluoride nodig voor sterke tanden en botten. Grote onzin, wat ze niet erbij vertellen is dat er verschil is met natuurlijke fluoride wat in planten en vruchten zitten en die fluoride wat ze in tandpasta stoppen. Die fluoride is een chemische wat gevaarlijk is. Kijk maar eens naar Syrie, daar werden de chemische wapens vernietigd, inhoud van die wapens, fluoride zeer giftig, maar het mag hier in de tandpasta.

  Laatst heb ik ook zo gelachen over die top in Den Haag. Obama met zijn bagage, 40 auto”s, 100 koks, vliegdekschip, etc. Zij keuren alle e-nummers in voeding goed en nog meer rotzooi wat ze erin stoppen, want het kan geen kwaad, zelf eten ze allemaal biologisch, ga je dit zeggen tegen mensen, antwoord van hun, ja maar de overheid zal het toch beter weten, als zij zeggen dat het geen kwaad kan, dan is dat zo. Tja, elke dag verbaas ik mij hierover.

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [4]: Je hoeft alleen maar je zintuigen te gebruiken, dan valt er veel dingen op die niet kloppen. Ik ben gewoon nieuwsgierig, wil dan er het fijne van weten en ga het opzoeken hoe dat zit. Jaren geleden naar de bieb, tegenwoordig internet, al zijn ze ook daar bezig te sensureren. Veel mensen gebruiken hun eigen zintuigen niet eens. Zo”n tien jaar terug ergens in een wachtruimte, komt er een arts, loopt naar een automaat om drinken er uit te halen. Ik snuif even, kijkt hij mij aan, zeg ik, ik weet van voor soep dat is. Hij: huh? er zijn verschillende smaken. Ik weer, toch weet ik precies wat voor soep. Kijkt mij vragend aan, ik cup a soep. Ja, klopt, maar wat voor smaak. Ik: chemisch, dat ruik ik. Kijk mij verbaasd aan schudt zijn hoofd, heb hem een stralende lach gegeven. Zo ken ik tal van voorbeelden, ik flap er van alles uit, maak niet uit wie het is, en dan vinden ze mij vreemd, tja.

Comments are closed.