Meer bitcoin gesprekken vind je hier

9 REACTIES

 1. @Hijseenberg [3]: Hou toch een eind op met je bitcoin, geef mij maar een popcorn, heb ik meer voldoening van.

  Zolang je niet wilt begrijpen dat het grote publiek – nodig wil het project slagen- een valuta/munt/betaalmiddel wil kunnen vastpakken, ruiken en voelen, precies als dollars, euro’s, goud of zilver, dan sla je gelijk de meest bepalende factor over.

  Veel succes met je coin!

 2. @Hijseenberg [3]:
  Dit is precies de houding die veel potentiele Bitcoin gebruikers afschrikt. In plaats van mensen geduldig uit te leggen hoe het werkt (linkje naar een FAQ sturen of zo iets), mensen verwijten maken “het niet te snappen”.

  Ik ben zelf al een maand bezig om een “Bitcoin-QT” up to date te krijgen op een nieuwe PC en het werkt voor geen meter. Hoe moet ik dit soort dingen gaan uitleggen aan mijn moeder of vriendin ? 🙂

  @Paul Buitink:
  Ik las laatst ergens dat Ecuador Bitcoin wil gaan verbieden en Bitcoin-gebruikers zelfs in de gevangenis wil gooien. Daar zit jij toch? Kun je daar meer over vertellen?

  Paul Buitink [7] reageerde op deze reactie.

 3. Hier nog een aardige: “Miljardair waarschuwt voor revolutie”. Terwijl het Amerikaanse volk ervan overtuigd dat het kapitalistische systeem het einde bereikt heeft en zo goed als failliet is, concludeert deze miljardair dat het nog steeds kan werken, mits er een aantal zaken wat beter geregeld zullen worden.

  Maar of dat andere de bitcoin zal betreffen? Ik waag het te betwijfelen! (PS: lees ook hoe deze miljardair voorstander is van verhoging van het wettelijk minimumloon@ Hugo)

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/07/miljardair-waarschuwt-voor-revolutie/

 4. @Naam * [5]:

  Eens met je kritiek op de opmerking van Hijseenberg. Het is belangrijk dat de community geduldig blijft uitleggen hoe het werkt. Arrogantie schrikt af.

  Argument dat Sander gebruikt dat mensen geld moeten kunnen voelen/ruiken etc. geldt voor de meeste mensen gelukkig niet. De euro is al bijna geheel digitaal en het gros vindt het prima. De wereldeconomie is gebouwd op digitaal geld en het is vele malen handiger dan papiergeld. Privacy e.d. kan via crypto-currencies ook worden bereikt.

  Verhaal over Ecuador klopt niet helemaal. Nergens wordt Bitcoin en dergelijke genoemd in de nieuwe wetgeving. Ben in gesprek met media om het te rectificeren. Ontwikkelingen zijn echter wel negatief.

  Parcival [9] reageerde op deze reactie.

 5. Volledig oneens met vorige spreker. Er is juist steeds meer oppositie tegendigitaal betalingsverkeer. Bovendien is de bereikbaarheid van systemen met de dag bedroevender. En veiligheid? Nou, je goegelt maar eens wat!

 6. @Paul Buitink [7]: De wereldeconomie is gebouwd op digitaal geld en het is vele malen handiger dan papiergeld.

  Dat weet je helemaal niet. De charme van papiergeld is juist het ontbreken van registratie. Winkelaankopen wellicht, maar al het andere dat je dan weer niet ziet, wat weer niet word gemeten, dat lijkt me de balans met gemak naar de andere kant te zullen doen uitslaan.

  Waarbij we gelijk op het allerbelangrijkste punt stuiten: anonimiteit. Want het gaat niemand gene ene fluit aan, aan wie ik mijn geld uitgeef, net zo min als aan wie ik bij node een potje suiker of pakje boter weggeef.

  Maar misschien betaal jij niet zo veel of zo vaak, Paul Buitink? Want je moest eens weten hoe vaak ik in ieder geval door ondernemers bij telefonische opdrachten de volgende vraag te horen krijg: “ga je met de pin betalen of cash”?

  En wat denk je dat mijn antwoord is?

Comments are closed.